EU birokracija in slovenski organi so zapovedali, da vam moramo povedati, da morate vedeti, da na naši spletni strani uporabljamo piškotke! Ja, imamo jih, pa tudi napolitanke in tiramisu. Lahko pa pridete tudi k nam na toplo mleko in Domačico ali pa mamin štrudl.

Če ostanete na naši strani, pomeni, da ste obveščeni in se s tem strinjate (če ne, pa si pojdite po piškotke drugam, v trgovino recimo).

Mimogrede, lačni otroci v Afriki nimajo piškotkov!!!!

Ugrizni in nadaljuj...
:: Članki
Naslednji spominek iz formule ena
16. marec 2018
Na dražbi prvi Sennin dirkalnik
Dirkalnik formule ena, s katerim je Ayrton Senna leta 1984 osvojil prve stopničke, bo 11. maja letos na dražbi.
Jean Todt o kritikih sistema Halo
15. marec 2018
To je otročje
Predsednik FIA Jean Todt je besen, kajti ne razume določene reakcije dirkačev in šefov moštev, ki so kritični do varnostnega sistema Halo in jim očita slab spomin.
Usmerjanje izpušnih plinov na zadnje krilce
14. marec 2018
FIA opozarja ekipe
V reakciji na rešitev ekipe Renault, ki na svojem dirkalniku RS18 izpušne pline usmerja na zadnje krilce, je Charlie Whiting vse ekipe opozoril, da na tem področju naj ne uporabljajo nobenih trikov.
Varčevalni načrt Adriana Neweya
13. marec 2018
Brez socializma prosim
Adrian Newey ni pristaš omejitve proračuna, veliko bolj bi Britanec prepovedal vetrovnike, varčevali pa bi lahko tudi na drugih področjih.
Analiza testiranj 2018
12. marec 2018
Najprej Mercedes in potem dolgo nič
Prejšnji teden so se končala zimska testiranja sezone 2018 in ekipe se bodo sedaj do Avstralije posvetile zaključnim pripravam svojih dirkalnikov. Mercedes je povsod navdušil, čeprav ni blestel, Ferrari pa ima večje težave kot Red Bull. V sredini polja pa smo priča dvema presenečenjema.
Višja poraba goriva dirkalnikov 2018
9. marec 2018
Ali Ferrarija zavira varčevanje z gorivom?
Na testiranjih v Barceloni vse ekipe ugotavljajo močno povečano porabo goriva. Pri čem je Ferrari tukaj bolj prizadet kot Mercedes – tako kolegi iz auto motor und sport.
Robert Kubica kritizira formulo ena
8. marec 2018
Moderni dirkalniki so pretežki
Poljak bo lahko kot testni dirkač Williamsa le omejeno sedel za volanom dirkalnika. Če Kubica aktualne dirkalnike formul ena primerja s tistimi iz svojih časov, potem ugotavlja, da je letošnja generacija dirkalnikov pretežka.
Katera taktika je boljša?
7. marec 2018
Trije ali štirje motorji na sezono?
Pravilnik za letošnjo sezono predpisuje le še 3 motorje, turbo polnilce in MGU-H enote za posameznega dirkača. Seveda pa to ni obveza. Nekatere ekipe bi lahko že od začetka kalkulirale s štirimi motorji in seveda kaznijo – tako kolegi iz auto motor und sport.
Franz Tost zahteva akcijo
7. marec 2018
Navijači želijo spet videti nesreče
Šef ekipe Toro Rosso Franz Tost od novega lastnika Liberty Medie zahteva radikalne spremembe v formuli ena. Poleg nesmiselnih stroškov Avstrijec opozarja tudi pred premajhnim številom nesreč.
Formula ena prihodnosti
6. marec 2018
Resnica o 25 dirkah
Vedno znova je govora o tem, da želi novo vodstvo formule ena v bližnji prihodnosti organizirati 25 dirk na sezono. Toda šef formule ena Chase Carey pravi tudi, da želi imeti raje kvaliteto kot kvantiteto. Kako sedaj?
10 moštvenih Halojev
28. februar 2018
Galerija grozote
Fernando Alonso je prepričan, da se bo vroča debata okrog sistema Halo kmalu polegla. Ampak Fernando se tukaj krepko moti.
Red Bull
27. februar 2018
Skrb zaradi Mercedesovih 1.000 konjev
Red Bull je na prvih zimskih testiranjih dosegel najboljši čas, toda šef ekipe rdečih bikov Christian Horner pa je zaskrbljen zaradi govorice okrog aktualnih prvakov srebrnih puščic.
Tehnika
23. februar 2018
Prva ocena
Za nami so skoraj vse predstavitve dirkalnikov za novo sezono. Manjkata še Torro Rosso in Force India, ki bosta dirkalnika uradno predstavila v ponedeljek, tik pred pričetkom testiranj
Predstavitve formule ena 2018
18. februar 2018
Animacije namesto pravih dirkalnikov
Ekipi Williams in Haas sta predstavili svoja dirkalnika za sezono 2018. A res? Ne povsem, kajti priča smo bili le tako imenovanim renderjem oziroma upodobitvam. Zakaj nismo videli pravih dirkalnikov?
Žalostna realnost
16. februar 2018
Brez DRS ni prehitevanja
Formula ena ima težavo s prehitevanjem. Aktualni prvak Lewis Hamilton je to opisal na najbolj slikovit način, ko je izjavil, da če nimaš dirkalnika, ki je za sekundo hitrejši od tekmeca, potem je prehitevanje zelo težko izvedljivo.
Po Silverstoneu tudi Azerbajdžan
14. februar 2018
Dirka v Bakuju je predraga
Azad Rahimov, minister za šport Azerbajdžana, želi nova pogajanja, kajti politik meni, da je pogodba, ki jo je sklenil z nekdanjim šefom formule ena Berniejem Ecclestoneom, nesprejemljiva.
Iznajdbe s pečatom
13. februar 2018
Kaj je pa to?
Tako se je javnost spraševala, ko se je na polovici sezone 1978, na štartu dirke za VN Švedske, pojavil Brabham BT46, z ogromnim ventilatorjem na zadku
Zaščita glave dirkačev Halo
13. februar 2018
Tako bo izboljšana aerodinamika
Varuhi pravil krovne organizacije FIA dovoljujejo, da bodo lahko inženirji pri novi zaščiti Halo namestili usmerjevalnike zraka in to možnost so ekipe dodobra in na različne načine izkoristile.
Kimi Raikkonen
12. februar 2018
Iceman s svojo biografijo
Kimi Raikkonen bo še pred koncem svoje kariere v formuli ena na trg prinesel svojo biografijo. Zvezdnik Ferrarija v zadnjem času skrbi za velika presenečenja.
Pogled v zgodovino
7. februar 2018
Prva krilca na dirkalniku formule ena
Leta 1968 so se na dirkalniku formule ena prvič pojavila krilca. Pred tem so ta bila prisotna že na drugih dirkalnikih v drugih kategorijah.
1 / 91

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija