EU birokracija in slovenski organi so zapovedali, da vam moramo povedati, da morate vedeti, da na naši spletni strani uporabljamo piškotke! Ja, imamo jih, pa tudi napolitanke in tiramisu. Lahko pa pridete tudi k nam na toplo mleko in Domačico ali pa mamin štrudl.

Če ostanete na naši strani, pomeni, da ste obveščeni in se s tem strinjate (če ne, pa si pojdite po piškotke drugam, v trgovino recimo).

Mimogrede, lačni otroci v Afriki nimajo piškotkov!!!!

Ugrizni in nadaljuj...
Članki   |   Williams v generalni prenovi
Ali prihaja Paddy Lowe kot šef ekipe?
Pri Williamsu imajo trenutno odprte mnoge položaje – tako za sezono 2017 kot tudi naprej. Glavni kandidati na njihovem seznamu so Felipe Massa, Paddy Lowe in James Key.
Bojan Vrbnjak
10. januar 2017 | 11:10:42

V preteklih treh letih so pri ekipi Williams stavili predvsem na konstantnost. Od leta 2014 do vključno 2016, sta za ekipo dirkala Felipe Massa in Valtteri Bottas, Pat Symonds je deloval kot šef tehnikov, Rob Smedley je opravkjal nalogo šefa inženirjev, Clair Williams pa je bila namestnica šefa ekipe in bdela nad dogajanjem v ekipi. Toda trenutno se ekipa na vseh področjih nahaja v nekakšni prenovi in tačas je veliko vprašajev.

Prvega srečamo že pri dirkačih. Dejansko je bilo že lep čas znano, da se bo Felipe Massa poslovil iz formule ena, na njegovo mesto pa je prišel mladi Lance Stroll, ki bo novi moštveni kolega Valtterija Bottasa. Toda slovo Nica Rosberga je vse spremenilo. Sedaj se Mercedes zavzema, da v svoje vrste pridobi Bottasa in Williams mora najti nadomestilo. Najbolj verjetna opcija je ta, da se v moštvo iz kratke upokojitve vrne Felipe Massa.

V prid temu bi lahko ustrezala govorica iz Španije, ki govori, da naj bi Brazilec že dosegel dogovor z eno izmed ekipe formule E – po nepreverjenih podatkih naj bi celo podpisal pogodbo -, vendar je sedaj to svojo namero preklical. Ker pa še tačas vedno ni znano, ali bo Bottas zares prestopil k Mercedesu, mora Williams zaradi tega počakati. V osnovi pa naj bi bili pripravljeni, da mlademu Fincu omogočijo selitev v Brackley.

Še bolj očitna pa bi lahko bila prenova ekipe na vodilni etaži. Symonds je ekipo že zapustil in s tem okrepil govorice, da bi lahko Paddy Lowe zapustil ekipo Mercedes in se preselil v Grove k Williamsu. Kolegi iz auto motor und sport poročajo, da Lowe pri Williamsu ne bi zasedel mesto tehničnega direktorja, temveč mesto šefa ekipe. Ta položaj uradno še vedno zaseda Frank Williams. Vlogo tehničnega direktorja, torej šefa tehnikov, bi pa lahko zavzel James Key. Kajti že v lanskem letu se je pojavila govorica, da bi lahko 44-letnik leta 2018 iz ekipe Toro Rosso prestopil k Williamsu. V drugi ekipi Red Bulla ima namreč še veljavno pogodbo do konca leta 2017. Za letošnjo sezono bi morali pri Williamsu najti prehodno rešitev.

In tukaj bi lahko ponovno v igro vstopil Paddy Lowe. Če bodo pri Mercedesu pripravljeni, da 54-letnik lahko zapusti ekipo, bi lahko v letošnjem letu pri Williamsu prevzel dvojno vlogo in sicer tehničnega direktorja in šefa ekipe. Kolegi iz auto motor und sport prav tako poročajo, da naj bi Williams prestop Lowea povezal s prestopom Bottasa v drugo smer. To bi torej lahko pomenilo, da če mercedes želi Bottasa, bi lahko Loweu omogočil prestop v Grove.

Pri prestopu Bottasa, ki ima z Williamsom veljavno pogodbo za letošnjo sezono, pa verjetno ne bo šlo le za znesek odškodnine. Ker Mercedes ekipi Williams dobavlja tudi pogonske enote, bi lahko le-te dobivali po ugodnejši ceni. Da bi pa Mercedes Lowea predčasno pustil k Williamsu, bi to pomenilo dodatno možnost, da se transfer Bottasa nekoliko ugodneje zaključi.                  

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
skyward
Je že zapustil Mercedes in se bo pridružil Williamsu, poroča Autosport.
10.1.2017 14:44:43

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija