EU birokracija in slovenski organi so zapovedali, da vam moramo povedati, da morate vedeti, da na naši spletni strani uporabljamo piškotke! Ja, imamo jih, pa tudi napolitanke in tiramisu. Lahko pa pridete tudi k nam na toplo mleko in Domačico ali pa mamin štrudl.

Če ostanete na naši strani, pomeni, da ste obveščeni in se s tem strinjate (če ne, pa si pojdite po piškotke drugam, v trgovino recimo).

Mimogrede, lačni otroci v Afriki nimajo piškotkov!!!!

Ugrizni in nadaljuj...
Članki   |   Sergio Marchionne obžaluje
Prepozno sem se vmešal
Za Sergia Marchionneja bi lahko letošnja sezona 2017 bila predzadnja na mestu šefa koncerna Fiat-Chrysler. Predsednik Ferrarija obžaluje, da se ni prej vmešal v delovanje dirkalne ekipe.
Bojan Vrbnjak
10. januar 2017 | 13:52:58

Ferrariju v zadnjih letih ni šlo ravno po načrtih in željah. Leta 2015 je Sebastianu Vettlu uspelo vsaj osvojiti tri zmage, toda od zastavljenega cilja, torej prvega mesta v prvenstvu, so bili tudi leta 2015 daleč vstran. V lanskem letu pa je bila situacija še slabša, saj jih je prehitel Red Bull in s tem prevzel mesto neposrednega lovca dominantne ekipe Mercedes. V sezoni 2016 so, tako kot leta 2014, ostali brez ene same zmage. Prava katastrofa za uspeha vajeno Scuderio iz Maranella.

Pri tem je novi predsednik Ferrarija še pred sezono na široko napovedoval zmage in borbo za naslov prvaka. Toda na tradicionalni božični zabavi, lani decembra, je bil Italijan kanadskih korenin že bolj previden. "Ne bom več napovedoval na koliko dirkah bomo zmagali in kdaj bomo zmagali."

Kot šef koncerna Fiat-Chrysler ima Marchionne tačas povsem druge težave. Novi predsednik ZDA Donald Trump se je pred kratkim preko twitterja zahvalil pri koncernu za to, da bo italijansko-ameriška naveza v ZDA investirala okrog milijardo dolarjev – potem ko je taisti Trump napovedal višje carinske dajatve za avtomobile, ki niso proizvedeni v ZDA.

V primerjavi z nalogami šefa koncerna globalnega proizvajalca avtomobilov, so težave nekoč tako uspešne dirkalne ekipe skorajda drobcene. Toda v vesolju formule ena – in še bolj pri Ferrariju – so bila zadnja leta Scuderie prava sramota katastrofalnih razsežnosti.

Marchionne pa se od svojega predhodnika Luce di Montezemola ne razlikuje le v zunanji opravi. Medtem ko se je Montezemolo na ekipo obračal s čustvenimi nagovori in parolami ter se tudi aktivno vmešaval v vsakodnevno delo, se je Marchionne dolgo časa zadrževal v ozadju. "Mogoče je bila to moja napaka," je v okviru sejma Detroit Motorshow za kolege iz Corriere dello Sport povedal Italijan. "Mogoče sem prepozno posegel v delo ekipe. Toda to sem počel iz spoštovanja in se nisem vmešaval v njihovo delo. Če bi to storil prej, torej leta 2015, bi lansko leto mogoče potekalo drugače. Ali pa ne, kdo ve."

Marchionne, ki je tik po združitvi Fiata in Chryslerja leta 2014 prevzel položaj Montezemola, je tudi v Detroitu povedal, da se bo držal svojih načrtov in bo konec leta 2018 ali na začetku leta 2019 odstopil s položaja šefa koncerna. Možnost, da bo tudi po odstopu z vrha koncerna ostal na položaju predsednika Ferrarija, je to lapidarno zanikal s šalo.

Brez da bi omenil konkretne napovedi, pa je Marchionne tifozijem dal dovolj upanja. "Fantje v tovarni delajo s polno paro. V času božiča so imeli le dva dni dopusta. Dirkalnik je na papirju dober in tudi motor je že na testni mizi in dobro deluje. Ampak počakajmo, kaj se bo zgodilo, ko se bomo odpravili na stezo."

Predsednik Ferrarije pa se ne želi preveč usmerjati na Mercedes. "Če bi tako razmišljali, potem bi napačno delovali. Ni odvisno od tega, ali oni počnejo kaj narobe ali pa opravljajo izvrstno delo. Ne, vse je odvisno od nas samih in zaradi tega se moramo osredotočati na to, kaj moramo mi storiti, da jih premagamo."                                    

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija