EU birokracija in slovenski organi so zapovedali, da vam moramo povedati, da morate vedeti, da na naši spletni strani uporabljamo piškotke! Ja, imamo jih, pa tudi napolitanke in tiramisu. Lahko pa pridete tudi k nam na toplo mleko in Domačico ali pa mamin štrudl.

Če ostanete na naši strani, pomeni, da ste obveščeni in se s tem strinjate (če ne, pa si pojdite po piškotke drugam, v trgovino recimo).

Mimogrede, lačni otroci v Afriki nimajo piškotkov!!!!

Ugrizni in nadaljuj...
Članki   |   Ecclestone o Ferrariju
Italijani nimajo DNK uspeha
Šef formule ena kritično gleda na dogajanje v Ferrariju, aktualna situacija ga spominja na 90-ta leta in zaradi tega ekipi iz Maranella svetuje, da Sebastianu Vettlu omogoči večji vpliv.
Bojan Vrbnjak
6. januar 2017 | 9:00:57

Šef formule ena Bernie Ecclestone Ferrariju ne pripisuje možnosti, da bi se tradicionalna ekipa v doglednem času znašla pri vrhu. Kot je povedal kolegom iz Sport Bild, za trajajočo krizo Scuderie ni odgovoren Sebastian Vettel, temveč sprememba smeri, ki jo je ubral novi predsednik Sergio Marchionne. "Ferrari se je znova znašel v času pred Schumacherjem in Todtom," tako Britanec, ki se s tem navezuje na kaotične odnose začetka 90-ih let, preden je prišlo do korenitih sprememb.

S prihodom poznejšega rekorderja v naslovih prvaka, današnjega predsednika FIA, tehničnega strokovnjaka Rossa Brawna in oblikovalca Rorya Byrnea so v ekipo prišle osebe iz Nemčije, Francije, Velike Britanije in Južne Afrike. Mešanica, ki je Ferrari dvignila na svetovni vrh. Nobenega ni bilo iz Italije. In to je po mnenju Ecclestonea težava Ferrarija. "Pri njih dela preveč Italijanov. Ničesar nimam proti Italiji, toda uspešno vodenje ekipe ni v njihovem DNK-ju," tako Britanec.

Na drugi strani pa Mercedesov šef ekipe Toto Wolff nacionalno razmišljanje in odsotnost vojakov označuje kot dodano vrednost in novo moč Ferrarija. Z Ecclestoneom se strinja v tem, da so Italijani Vettlu, kot dirkaču, zvezali roke. "Ni njegova krivda, da ne more zmagati. Krivda je na strani dirkalnika in ekipe," tako prvi mož formule ena, ki s tem ugovarja šefu ekipe Mauriziu Arrivabeneju, ki je štirikratnega svetovna prvaka označil kot važiča. Ecclestone Italijanom svetuje, da Vettlu omogočijo večji vpliv.

"Ferrari nujno potrebuje svežo kri," meni Ecclestone. "Osebno sem prepričan, da Sebastian Vettel počne vse, kar je v njegovi moči, da bi bili uspešni. Tako on kot tudi ekipa. Postavlja pa se vprašanje, koliko mu moštvu to dovoli." Kljub temu pa 86-letni Britanec ne računa s tem, da bi se lahko Sebastian Vettel kmalu poslovil iz Maranella. Prepričan je, da želi Vettel izpolniti svojo nalogo.

Po odhodi britanskega inženirja Jamesa Allisona, ki je zasedal položaj tehničnega direktorja, sta za letošnjo sezono ključni mesti ekipe zasedla dva Italijana. Novi tehnični direktor je Mattia Binotto, Simone Resta pa je šef oblikovalcev. Nad obema pa je še en Italijan, šef ekipe Maurizio Arrivabene. Edina omembe vredna izjema je britanski šef inženirjev Jock Clear. Vse ostale ključne in odločilne položaje v ekipi pa trenutno zasedajo Italijani.               

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Če ste nov uporabnik, se morate najprej registrirati na forumu.

Vsa vprašanja naslovite na info@f1magazin.com.
zoki | 6.1.2017 9:24:18
Pri Mercedesu pa Aldo Costa... ups ta je očitno lahko Italijan
Falcon | 6.1.2017 9:46:36
kdaj pa je maurizio seba označil za važiča?
tadejkrze | 6.1.2017 10:39:19
Loïc Bigois je zgleda tudi italijan
johnnyenglish | 6.1.2017 10:46:04
ubistvu se več ali manj tokrat strinjam z brnijem..no usaj kar se tiče tega da dokler bodo večinoma italjani vodili ekipo nebo s ferrarijem nč
liferow | 6.1.2017 10:57:28
Problem Ferrarija je bil da takoj ko so nehali osvajati prvenstva so zamenjali vse ljudi, kao "čim nekaj ne rata boš letel" in so dobili bumeran nazaj.
hubertfast | 6.1.2017 11:21:14
Sam Ferrariju tudi to leto ne pripisujem možnosti za naslov.
hubertfast | 6.1.2017 11:40:52
Jaz bi rekrutiral Josta Capita.
2fast4y | 6.1.2017 11:54:27
No pozabil je povedati,da je v najbolj zmagovalnih letih Ferrari vodil Luca di Montezemolo...se pravi v času Laude ter Šumija. V ekipi, vsaj v Šumijevi eri je bil vsa leta prisoten tudi Aldo Costa ter motorni guru Marmorini....
cosword99 | 6.1.2017 16:17:35
2fast4yu. Točno to sem hoteu tudi jst napisat. V najboljših letih je bilo veliko Italijanov

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija