Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Predstavitve   |   Novi VJM05
Force India želi ubrati novo poglavje
Tehnični direktor ekipe Force India Andrew Green poudarja, da želi ekipa v letošnji sezoni ubrati novo poglavje. Nos dirkalnika sicer ni lep, toda ne predstavlja neko veliko stvar.
Artur Švarc
3. februar 2012 | 12:37:25

Tako kot Ferrarijev dirkalnik, se je tudi novo delovno orodje ekipe Force India VJM05 predstavilo s stopničastim nosom. Od novih dirkalnikov, ki so bili že predstavljeni, pri obliki nosu izstopa je McLaren. "Menimo, da je večina ekip sledila tej filozofiji stopničastega nosu. Filozofijo nižje šasije proti sprednjemu delu je sledil le McLaren in v tem so bili že v lanskem letu edini," tako tehnični direktor ekipe Force India Andrew Green.

Nova oblika nosu, kateri botruje novi pravilnik, za navijače verjetno ne bo lepa, toda pri ekipah to ne predstavlja neke velike stvari. Z novim dirkalnikom VJM05 želi Force India letos osvojiti peto mesto v konstruktorskem prvenstvu. "Za majhno ekipo kot smo mi, je to veliki cilj, toda zaupam celotnemu moštvu. V lanskem letu smo se veliko naučili, predvsem pa sedaj bolje razumemo performanco in aerodinamiko dirkalnika," je za Sky Sport News razložil Green.

Na novem dirkalniku lahko jasno opazimo, da je ekipa pri filozofiji aerodinamike izbrala novo pot. "To je za moštvo Force India novo poglavje." V torek, 7. februarja, bo novi dirkalnik odpeljal svoje prve kilometre. Na teh testiranjih bo v središču pozornosti predvsem izpuh, saj je pihani difuzor letos prepovedan. "Preizkusili bomo različne rešitve. Menim, da bodo podobno strategijo ubrale tudi ostale ekipe," še dodaja Green.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
tomson2
še vedno predebeli zadek
3.2.2012 13:59:13

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija