Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Predstavitve   |   Novi Ferrari F2012
Grd, toda hiter?
Novi Ferrari F2012 sledi novi filozofiji nosu dirkalnika v formuli ena in Fernando Alonso ter Felipe Massa nameravat s tem novim orožjem iz Maranella osvojiti naslov prvaka.
Artur Švarc
3. februar 2012 | 10:58:40

Šef ekipe Ferrari Stefano Domenicali je že na začetku letošnjega leta zagrozil, da bomo ob predstavitvi novega dirkalnika F2012 deležni spoznanja, da njihovo novo orožje letošnje sezone ni nobena lepota. Nova "rdeča boginja" prihaja namreč z nosom, podobnim dirkalniku ekipe Caterham, torej s stopnico, katero v veliki meri narekuje tudi novi tehnični pravilnik. Pri Ferrari ta nos dirkalnika ne označujejo ravno za estetskega.

"Dirkalnik kaže zelo agresivno obliko," je povedal Felipe Massa. "V ta dirkalnik smo vložili številne ideje in smo sedaj pripravljeni na začetek nove sezone." Massa pričakuje poseben izziv, saj njegova pogodba s Ferrarijem poteče konec letošnjega leta in podaljšanje je prej predmet znanstvene fantastike kot pa realnost. "zame osebno bo to zelo pomembno leto, upam, da bom lahko zmagoval. Želimo, da kar se da najpogosteje vidimo Ferrari na zmagovalnem odru."

Tudi položaj končni cevi izpuha kot tudi tako imenovani mapping motorja so prilagodili novim pravilom. "Skoraj vsako področje je bilo  predelano," tako Ferrari, ki je pri geometriji obes ubral pot Pull-Rod filozofije tako na prednji kot na zadnji osi. To na bi izboljšalo aerodinamiko dirkalnika in znižalo težišče.

Prednje krilce je izboljšana verzija premikajočega se krilca, katerega so uporabili proti koncu lanske sezone. Tako kot je običaj, naj bi dirkalnik postal z novimi deli v prihodnjih tednih še hitrejši. Ferrari je ubral pot Red Bulla in poskušal, da zniža prednji del dirkalnika in s tem dvigne zadek. S tem so zadek dirkalnika s pomočjo ohišja menjalnika naredili bolj kompakten. Pomično DRS zadnje krilce naj bi bilo sedaj učinkovitejše.

"Dirkalnik zgleda nekoliko drugače kot v preteklih dveh letih," tako Alonso. "Toda v novo sezono se odpravljam z enako nalogo kot v zadnjih letih in prepričan sem, da se bomo odlično odrezali. Vedno moramo biti optimistični. Imam enak cilj kot Felipe: želim se boriti za naslov prvaka in zmagovati na dirkah. Želimo stati na vrhu."

"Prihodnost tega podjetja je odvisna od tega, kaj bomo tukaj dosegli," napoveduje šef ekipe Stefano Domenicali. "Na razpolago imamo samo dvanajst dni za testiranje novega dirkalnika, kjer moramo doseči tudi njegovo zanesljivost." Prva testiranja se začnejo še prihodnji torek v Jerezu.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
lanayru
ne vem kje massa vidi agresivnost. na autosportu je nekdo na dirkalnik sfotoshopal lanski nos in dirkalnik je, razen izpuha, skoraj identičen lanskemu.
3.2.2012 12:14:39
pokrasek
samo da bo hiter
3.2.2012 17:55:42
Gazibo
Hiter bo, če jim bo Pirelli pnevmatike prilagodil. Se pravi po nepoštenih poteh. Italijani pač.
3.2.2012 18:55:08
Jon
Hitro ste začeli eni pljuvat...
3.2.2012 23:20:30
performer
Brez da bi mu želel slabo, ampak upam si stavit tisočaka, da Massa ne bo nikoli prvak v F1. Je kdo drugačnega mnenja in ali si upa ...
4.2.2012 21:23:49
ripmork
Razen če se ne zgodi kak čudež, je 2012 zadnja sezona Masse pri Ferrariju. Tud jaz ne želim nič slabega, samo realno gledam na situacijo, pač kolikor so nam pretekla leta v f1 pokazala, kdo od dirkačev je tisti ki prinese rezultate, ter kdo jih ne.
4.2.2012 21:33:45
SchumiForever
leta 2013 pride zagotovo k Ferrariju Kubica, ČE bo na testiranjih tako dober kot včasih...
5.2.2012 16:38:02

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija