Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Predstavitve   |   Novi Mercedes MGP W02
Bo sedaj vse boljše?
Michael Schumacher in Nico Rosberg sta pred moštveno garažo v Valencii odkrila novi dirkalnik sezone 2011, ki sliši na ime MGP W02, s katerim naj bi se letos borila tudi za zmage.
Jure Božič
1. februar 2011 | 11:06:22

Z novim dirkalnikom MGP W02, se želi Mercedes letos priključiti zmagovitim ekipam. Michael Schumacher in Nico Rosberg sta danes pred začetkom uradnih testiranj v Valencii odkrila svoje novo delovno orodje tovarniške ekipa iz Stuttgarta. Oba voznika sta povlekla pregrinjalo čez dirkalnik, se na kratko nasmejala fotografskim objektivom  in se pripravila na delovni dan.

Novi dirkalnik Mercedesa na prvi pogled ne prinaša večjih presenečenj. Že v preteklem tednu so javnosti posredovali prve računalniške slike dirkalnika, kar smo poročali tudi na naši strani. Že tam smo lahko spoznali, da se pri Mercedesu niso podali na tvegana pota. "Vse, kar smo morali izboljšati na predhodnem dirkalniku, smo to odločno naredili," je povedal sedemkratni svetovni prvak.

Nos dirkalnika MGP W02 se pridružuje letošnjemu trendu in je rahlo dvignjen. S tem se podajajo na isto pot kot glavni konkurenti pri Ferrariju, Renaultu ali Red Bullu – torej dirkalnikov, ki smo jih do sedaj že videli. Posebnost Mercedesovega dirkalnika sta prej zanimivo zaobljena stranska zaboja, kakor tudi nova odprtina za čelado voznika.

"Letos imam zares dober občutek," je optimističen Schumacher. Na podlagi podatkov iz vetrovnika in testnih miz, se da razbrati, da bi lahko dosegli želeni korak naprej. Podrobnejše stvari bodo pa znane tekom testiranj v prihodnjih tednih. Sama testiranja so enakopravno razdeljena na oba voznika. Danes bo prvi preizkusil novi dirkalnik Nico Rosberg, popoldan pa bo krmilo prevzel Michael Schumacher. Nemška ekipa goji velika upanja, kajti navsezadnje so se v lanski sezoni zelo zgodaj osredotočili na izdelavo novega dirkalnika, medtem ko se je konkurenca nahajala sredi boja za naslov prvaka.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija