Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Predstavitve   |   Novi W03
V tretje gre rado za Mercedes?
Pri Mercedesu so po predstavitvi dirkalnika W03 previdno optimistični.
Boštjan Budna
21. februar 2012 | 10:40:09

Mercedes vstopa v svojo tretjo sezono po vrnitvi v formulo ena. Moštvo, ki je kot Brawn leta 2009 osvojilo obe prvenstvi, mora po dveh letih, ko so bili četrta moč formule ena, letos pokazati več. "Moramo višje," pravi Ross Brawn, šef moštva. "Nihče izmed nas ni zadovoljen s četrtim mestom, nismo tu zaradi tega. Moramo višje in potiho sem optimističen, da lahko z resursi, ki jih imamo ter z ekipo, ki jo gradimo, to storimo."

V zadnjem letu so se moštvu pridružili Aldo Costa, Bob Bell in Geoff Willis. "Že smo imeli odlično ekipo inženirjev, a dodajanje te zrelosti in moči mi daje optimizem, da bomo bolje reagirali na karkoli." Leta 2010 je Nico Rosberg trikrat stal na stopničkah, lani pa moštvu ni uspelo poseči tako visoko. "Definitivno smo pripravljeni na napad na stopničke," pravi Brawn.

"Upam in verjamem, da bo moštvo na dirkalnik W03 ponosno ter da bo prinesel rezultate, za katere smo tako trdo garali. Bolid je elegantna interpretacija trenutnih pravil in jasen korak naprej v primerjavi s predhodnikom na področju podrobnosti in prefinjenosti," je še dejal Brawn.

Nico Rosberg, ki se pri šestindvajsetih letih podaja že v svojo sedmo sezono formule ena, je v četrtek prvi preizkusil novi dirkalnik: "Naš testni program smo začeli dobro in vožnja prvih krogov v novem W03 je bila odličen občutek."

"Vsi deli dirkalnika so v harmoniji, kar kaže, kako dobro sodelujejo različni oddelki naše ekipe. Zelo zanimivo bo v prihajajočih tednih izvedeti, kje smo v primerjavi s konkurenco."

Sedemkratni svetovni prvak Michael Schumacher je bil na predstavitvi navdušen: "Opravil sem že veliko predstavitev novih dirkalnikov, a po vseh teh letih je to še vedno nekaj posebnega. To so dragoceni trenutki polni upanja in pričakovanja. Že prejšnji teden, ko smo prvič preizkusili dirkalnik W03, smo dobili dobre povratne informacije in občutke."

43-letnik je v zadnjih dveh letih po točkah izgubil proti moštvenemu kolegu, sploh prvič v karieri, kar želi letos seveda spremeniti. Schumi komaj čaka na pričetek svoje devetnajste sezone formule ena: "Začenši z danes bomo trdo garali na tem, da naredimo ta dirkalnik konkurenčen. Seveda bomo šele v naslednjih dveh tednih videli, kako velik korak smo naredili, a že zdaj lahko rečem, da so bili ljudje v tovarnah v Brackleyu in Brixworthu brilijantni pri vloženem trudu, za kar se jim lahko le zahvalimo. Vem, kakšno zahvalo si želijo, in to bomo definitivno poskusili doseči. Sam sem željan ponovnega boja, veselim se sezone in komaj čakam na njen pričetek."

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija