Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Predstavitve   |   Novi STR7
STR z novima dirkačema cilja šesto mesto
Scuderia Toro Rosso v letošnji sezoni z zelo mlado dirkaško zasedbo v konstruktorskem prvenstvu cilja kar dve mesti višje.
Boštjan Budna
7. februar 2012 | 0:08:39

Sestrsko moštvo Red Bulla, Toro Rosso, je danes predstavilo dirkalnik STR7. Sebastien Buemi in Jaime Alguersuari sta izgubila svoja sedeža, napredovala pa sta dirkača Red Bullovega podmladka, Daniel Ricciardo in Jean-Eric Vergne. Šef moštva, Franz Tost, je ob predstavitvi dejal: "STR7 je tretji dirkalnik, ki smo ga v celoti oblikovali in izdelali pri Toro Rossu. V teh treh letih smo delovno silo povečali iz 160 na 300 ljudi, s tem pa postali najbolj stabilni in močni v naši zgodovini."

"Veselimo se dela z našo dirkaško zasedbo, saj gre za dva zelo talentirana mlada dirkača. Sta predana, motivirana, poleg tega pa dobro poznata ekipo, saj sta lani za nas oba vozila na prostih treningih."

Ricciardo že ima izkušnje z dirkanjem v formuli ena, saj je lani na zadnjih enajstih dirkah nastopal za HRT. 22-letni Avstralec sicer še ni osvojil točk, upa pa, da se bo to čim prej spremenilo. "Glede na konec lanskega leta lahko realno pričakujemo točke," je povedal Ricciardo. "Letos bom imel precej konkurenčen dirkalnik, vsaj bolj kot lani. Na jutrišnjih testiranjih bomo videli, kaj imamo. Vem, da se moštvo želi izboljšati, in če bo temu res tako, lahko točke res pričakujemo."

V drugem sedežu bo sedel eden izmed dveh novincev letošnje sezone, Jean-Eric Vergne. "Veliko se imam za naučiti in predvsem na testiranjih moram pridobiti čimveč izkušenj. Zahtevno bo, a tega se zelo veselim," pravi 21-letnik. "Lepo bi bilo čimvečkrat osvojiti točke, a najprej moramo videti, kje smo v primerjavi z drugimi. Moštvo je lani opravilo izjemno delo in upam, da bomo letos še boljši."

Dan in Jev se dobro razumeta in poznata že dolgo časa, boljši izmed njiju pa bo najverjetneje napredoval do sedeža pri Red Bullu, ko rdeče bike zapusti Mark Webber.

Pa cilji za sezono? Takole jih opisuje Tost: "STR6 je bil ogromen korak naprej od dirkalnika iz leta 2010, zato pričakujem nadaljno izboljšavo z letošnjim. Lani smo konstruktorsko prvenstvo končali na osmem mestu in jasno je, da želimo tokrat višje. Za napovedi je zelo zgodaj, a glede na delo, ki smo ga opravili pozimi, si moramo postaviti cilj osvojitve šestega ali vsaj sedmega mesta."

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija