Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Predstavitve   |   Avstrijski bik sezone 2012
RB8 za tretji naslov?
Novi Red Bullov dirkalnik RB8 sledi trendu Ferrarija in druščine s stopničastim nosom, drugače pa dirkalnik ne prinaša nobenih presenečenj - vsaj vidnih.
Artur Švarc
6. februar 2012 | 15:40:56

Ferrari, Lotus in Sauber so pokazali svoje orožje, sedaj je to storil še Red Bull. Tudi rdeči biki imajo na svojem dirkalniku stopničasti nos, tako da McLaren ostaja edini dirkalnik, ki nima te, po mnenju mnogih, grde lepotne operacije.

Sebastianu Vettlu je novi dirkalnik všeč. Kljub temu, da ga še ni krstil z izvirnim imenom, pa njegov cilj ostaja nespremenjen: "Seveda ne bi bilo običajno, če bi dejali, da se želimo poslabšati, nasprotno, želimo se seveda izboljšati." Istočasno pa ekipa ne sme verjeti, da bo tudi letos uprizorila solo nastop. "Verjamem, da bi potem doživeli svoj čudež," tako Vettel, ki bo tudi letos vozil ob Marku Webbru, kateremu pogodba poteče konec leta. Avstralec se bo moral tako dokazati, sploh v pogledu sezone 2011 in odgovornim ekipe pokazati, da je bilo lansko leto le spodrsljaj in da se letos ne bo boril le za naslov prvaka, temveč tudi za svojo prihodnost.

"Letvico smo postavili zelo visoko. V zadnjih dveh letih smo osvojili vse in bili v konstruktorskem prvenstvu zelo dominantni. Oba voznika sta vozila pri vrhu in ekipa je zelo zanesljiva. Kljub temu pa moramo še naprej trdo delati," tako Mark Webber.

Šef ekipe Christian Horner je cilje ekipe podal v preprosti razlagi: "Želimo ubraniti oba naslova in to na način, kako smo jih osvojili." Pot do tega uspeha vodi skozi kontinuirane izboljšave. "Naših konkurentov ne moremo nadzirati in med njimi je nekaj zelo dobrih, toda gledamo lahko nase in videli bomo, kako bomo v Melbournu izgledali v primerjavi z njimi."

Pri tem ima Horner na računu več nasprotnikov. "Na štartni vrsti bo kar šest svetovnih prvakov. McLaren ima močno ekipo z dvema svetovnima prvakoma. Pri tem pa vsakdo pozna sposobnosti Fernanda Alonsoa in Ferrarija, ki je prav tako sijajna ekipa. Vendar pa ne smemo pozabiti tudi Kimija Raikkonena in tudi Mercedes bo konkurenčen."

Pritisk lovcev Red Bulla Adriana Neweya ne moti. V nasprotju od dirkalnika RB7, novi RB8 ne temelji več na prepovedanem principu pihanega difuzorja. "Eno izmed ključnih področij je višina dirkalnika na zadnji osi. Zahvaljujoč našemu izpuhu smo lahko imeli zelo visok zadek, to je sedaj veliko težje. Zato smo morali razviti nižji zadek dirkalnika tako Newey.

Razprava o nosovih dirkalnikov je za Neweya drugorazredna, saj se na obliki šasije ni veliko spremenilo. "Bolj ali manj imamo enako obliko šasije, edino kar smo morali postaviti nižje, je nos dirkalnika. Tako kot pri številnih drugih ekipah, je to vodilo, recimo temu grdemu nosu dirkalnika. Poskušali smo, da ga kar se da najbolje oblikujemo, toda takšnega nosu zagotovo ne bi naredili, če to ne bi predpisoval pravilnik."

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija