Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Predstavitve   |   Williams predstavlja
Novi dirkalnik FW33
Pri moštvu Williams so prepričani, da je njihov dirkalnik FW33 dober in da se bodo z njim približali vrhu. FW33 zaenkrat v prehodni barvni shemi.
Jure Božič
1. februar 2011 | 12:05:49

Današnjo "modno revijo" novih dirkalnikov sezone 2011 zaključujemo z Williamsom. Tradicionalna ekipa iz Velike Britanije je že osma, ki je pokazala svoje orožje za letošnje prvenstvo, čeprav le studijske slike in v začasni, prehodni barvni shemi. Seveda se bo tudi njihov FW33 do uvodne dirke v Bahrajnu močno spremenil, poleg dokončne barvne sheme bodo namestili tudi najnovejši aerodinamični paket, kot bo to primer pri vseh ostalih ekipah. Do Bahrajna želijo doseči izboljšan celoten paket dirkalnika.

"Do prvih testiranj nikoli ne veš, kje se nahajaš, toda z optimizmom zremo na sezono," je povedal tehnični šef Sam Michael. "Verjamemo, da imamo dober dirkalnik, toda čez nekaj tednov bomo vedeli več." Delo na aerodinamiki novega dirkalnika FW33 so začeli že decembra 2009, mehanski razvoj pa marca 2010. Novi menjalnik je bil prvič na testni mizi lanskega septembra, aerodinamični paket za testiranja v Valencii pa so končali novembra. Od takrat naprej delajo le še na izboljšavah.

"Menjalnik mora letos zdržati pet dirk, torej eno več, kot sezono poprej. Zato je zanesljivost toliko bolj pomembna. Vendar pa na tem področju ne pričakujemo težav." Bolj usodna je prepoved dvojnega difuzorja. "Prepoved dvojnega difuzorja bo verjetno še bolj strnila polje formule 1. Tudi, če bo nekdo na prvih testiranjih izstopal, na kar nihče ne bi pomislil, bo to lažje posnemati."

Že sedaj je jasno, da bo Williams nastopil z novim sistemom KERS. "Ker je dolivanje goriva prepovedano, bo namestitev sistema KERS drugačna. Naš sistem bo v celoti nameščen pod rezervoarjem." S tem bodo v ekipi preprečili, da bi vplivali na aerodinamiko stranskih zabojev. "Dirkalnik je zaradi tega daljši kot v preteklem letu in verjamemo, da bodo prednosti prevladovale nad pomanjkljivostmi."

Šef ekipe Frank Williams je na kratko razložil cilje svojega moštva: "Želimo se zopet vrniti na vrh. Seveda nam je jasno, da to ne bo enostavno, toda upamo, da nas bo dirkalnik približal vodečim."

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija