Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Predstavitve   |   Predstavitev z ovirami
Red Bull: fotografiranje RB9 prepovedano
Red Bull je v Milton Keynesu predstavil svoj novi dirkalnik RB9, toda predstavitev je potekala pod strogo prepovedjo fotografiranja, kar je pri prisotnih povzročilo veliko razočaranje.
Bojan Vrbnjak
3. februar 2013 | 16:26:24

Za prisotne novinarje iz celega sveta je bil to zagotovo udarec v obraz. Kajti Red Bull je na predstavitvi prepovedal vsakršno fotografiranje novega dirkalnika RB9. Prenosa v živo na spletu prav tako ni bilo. Kakorkoli že, Red Bull je v moštveni tovarni v Milton Keynesu predstavil RB9, zadnjo evolucijsko stopnjo dirkalnika RB5 iz leta 2009, torej razvojnega programa po aktualnem pravilniku. V prihodnjem letu se namreč začne velika revolucija pravilnika. Christian Horner je dodal, da bo ta dirkalnik letnika 2014 označeval novi začetek Red Bulla.

Glede na zunanjost se letošnji dirkalnik, če izvzamemo vijolično barvo, v primerjavi z lanskim ni veliko spremenil. Za mnoge grda stopnica nosu dirkalnika je ostala, saj je Red Bull uporabil možnost estetskega popravka, a je to opravil le deloma, tako da stopnica ni v celoti odpravljena, toda v primerjavi z lansko je letos bolj položna. Red Bull se je odrekel tudi tako imenovani odprtini, ki so jo mnogi poimenovali po poštnem nabiralniku. "Izkoriščamo možnosti lepotnih popravil, toda ne v tolikšni meri, kot so to opravili drugi, kajti v nasprotnem primeru bi imeli težave s težo dirkalnika," tako Adrian Newey o postopku v tem področju. Stranski zaboji so ozki, toda ne tako ekstremno, kot pri Sauberjevem dirkalniku C32.

Sebastian Vettel je zimski premor izkoristil za polnjenje akumulatorjev. "Večinoma sem bil doma, kjer sem se sproščal. Takšna sezona, kot je bila lanska, te pošteno izsesa. Zame je bilo pomembno, da uživam doma in da se posvetim stvarem, ki so me doma čakale." Ljubkovalno ime za svoj novi dirkalnik RB9 še ni našel. Kljub temu pa je bil pripravljen na manjše šale. Na vprašanje, kakšni so njegovi načrti za kraljevanje v tej sezoni, je odgovoril, da je sicer Nemec, ampak tega nikoli ni dejal. Ne nosim brkov."

Mark Webber se v letošnjo sezono odpravlja z novim dirkalnim inženirjem Simonom Renniejem, da je dosedanji inženir Ciaron Pilbeam prestopil v tabor ekipe Lotus. "Veselim se novega sodelovanja s Simonom. Ima velike izkušnje in je zelo kompetenten," tako Avstralec, ki bo letos najverjetneje opravil svojo zadnjo sezono z Red Bullom. Adrian Ndewey je bil za napovedmi dokaj zadržan. "Menim, da vemo, kaj smo dosegli. Vendar pa ne vemo, kaj so počeli ostali. Obstaja cela vrsta neznank."

Toda spričo striktne prepovedi fotografiranja novega dirkalnika RB9 smo lahko prepričani, da je geniju za risalno desko tudi letos uspel kakšen trik, ki bo pri konkurenci skrbel za glavobole in neprespane noči. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija