Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Predstavitve   |   Caterham CT01
Tretja sezona z novim imenom
Caterham je danes predstavil svoj novi dirkalnik. Caterham CT01 barvno ostaja enak svojima predhodnikoma, o sami estetiki pa se dviga prah že dva dni.
Jure Božič
26. januar 2012 | 16:51:41

Ekipa Tonija Fernandesa verjame, da bo konec čaranja z vpihovanimi difuzorji pomenil zanje korak bližje k vrhu, še posebej ker bodo letos uporabljali KERS. Ker je CT01 prvi dirkalnik sezone 2012, ki smo ga ugledali, vse v oči bode izredno grd nos, ki je posledica novih pravil o najvišji dovoljeni višini nosu.

»Ker smo prvi predstavili dirkalnik, smo sprožili tudi veliko polemik, a zaradi letošnjih pravil mislim, da boste videli tak tip nosu na večini dirkalnikov,« je povedal tehnični šef Mike Gascoyne. »Pravila so se spremenila in najvišja dovoljena višina nosu preprečuje, da bi bili nosi previsoko, predvsem zaradi varnosti. Naš izziv je, da bi s to višino kot vedno spravili čim več čistega zraka pod dirkalnik in to kar vidite na fotografijah, je naša rešitev.«

Gascoyne je prav tako pozdravil prepoved lanskoletnih difuzorjev, saj naj bi ta odločitev FIA omogočila Caterhamu, da se povzpnejo višje od 10. mesta v skupnem seštevku.

»Aerodinamika je vedno zelo pomembna, ko gre za napredek, lansko leto se je vse vrtelo okoli vpihovanega difuzorja, saj ga prvo sezono nismo imeli in tako smo lani z njim lovili priključek. Ostale ekipe so imele veliko več časa za razvoj in so iz te rešitve potegnile več kot mi. Dejstvo, da ga ni več, nam je vsekakor v prid in imamo nekaj manj tehničnega zaostanka.
Prav tako bomo letos uporabljali KERS, to se je lani proti koncu sezone že zares poznalo pri bojih v sredini polja. To, da imamo KERS, je še en korak naprej. Lani smo imeli v Braziliji najboljše kvalifikacije glede razlik do tistih pred nami in s KERS-om bi prišli še nekoliko naprej. Tudi zato zelo pozitivno zrem v letošnjo sezono.«

O sami zasedbi ekipe še ni bilo veliko govora, Heiki Kovalainen je povedal nekaj spodbudnih besed o novem dirkalniku, ki bo s KERS-om do 4 desetinke hitrejši na krog,  medtem ko drugi dirkač Jarno Trulli po zadnjih namigovanjih ni zanesljivo član za sezono 2012, saj na njegov stolček cilja Petrov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija