Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Predstavitve   |   Druga sezona
Novi MVR-02
Tudi letos so pri Virginu dirkalnik v celoti izdelali s tehnologijo CFD, tehnični direktor Nick Wirth pa verjame, da je MVR-02 od lanskega izdelka boljši na vseh področjih.
Boštjan Budna
7. februar 2011 | 15:59:17

V studiu BBC-ja v Londonu so danes pri moštvu Virgin Racinga predstavili svoj letošnji bolid. Po težki lanski sezoni, kjer so bili daleč za uveljavljenimi ekipami in so imeli ogromno težav z nezanesljivim dirkalnikom, si s podporo Marussie obetajo uspešnejšo sezono.

Nick Wirth, tehnični direktor ekipe, verjame, da so z ekipo uspeli izdelati hiter dirkalnik: "Pravila o zadku dirkalnika so ostrešja kot lani, a vseeno smo v aerodinamiki boljši kot lani - dirkalnik je hitrejši in boljši na vseh področjih." Sistema KERS ne bodo uporabljali, saj se jim prisotnost le-tega po mnenju Wirtha ne bi splačala: "KERS je zelo drag in težak - vreden je približno tri desetinke na krog. Mi lovimo tri sekunde. Bolj pomembno se je osredotočiti na aerodinamiko."

Izvršni direktor moštva Graeme Lowdon upa, da lahko v drugi sezoni napadejo ekipe iz zlate sredine: "Sestavili smo dobro ekipo ljudi in zdaj nismo več nova ekipa. V drugo sezono gremo kot prava ekipa formule ena, to je tudi naša mentaliteta, naš pristop."

Timo Glock verjame, da bi lahko ekipa na začetku sezone posegla tudi po točkah: "Na prvih dirkah si želimo točk. Zdaj smo bolje organizirani, imamo več izkušenj in smo na boljši poti. Ampak treba je biti realističen, lani smo bili tri ali štiri sekunde zadaj, in toliko se ne da nadoknaditi čez zimo." Šef moštva John Booth si najprej želi drugega dela kvalifikacij: "Naš prvi cilj je redno uvrščanje v Q2. Tam si želimo biti čim bolj pogosto."

Booth je zadovoljen z zasedbo dirkačev: "Timo je lani opravil izjemno delo v zahtevnih pogojih. Veliko je pripomogel k razvoju dirkalnika in ekipe. Zadovoljni smo, da se nam bo letos pridružil Jerome D'Ambrosio. V lanski sezoni je opravil izvrstno delo in tudi na testiranjih prejšnji teden se je izkazal. Je zelo zanimiv mlad talent in komaj čakamo, kako bo razvil svoj potencial v našem dirkalniku."

D'Ambrosio se veseli svoje prve sezone v najvišjem razredu dirkanja, na predstavitvi pa je v šali dejal: "Tima ne maram preveč, ampak se pretvarjam, zato da od njega dobivam nasvete."

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija