Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Predstavitve   |   Vettlovo novo orožje
Red Bull RB7
Ekipa svetovnih prvakov Red Bull Racing se v letošnjo sezono odpravlja z novim dirkalnikom RB7, s katerim želijo ubraniti oba naslova.
Jure Božič
1. februar 2011 | 9:36:55

Tik pred začetkom prvih uradnih testiranj, je svoje novo orožje predstavila ekipa svetovnih prvakov Red Bull Racing. Novo službeno vozilo svetovnega prvaka Sebastiana Vettla in njegovega moštvenega kolega Marka Webbra, dirkalnik RB7, so danes uradno predstavili svetovni javnosti. Novi RB7 naj bi nadaljeval uspehe svojega predhodnika. Lanski RB6 je bil v pretekli sezoni večinoma najhitrejši dirkalnik karavane formule 1.

Novi dirkalnik bo tako kot njegovega predhodnika poganjal Renaultov motor, vsaj na prvi pogled pa kaže le malo novosti, ki bi prisotnim padle v oči. Tudi Red Bull se drži letošnjega trenda dvignjenih nosov, celoten prednji del pa nudi veliko prostora za zajeten pretok zraka pod dirkalnikom. S tem naj bi povečali učinkovitost difuzorja, ki je od letos naprej le enojni.

Na zadku dirkalnika pozornost vzbuja dokaj preprosta konstrukcija zadnjega krilca. Oblikovalec Adrian Newey se je očitno osredotočal na bistvo. Pozitiven stranski učinek: Za velikim pokrovom motorja je namreč še vedno veliko prostora za neoviran pretok zraka. V povezavi z obesami, Red Bull tudi letos ostaja pri konceptu prečk.

Natanko ob 8.36 uri je ekipa svetovnih prvakov v garaži dirkališča v Valencii pokazala svoj novi dirkalnik. "Konec preteklega leta sem bil brez volje in sem potreboval počitek. Toda sedaj sem sredi priprav in se veselim na novo akcijo. Leto 2010 je za nami. Ponosen sem na to leto, toda sedaj moramo opraviti naslednje dobro delo. Spet se začenja," je povedal Vettel.

Nove naloge bodo potekale pod novimi predpostavkami. Formula 1 doživlja vrnitev sistema KERS, nove so Pirellijeve pnevmatike, nastavljivo je zadnje krilce – vse to naj bi pripomoglo večji akciji na stezi, predvsem pri prehitevanjih. "KERS poznamo iz leta 2009, toda zadnje nastavljivo krilce je velika neznanka, dodaja Vettel. "Nihče še ni dirkal s tem krilcem, zato težko ocenjujemo, kako sploh deluje. Ali bo s tem olajšano prehitevanje, kar je tudi cilj, ali pa bo vse skupaj preprosto in umetno? Nihče si ne želi, da nastopi slednje."

"Kar se tiče sistema KERS, se postavlja vprašanje, kako dober in učinkovit bo ta sistem. Tukaj ne gre samo za zmogljivost, temveč tudi za polnjenje baterij v zavornih conah in učinek na uravnoteženost dirkalnika. Leta 2009 so imele ekipe s sistemom KERS rahlo prednost, toda za to moraš res trdo delati. Nazadnje gre pri tem le za eno spremenljivko med mnogimi. Letos imamo tudi druge pnevmatike in počakati moramo, kako se bodo obnašale. Prilagoditi moramo svoj način vožnje. Navsezadnje se to dogaja vsako leto in moramo se znajti z novostmi. Pravzaprav pa je to tudi dobro, saj te drži v zagonu," še dodaja Vettel.  

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija