Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Predstavitve   |   Napad na uveljavljene ekipe
Novi Lotus T128
Tony Fernandes je v borbi Lotus proti Lotusu dobil prvo bitko, saj kot prvi predstavlja svoj novi dirkalnik sezone 2011. Z Lotusom T128 naj bi Heikki Kovalainen in Jarno Trulli letos osvojila okrog 50 točk. Pri novem dirkalniku je ekipa prišla do mejnih območij.
Jure Božič
31. januar 2011 | 10:53:33

Lotus letos ni več nova ekipa. Moštvo okrog Tonya Fernandesa je uporabilo legendarno ime Team Lotus in se želi v najkrajšem času uveljaviti v sredini polja formule 1. Časi, ko so se z ekipama HRT in Virgin  borili za naslov najboljšega novinca, so sedaj preteklost. Lotus se je novih nalog lotil dokaj agresivno, z visokimi cilji in z novim imenom dirkalnika T128.

Dirkalnik so zbrani javnosti in sedmi sili predstavili danes zjutraj na internetu. V nasprotju od predhodnika novi dirkalnik prepriča predvsem s svojimi vitkejšimi linijami, kajti tudi sami stavijo na visok nos dirkalnika, da bi pod njega dobili kar se da največ zraka. "Če si ogledamo dirkalnik, potem je na vseh področjih podoben dirkalnikom vrhunskih ekip," je ponosno obrazložil tehnični šef Mike Gascoyne. "Jasno smo poudarili, da želimo sedaj pritiskati na uveljavljene ekipe in to lahko tudi dosežemo. Toda pri tem moramo slediti nadaljnjim korakom. Najprej se želimo priključiti ekipam Toro Rosso, Sauber in Force India, potem pa lahko napademo tudi Williams in Renault."

Iz tehničnega vidika, bi jim lahko nova partnerstva zelo koristila. Dirkalnik bo poganjal Renaultov motor, menjalnik pa jim bo dobavljal konstruktorski svetovni prvak Red Bull. "Toda velike koristi pričakujemo tudi od izboljšane CFD tehnologije in novega vetrovnika." Pritisk na ekipe zlate sredine je zelo veliki. "Njihov problem je ta, da bo za njih zelo neugodno, če jih bomo že sedaj lahko premagali. Za formulo 1 bi to bilo sijajno, če bi lahko naš dirkalnik priključili tem ekipam. To bi samo dokazalo, da smo lahko tudi kot majhna ekipa uspešni. Mogoče številni mislijo, da sem preveč optimističen, toda prestavljam si, da bi lahko letos osvojili med 40 in 50 točk." In ta izkupiček bi jih lahko prinesel na skupno osmo mesto.

"Definitivno smo naredili korak naprej," je povedal šef razvoja Elliot Dason-Barber. "Kako se bomo približali ostalim ekipam, moramo še počakati. Upam pa, da lahko sedaj napademo ekipe, ki so v preteklem letu bile pred nami za dve sekundi. Če zaostajaš za dve sekundi, potem je težko. Toda pri zaostanku pol sekunde, je to mogoče. Največje veselje mi povzročajo sprednje obese. Tukaj smo naleteli na mejna področja, saj smo poskušali, da vse dele naredimo lažje in učinkovitejše." Šefica aerodinamičnega oddelka Marianne Hinson pa dodaja: "Ubrali smo agresivnejši pristop. Predvsem prednji del dirkalnika predstavlja veliki napredek. Stari dirkalnik je bil nekoliko preveč mogočen, ta novi je veliko bolj eleganten. Predvsem pri stranskih zabojih deluje bistveno boljše."  

Novi dirkalnik torej prevzema obliko zeleno-rumene puščice. Ta pot je bila mogoča le skozi optimiranje številnih področij dirkalnika. "To je bila naša velika naloga. Vse dele še bolj tesno zapakirati in to v manjših dimenzijah. Predvsem na področju okrog voznika smo se lotili shujševalne kure dirkalnika. To je najbolj razveselilo naše aerodinamike," je povedal šef oblikovalcev Lewis Butler.

Ekipa Tonya Fernandesa bo prvi test novega dirkalnika T128 izvedla šele v sredo, saj so se namenoma odrekli jutrišnjih testiranj, da bi v petek pridobili dodaten dan za snemanje filma, namenjenega sponzorjem. "Izven steze se je v zadnjem času veliko govorilo. Lepo je, da se sedaj lahko pogovarjamo o športu," je dodal šef ekipe Tony Fernandes, ki še naprej trdno vztraja pri imenu Lotus. "Dirkalnik T128 je ogromen napredek. Rad bi se zahvalil celotni ekipi za sijajno opravljeno delo. Zahvala gre tudi Renaultu in Red Bullu, ki so nam pomagali pri naših napredkih. To so zares sijajni partnerji."

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija