Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Predstavitve   |   Redno med dobitnike točk
Sauber predstavlja novi dirkalnik C30
Kot tretje moštvo je danes svoj novi dirkalnik sezone 2011 predstavila ekipa Sauber. Njihov C30 naj bi konstantno osvajal točke.
Jure Božič
31. januar 2011 | 11:28:23

Dan pred začetkom prvih uradnih testiranj v Valencii, je ekipa Sauber F1 Team predstavila svoj novi dirkalnik Sauber C30-Ferrari. Če je bilo lansko leto zaznamovano s prehodom iz tovarniške (BMW) ekipe v privatno, se želi ekipa letos predstaviti v običajni stabilnosti.  

Šef ekipe Peter Sauber je podal svoje cilje: "Želimo redno osvajati točke in izboljšati naše mesto v razvrstitvi konstruktorjev. Lansko leto je bilo eno izmed težjih v naši zgodovini, toda v drugi polovici sezone smo napredovali. Sprejeli smo strukturne spremembe in angažiranje Jamesa Keya je že lani obrodilo sadove. Letos je v celoti zadolžen za novi dirkalnik C30-Ferrari. Vzporedno pa nam je tudi uspelo, da tudi na finančnem področju zagotovimo stabilnost v sezoni 2011."

Cilj oblikovalcev je bil jasen: Novi dirkalnik ne bo samo zanesljivejši od predhodnika, temveč mora izgubiti tudi slabosti lanskega dirkalnika. Na aerodinamičnem področju mora biti učinkovitejši, boljši v počasnih zavojih in bolj suveren pri vožnji čez robnike, prav tako pa mora nuditi dovolj prostora za nadaljnje razvijanje. Pri tem so spremembe pravil razvijalcem povzročile težko nalogo, kajti prepoved dvojnega difuzorja je v celoti spremenila koncept aerodinamike.  Veliki izziv je povzročil tudi prehod na Pirellijeve pnevmatike, saj so morali inženirji sprejeti odločitve, še preden se bodo opravili na testiranja. Nadaljnje spremembe so prepoved uporabe F-zračnika in nastavljivega prednjega krilca. Ampak vozniki bodo letos nastavljali zadnje krilce, povrhu pa bo dirkalnik uporabljal sistem KERS.

Tudi Sauber C30 ima dvignjen nos dirkalnika, vitko linijo in kompakten zadek. Dirkalnik bo tudi letos poganjal Ferrarijev motor 056. Za prenos moči bo skrbel Ferrarijev menjalnik, iz Maranella pa prihaja tudi hibridni sistem KERS. Tehnični šef James Key je na kratko povzel vse novosti: "Da bi v letošnji sezoni naredili korak naprej, smo odpravili vse pomanjkljivosti predhodnega dirkalnika in le teh smo se lotili sistematično. Pri definiranju koncepta C30 smo upoštevali vsa spoznanja pretekle sezone. Ker bomo določene spremembe, predvsem pnevmatike, lahko raziskali šele na testiranjih, nam je bilo pomembno, da na eni strani izdelamo preračunljiv dirkalnik in drugič, da bo le-ta nudil dovolj fleksibilnosti za nadaljnja razvijanja in reakcije na nova spoznanja na stezi."

Seveda je stanje dirkalnika, katerega so javnosti predstavili danes, le začetna faza tistega, kar bomo videli na prvi dirki v Bahrajnu. V okviru razvojnega programa bo zato ekipa do uvodne dirke sezone na dirkalnik namestila novi aerodinamični paket.

Na področju voznikov, je ekipa neizmerno vesela nadaljnjega sodelovanja s Kamuijem Kobajašijem, prav tako pa z napetostjo pričakujejo, kako se bo obnesel novinec Sergio Perez. 24-letni Japonec bo letos pričel s svojo drugo celotno sezono. V lanski sezoni je očaral z hitrostjo, sijajnimi prehitevanji in sodelovanjem z inženirji. Redko je delal napake in od skupaj 44 privozil 32 točk. "Moja sezona kot novinec je sedaj za menoj, veliko sem se naučil, pridobil samozavest in za letos je moj cilj, da ne naredim nobene napake."

Novinec v ekipi je Sergio Perez. Mehičan, ki je v januarju slavil svoj 21. rojstni dan, je že novembra 2010 v Abu Dabiju opravil prva testiranja za Sauber, potem ko je sezono serije GP2 končal na skupnem drugem mestu. "Zavedam se, kako zahtevna je formula 1, še posebej na tehničnem in vozniškem področju. Veliko se moram še učiti in Kamui je pri tem dobra merilna letvica. Moj osebni cilj je, da se konstantno razvijam. Navdušenje v moji domovini je ogromno in zato tudi rojakov ne želim razočarati."

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija