Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Predstavitve   |   McLaren želi letos na vrh
Tudi MP4-26 ni revolucionaren
McLaren je danes predstavil svoje novo orožje za sezono 2011, njihov dirkalnik MP4-26 pa bistveno ne odstopa od ostalih konkurentov, saj se pri McLarnu očitno niso odločili za revolucionarno pote, čeprav so to mnogi pričakovali.
Jure Božič
4. februar 2011 | 13:17:50

Ob 12. uri je vse svet motošporta zrl v Berlin, kjer je ekipa McLaren, na željo glavnega sponzorja Vodafone, predstavila svoj novi dirkalnik MP4-26 za sezono 2011. Oba voznika, Lewis Hamilton in Jenson Button, sta na trgu Potsdam, s skupnimi močmi še namestila volan in dirkalnik je bil pripravljen na ogled. Predstavitev je bila zagotovo izvirna: Najprej so prišli mehaniki s pnevmatikami, potem so njihovi kolegi na trg prinašali nadaljnje komponente, kjer so novi dirkalnik MP4-26 postopoma sestavljali. Na koncu pa sta voznika prinesla še volan.

"Tukajšnja kulisa je nekaj posebnega. Nisem prvič v Berlinu, to je sijajno mesto za predstavitev dirkalnika," je pojasnil Lewis Hamilton. Za oba voznika je to prvič, da sta videla v celoti sestavljen dirkalnik z vsemi sponzorskimi nalepkami. "Dirkalnik je fantastičen. Do sedaj sem ga videl le po komponentah v vetrovniku in nepobarvanega. Zgleda bolje kot vsi ostali dirkalniki, ki sem jih do sedaj videl. Upam, da je tudi hiter na stezi," pove Hamilton, ki dodaja: "Z dirkalnikom bom ravnal kot da je moja dama." Mladi Britanec si celo upa trditi, da je to najlepši McLaren zadnjih let. "Že od leta 2007 sem pri McLarnu in barvna shema je bila vsakič lepša. Všeč mi je tudi Pirellijev logotip in napis Vodafone je še lepši.

Tudi moštveni kolega Jenson Button je bil vesel predstavitve v Berlinu: "To je prav posebna lokacija," je povedal 31-letnik, ki se je na kratko ozrl na testiranja v Valencii. "Ekipa je naredila dober napredek v odnosu z novimi Pirellijevimi pnevmatikami, toda najpomembnejši test je še pred nami in sicer v Jerezu, ko bomo preizkusili novi dirkalnik. To je naša nova "bejba" s katero upam, da bo eden od naju postal svetovni prvak."

"Letos imamo na štartu pet svetovnih prvakov, zato bo to zelo borbena sezona. In poleg teh svetovnih prvakov so še tukaj ostali močni nasprotniki kot je Felipe Massa ali Robert Kubica, katere prav tako ne smemo prezreti. Ne spomnim se, da bi polje formule ena tekom moje kariere imelo  tako visoko kvaliteto," pojasni Button in pri tem namigne na trd boj za letošnjo krono.

Iz vidika tehnike in dizajna, nas tudi novi McLaren MP4-26 ni presenetil z zares velikimi presenečenji. Inovativnega izpušnega sistema po vzoru Renaulta so se odrekli, čeprav smo bili priča drugačnim informacijam, nos dirkalnika je v trendu letošnje sezone, torej dvignjen, pozornost vzbujajo le stranski zaboji, ki odstopajo od konkurence. Pri tem pa dirkalnik, kljub vgrajenemu hibridnemu sistemu KERS, kaže dokaj vitko linijo.

Na kadrovskem področju se pri McLarnu ni veliko spremenilo. Oba voznika sta se dokazala v svojem prvem letu sodelovanja, Martin Whitmarsh ostaja šef ekipe in tudi nasploh je v Wokingu ostalo (skoraj) vse po starem. Le zaradi odhoda dolgoletnega šefa inženirjev Pata Frya k Ferrariju, so morali prestrukturirati ta oddelek: Paddy Lowe je postal tehnični direktor, Tim Goss pa novi šef inženirjev.

Deloma nova je tudi lastniška struktura, saj se je iz ekipa umaknil delničar Mercedes, kar je bilo že pred tem znano. Zaradi tega ima sedaj 50 odstotkov ekipe v lasti arabsko podjetje Bahrain Mumtalakat Holdin Company. Skupina TAG, Mansourja Ojjehsa in Ron Dennis, pa nadzirata po 25 odstotkov.

Cilj ekipe za letošnjo sezono je sodelovati v borbi za oba naslova in prvič po letu 1998 v vitrine Wokinga pripeljati pokal za konstruktorski naslov. Sicer sta bila Mika Hakkinen (1999) in Lewis Hamilton (2008) prvaka med vozniki, toda v moštvenem tekmovanju McLaren že 13 let trpi sušo.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija