EU birokracija in slovenski organi so zapovedali, da vam moramo povedati, da morate vedeti, da na naši spletni strani uporabljamo piškotke! Ja, imamo jih, pa tudi napolitanke in tiramisu. Lahko pa pridete tudi k nam na toplo mleko in Domačico ali pa mamin štrudl.

Če ostanete na naši strani, pomeni, da ste obveščeni in se s tem strinjate (če ne, pa si pojdite po piškotke drugam, v trgovino recimo).

Mimogrede, lačni otroci v Afriki nimajo piškotkov!!!!

Ugrizni in nadaljuj...
Članki   |   Alonsov IndyCar test
Španec z diplomo novinca
Fernando Alonso je smel prvič testirati v pravem dirkalniku serije IndyCar. Dirkač ekipe McLaren-Honda je z lahkoto opravil diplomo novinca, potem pa se je lotil resnega dela.
Bojan Vrbnjak
4. maj 2017 | 9:28:01

Fernando Alonso je prispel v Indy 500. Španec je za ekipo Andretti Autosport v ovalu Indianapolisa opravil zasebni test, kjer je v prvi vrsti šlo za to, da opravi tako imenovani "Rookie Orientation Practice" (ROP), ki je po pravilniku obvezen za vse novince serije IndyCar, ki želijo nastopiti na dirki ovalnega dirkališča. Alonso je ta test opravil z lahkoto.

Za novince, ki želijo nastopiti le na dirki Indy 500, torej tudi za Alonsa, je pred to prireditvijo na sporedu en testni dan (pod okriljem ROP). Tega je Alonso opravil včeraj. V tem programu je imel na razpolago 40 krogov. Letošnji test zajema 10 krogov s hitrostjo med 205 in 210 miljami na uro, 15 krogov v področju med 210 in 215 milj na uro ter nadaljnjih 15 krogov s hitrostjo preko 215 milj na uro.

Preden je smel Alonso vstopiti v dirkalnik, katerega poganja motor Honde, je Marco Andretti, vnuk legende formule ena Maria Andrettija in sin šefa ekipe Indy Michaela Andrettija, odpeljal deset krogov, da je lahko zatem ekipa opravila grobo nastavitev dirkalnika. Ker je Marco ugotovil, da ima dirkalnik rahlo podkrmarjenje, je moral Alonso na svoj test nekoliko počakati.

Ko je lahko Španec končno odpeljal na stezo, je vse potekalo kot po maslu. Sicer je testu grozil dež, ki pa na srečo ni dosegel dirkališča Indianapolis Motorspeedway. Strokovnjaki so bili nad Alonsovo premiero v dirkalniku Indycar navdušeni. "Začel je z zelo konservativnimi linijami in ravno to je bil pravi pristop," ga je pohvalil Mario Andretti. Šef ekipe Michael Andretti je soglašal z očetom: "To je bilo perfektno, šel je skozi vse tri faze. Je eden izmed najboljših na svetu in lahko smo videli zakaj. Od kroga do kroga je spreminjal svojo linijo, imel je rahlo podkrmarjenje in je zato prilagodil svojo linijo dirkanja. On je pravi car."

In kaj pravi Alonso? "Zares sem se zabaval, to je bil dober način, kako dvigovati hitrost. Na začetku je bilo mogoče nekoliko težko, da sem dosegel predpisano hitrost, toda še v naslednji stopnji sem imel dober občutek. Počutim se zelo dobro, ne samo zaradi hitrosti, temveč tudi zaradi odpeljanih krogov. Lahko opraviš fine nastavitve, prestavljanje navzdol ali navzgor in potem vidiš, katere prestave potrebujem v določenih zavojih."

Potem ko je Alonso uspešno opravil test novinca, je lahko pošteno pritiskal na plin. Vmes se je Španec celo pošalil s šefom McLarna Zakom Brownom: "Ali lahko malo bolj pritiskam?" Brawn je to opazko vzel s humorjem: "To govori že zadnja tri leta!"

Okrog 12. ure lokalnega časa je Alonso opravil prvi del programa, zatem pa je ekipa opravila manjše spremembe na dirkalniku. Test novincev se izvaja z dokaj velikim podtlakom, tako da je bila šasija Dallare deležna sprememb, saj so ji odvzeli krilca. Alonso je lahko na ovalu Indianapolisa "skuril" pet kompletov pnevmatik Firestone. Španec je na svojem najhitrejšem krogu dosegel povprečno hitrost 222,548 milje na uro (358,156 km/h). Za primerjavo: najhitrejši krog lanske dirke Indy 500 je znašal 225,288 mp/h (362,566 km/h), odpeljal pa ga je zmagovalec Alexander Rossi.

Pred testom so Andretti Autosport, McLaren in Fernando Alonso javnosti predstavili dirkalnik in čelado za dirko Indy 500. Dirkalnik je v oranžni zunanji podobi in naj bi spominjal na legendarne McLarnove dirkalnike, ki so nekoč tudi v Ameriki slavili velike uspehe. 15. maja je na sporedu prvi uradni dan treninga za dirko Indy 500. V okviru tega tako imenovanega "Refresh" dneva, bo lahko dvakratni svetovni prvak formule ena uporabil dva kompleta pnevmatik. Prvi uradni trening pa je na sporedu takoj zatem in poteka od 14. do 18. ure lokalnega časa. Za Alonsa to pomeni zelo napet program, kajti samo dan prej bo moral v Barceloni odpeljati dirko formule ena za VN Španije v Barceloni.    

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
kimikaze
Štart in en krog v barceloni bo pa že zmogel, potem pa hitro na letalo
4.5.2017 10:27:08
beejou
In potem pravite, da so F1 dirkalniki grdi? Fak, no.
4.5.2017 10:47:45
marcipan
Samo čelada je pa kot od Boutsna izpred cca 20 let
4.5.2017 10:47:49
hubertfast
Ajde, dejmo mu zaželeti vso srečo. To dirko bo treba gledati v živo.
4.5.2017 11:00:44
newsman
@kamikaze @hubertfast - se strinjam. zaželimo mu srečo in dober rezultat!
4.5.2017 11:04:14
hubertfast
https://www.vipbox.mobi/sports/motorsports.html tukaj se bo pojavil delujoč stream. Tako kot tudi za vse dirke f1 od sky, s tem da za F1 na naslovni strani https://www.vipbox.mobi izbereš f1, to seveda če gledaš preko android tv, Windows Link je pa https://Www.vipbox.tv. Sam imam uno škatlo za android tv za cca 25 e iz kitajske in daš kabel v hdmi. Poleg sem kupil za cca 10 e še tipkovnico. Daljinca sicer dobiš poleg je pa nepraktičen. 10 - 15 dni je rok dobave, poštnine ni. WiFi sicer lovi malo slabo, zato sem potem kupil še WiFi ojačevalec za 10 e, ki pa pride prav tudi za druge zadeve. Če koga zanima lahko od te trgovine priložim linke za te tri zadeve. Meni osebno ni žal in mi zdaj vse funkcionira ok. V android škatlo lahko daš tudi zunanji disk ali usb ključ pa gledaš filme, YouTube. Skratka kot da bi imel android telefon na televiziji in podpira full HD. V glavnem ni da ni.
4.5.2017 11:17:43
Fero
Mi je jasno zakaj se bo letos udeležil Indyja. Upa da se bo vsaj tam malo nadirkal.
4.5.2017 11:50:30
Senna4Ever
Zadnji del dirkalnika je res grd, ja. Če ne bi bilo tistih aero zabojev okoli koles, bi še nekako zgledal. Predvidevam, da imajo to zaradi varnosti, da če nekdo prileti v zadek, da ga ne dvigne, ali kaj? Vsekakor bomo gledali in držali pesti za Alonsa. Dober rezultat bi še enkrat več pomenil, da so dirkači v F1 na višjem nivoju kot v Indyju.
4.5.2017 13:04:00
kimikaze
Montoya bo še tudi kaj zraven rekel, ded bo zagotovo ves napaljen in bo hotel Alonsu in nam še kaj p(d)okazati Če sem prav razumel, Montoya ne dirka cele sezone. Huberfast, daj linke, da vidim to čudo
4.5.2017 13:23:11
hubertfast
Se oproščam za pozen odgovor glede linkov, sem šele zdaj prišel iz službe domov link 1 - android tv kot ga imam jaz, so seveda še dražji, vendar za ostale ne jamčim glede delovanja, vseeno menim, da so boljši od mojega, ki pa meni osebno trenutno zadostuje v nulo:moram pa povedati pošteno, da mojega android tv boxa ni več na tej strani. Očitno so ga umaknili iz prodaje, saj moj ima android 6.0, link ki sem ga pa predlagal pa 5.1, so pa tudi že z androidom 7.0 vendar malo dražji. Sem pa vseeno dal enega, ki je cenovno ugoden, ni pa tak ko ga ima doma, ima pa vse kar ima moj. https://www.tinydeal.com/v88-rk3229-quad-core-android-51-wifi-1gb-8gb-15ghz-smart-tv-box-p-161088.html link 2 - tipkovnica - ta je super, zraven dobiš kabel in polniš preko polnilca od telefona lai pc-ja, dela v nulo https://www.tinydeal.com/mini-i8-wireless-92key-backlit-air-mouse-touchpad-f-laptop-tv-box-p-162386.html link 3 - ojačevalec za wifi - super zadeva, v vtičnico cca 2 m od android boxa, ki je poleg tv sem to moral dati, da ta moj box dobi močen signal za wifi, dražje variante android boxa tega ojačevalca po moje ne bodo potrebovale, samo to ne morem trditi, da ne bi koga zavedel https://www.tinydeal.com/300mbps-wireless-n-wi-fi-repeater-network-router-p-156860.html PS Na tej strani sem kupil že marsikaj, predvsem led žarnice(pc slušalke, bluetooth za pc, ..), saj ni poštnine in so cenovno res zelo ugodne. Te žarnice imam že skoraj 2 leti in do sedaj mi še nobena ni šla k vragu. Za hec sem tudi kupil eno android uro za 16€, ki mi sicer deluje super. Ko jo povežem s telefonom se lahko preko nje zelo lepo pogovarjam, tudi med vožnjo. Samo sem se jo po enem tednu naveličal in dal nazaj na roko Seiko, ki mi jo je moj pokojni oče podaril cca 30 let nazaj. Pač poglejte si pa se sami odločite. Sam sem, kot pravim z svojim kompletom zadovoljen, saj mi da uno kar hočem. Je pa res, da si razen že naloženih aplikacij nisem še kaj drugega naložil , razen firefoxa. Chrome je pa itak že gor. Pa kodi, youtube, skratka kot da bi kupil telefon
4.5.2017 20:20:59
hubertfast
V moj prejšnji prispevek sem dajal vmes prazne vrstice, da bi linke ločil vendar mi je očitno nato vse skupaj zlepilo skupaj, ni bilo namerno.
4.5.2017 20:22:13
kimikaze
Super, hvala.
4.5.2017 21:29:54
macolar
Alfons že ubija po ameriki ;D https://www.youtube.com/watch?v=BM-39GuBaCw
7.5.2017 15:46:58

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija