Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Predstavitve   |   Nadgradnje med sezono
HRT z novim dirkalnikom
Pri Hispaniji so danes predstavili slike dirkalnika F111, ki bo na progo prvič zapeljal šele na zadnjih pred-sezonskih testiranjih v Bahrajnu.
Boštjan Budna
8. februar 2011 | 18:03:59

HRT je imel lani težko prvo sezono formule ena - niso se udeležili nobenih testiranj pred sezono, zaradi veliko težav pa so prve kroge opravili šele v soboto zjutraj na prvi dirki. V sezoni so bili vseskozi najpočasnejši, imeli pa so tudi veliko težav z zanesljivostjo. Dirkalnik ni doživel nobenih sprememb, enakega so uporabljali v Bahrajnu, Monaku, Monzi in Abu Dhabiju. Po besedah šefa moštva, Colina Kollesa, naj bi bil letošnji bolid veliko boljši od lanskega: "F111 predstavlja ogromen korak naprej za Hispanijo. Pred drugo sezono v formuli ena smo dosegli velik napredek."

Predsednik moštva Jose Ramon Carabante je zelo ponosen na dirkalnik, ki naj bi med letom dobil kar nekaj izboljšav: "To je le prvi korak, saj načrtujemo več nadgradenj tekom sezone." F111, ki bo uporabljal nastavljivo zadnje krilce, ne pa tudi sistema KERS, sta izdelala Geoff Willis in Paul White.

Pri HRT-ju še vedno niso potrdili drugega dirkača, jasno pa je že, da bo za njih vozil Narain Karthikeyan. Testiranja v Jerezu, ki so na sporedu ta teden, bodo izpustili zaradi snemanja s Pirellijem, kjer bodo bržkone tudi testirali, v Barceloni bodo uporabili star dirkalnik, novega pa bo Karthikeyan vozil šele na zadnjih testih v Bahranju.

Dirkalnik skorajda nima sponzorjev, ima pa veliko zanimivih napisov, kot so "This could be you" in "Your logo", s katerimi seveda želijo privabiti nove sponzorje. Za barvni dizajn, ki je popolnoma drugačen od lanskega, je bil zadolžen Daniel Simon.

HRT je lahko lani občasno konkuriral vsaj Lotusu in Virginu, ti dve ekipi pa sta napovedali veliko uspešnejši sezoni, zato je težko verjeti, da bi bila Hispanija letos kjerkoli drugje kot povsem v ozadju.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija