EU birokracija in slovenski organi so zapovedali, da vam moramo povedati, da morate vedeti, da na naši spletni strani uporabljamo piškotke! Ja, imamo jih, pa tudi napolitanke in tiramisu. Lahko pa pridete tudi k nam na toplo mleko in Domačico ali pa mamin štrudl.

Če ostanete na naši strani, pomeni, da ste obveščeni in se s tem strinjate (če ne, pa si pojdite po piškotke drugam, v trgovino recimo).

Mimogrede, lačni otroci v Afriki nimajo piškotkov!!!!

Ugrizni in nadaljuj...
Članki   |   Hude govorice okrog Mercedesa
Zlobna igra z Vettlom?
Zmagovalec dirke za VN Španije Lewis Hamilton je povedal, da mu je Sebastian Vettel po dirki priznal, da je besen. Ta občutek ga ne bo tako hitro minil, predvsem zaradi zaviralne ovire na dirki, ki sliši na ime Valtteri Bottas.
Bojan Vrbnjak
15. maj 2017 | 8:55:50

Po dirki za VN Španije se je v paddocku dirkališča Circuit de Barcelona-Catalunya pojavila zlobna govorica. Tehniki ekipe Mercedes so vedeli že veliko pred odstopom Bottasa, da je njegov motor že pošteno načet, kljub temu pa so svojega dirkača pustili na stezi, da se je pred Vettlom naredil kar se da širok in ga je zadrževal koliko je lahko. To bi potem imelo grenak priokus nepoštenosti.

Toda to potikanje brez podatkov Mercedesa nima teže, zato se lahko v tem primeru poslužujemo le na stran slišano-povedano. Ta govorica je tudi nekoliko krušljiva zaradi dejstva, da je Bottas po vročem plesu z Vettlom odpeljal še 16 krogov, preden je njegov motor odpovedal. In dodati je potrebno, da je Finec vozil dokaj dobre čase krogov, ki niso kazali na to, da bi imel poškodovan motor.

Bottas je po dirki odkrito priznal: "Naredil sem vse kar sem lahko, da bi za seboj zadržal Sebastiana, ki bi s tem izgubil dragoceni čas. To je moja naloga. Toda razlika v hitrosti je bila prevelika, zato me je prehitel. Seveda pa sem poskušal pomagati ekipi. In to je deloma pripomoglo in pomagalo k naši zmagi." Seveda so se po driki ponovno razširile debate, ki vedo povedati, da je Bottas s tem zaviralnim manevrom dokazal, da je v ekipi Mercedes prevzel vlogo dirkača številka dve.

Seveda so si člani ekipe Ferrari postavljali vprašanje, ali bi imel Vettel proti Hamilton boljšo možnost, če ne bi bilo Bottasa. Ampak na koncu to ne igra nobene vloge. Trenutno vodilni v prvenstvu je osvojil drugo mesto in priča smo bili izvrstnemu dvoboju, ki je navijače dvignil s sedežev. Po dirki v Španiji je razlika med Vettlom in Hamiltonom le še šest točk (104:98).

Lewis Hamilton ve povedati: "Sebastian mi je po dirki povedal, da je besen. Ker je, tako kot jaz, pravi dirkač. In pravi dirkač želi zmagati. To je povsem normalno, zato ga razumem. Bil bi pa zaskrbljen, če bi mi Vettel nekega dne povedal, da ga to ne skrbi."

Vettel pa se je na turbulentno dirko v Španiji ozrl takole: "Iz perspektive kokpita si po takšni dirki želiš le še eno in sicer, da stojiš na najvišji stopnički. Verjamem, da nas je Mercedes danes v pogledu strategije zaviral. Imeli smo priložnost za zmago, toda žal te priložnosti nismo zagrabili. Seveda sem zaradi strateške zaviralne ovire, ki jo je igral Valtteri, izgubil določen čas, toda zaradi poštenosti moram povedati, da bi tudi mi storili enako. Moral sem veliko tvegati, da sem ga prehitel, toda potem se videl, da sem izgubil veliko časa."

Vettel še dodaja: "Po postanku v boksih sem bil zares presenečen, kje se je izgubila naša prednost pred Lewisom. Kljub temu mi je uspelo ubraniti vodstvo. Ko je Hamilton vozil za menoj, sem menil, da bo počasi imel težave s pnevmatikami. Toda to se ni zgodilo. In potem me je enostavno prehitel."

Po dirki smo lahko opazili, kako dobro so bili dirkači razpoloženi. Pri Danielu Ricciardu smo vajeni, da ga je en sam veliki nasmeh, toda zanimivo je bilo videti, kako sta se na odru za zmagovalce šalila Hamilton in Vettel, kot da nista odpeljala pomembne in napete dirke. Kot da bi bila na neki zabavi. Tukaj smo lahko občutili naklonjenost in spoštovanje med tema dvema zvezdnikoma.

Sebastian je k temu menil: "Vedno sem bil zagovornik tega, da na stezi dirkamo ostro, toda ob stezi nič ne govori proti temu, da se ne bi dobro razumeli. Seveda nisva najboljša prijatelja, sva v celoti različni osebi. Toda povezuje naju ljubezen do našega športa. To naju močno povezuje. Seveda bi si želel zmagati, toda menim, da je prav, da spoštujemo tudi dosežek tekmeca."

Če naj bi steza v Barceloni predstavljala referenco, kaj torej lahko pričakujemo na prihodnjih dirkah? Vettel pove: "Danes bi se lahko dirka končala tako ali drugače. V pogledu dirkalne hitrosti smo bili na enakem nivoju kot Mercedes, ki je požel velike pohvale na račun vidnih izboljšav. Mogoče smo v primerjavi s tem nekoliko zaostali, kajti pri nas se izboljšave nahajajo po prekritjem. Pomembno pa je, da smo že naprej prisotni pri vrhu. Vzdušje v Ferrariju je sijajno, smo lačni uspehov in danes nismo bili zadovoljni, kajti naš cilj je, da ekipo Mercedes vržemo s prestola."                 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
beejou
Uf, kako težko berljiv članek. Grozljivo. Dajte, no, napišite ga po svoje ali pa sploh ne. Tole je, vsaj izgleda tako, spet dobesedni prevod od kdo ve kje...
15.5.2017 9:12:33
tadejkrze
Joj, vsak k ma 5 minut cajta se pritožuje. Kako lahko 98% nas ostalih vse normalno preberemo? Pejte na književni forum ali kaj podobnega pa se tam pritožujte. Kar se pa nanaša na temo o kateri govori članek, pa ne vem zakaj drame. Tudi Ferrari bi isto naredil z Raikkonenom. To je pač šport...je pa Bottas očitno voznik #2, zmage gor ali dol
15.5.2017 9:50:08
qualia_magik
Prevajanje ni simpelj. Je pa dost razločno, da se da v miru prebrat.
15.5.2017 11:58:37
hubertfast
Ne razumem zakaj bi moral Bottas dati prostor Vettlu? Pa ni Vettel tam izgubil dirke, izgubil jo je v 15 krogu in 38 krogu. Prvi stint bi lahko še 10 krogov fural. Naj se zahvali svoji ekipi. Mercedesu pa kapo dol za zmago dirke, ki je bila izgubljena po startu.
15.5.2017 12:26:47
andrej
vettlu takoj po dirki ni bilo jasno da je hamilton šel v bokse med vsc
15.5.2017 12:35:11
Fero
Hubert: Če recimo ne bi bilo Valterja pred njim, bi se morda dirka drugače odvijala. Kdo bi vedel. Morda bi kasneje glede na večjo prednost drugače ravnali pri drugi menjavi.
15.5.2017 12:37:01
hubertfast
Ja Fero, teoretično je vse možno. Ampak očitno je bilo kapitalno to, da je šel prvič prehitro v bokse. Ok, z Bottasom je izgubil nekaj sekund, to je jasno vsem. Recimo 6 če pretiravam. kaj bi bilo potem je težko reči, mogoče bi tudi Vettel šel drugič v box med VSC. Nato bi moral Hamilton recimo loviti 14 (6+8) sekund, kar pomeni da bi moral še vsaj 10-12 krogov pritiskat, da se mu približa za prehitevanje. Vmes bi gume dodatno izrabil in bi njegov finiš lahko bil problematičen???
15.5.2017 12:53:42
matjazx
Ker je letos težje prehitevati so take igrice spet čisto verjetne, včasih sta se kaj takega šla npr. Irvine in Coulthard. Tukaj je Hamilton v prednosti, ker bodo Kimija težje prepričali v kaj takega.
15.5.2017 13:01:41
abt
Ima pa bottas najboljse starte,ce ga vceraj ne bi vettel pred prvim ovinkom zaprl bi spet sel mimo vseh..
15.5.2017 13:30:14
abt
Ima pa bottas najboljse starte,ce ga vceraj ne bi vettel pred prvim ovinkom zaprl bi spet sel mimo vseh..
15.5.2017 13:30:53
hubertfast
Ja abt, prav imaš škoda da ni Vettla zaprl in bi potem lepo Hamilton na prvem in Bottas na drugem mestu mirno jadrala do konca
15.5.2017 13:52:40
Ark
@Aichi jst bi rad zraven komentarjev plus pa minus+/- pac ce komu ni vsec komentar kot @beejou mu das minus ker je tezek clovek ne pa clanek..meni so vase info. bile vedno super Kar se pa tice Bottasa pa nisen navijac ferrarija, bottas je bil vedno posten do drugih ampak s tem je pokazal da je st.2 mogoce tudi priljubljenost.
15.5.2017 14:00:27
hubertfast
7 milijonov za Bottasa plus bonusi, plus pogodbene klavzule lahko naredijo svoje.
15.5.2017 14:33:28
Gazibo2
Bla bla. Saj ni zaostajal za cel krog. Botas dirka za Mercedes in ne za Ferrari če ne ve tega.
15.5.2017 15:11:55
Gazibo2
Zgornja slika pa pokaže, da ima Vettel namen Hamiltona poriniti iz ovinka.
15.5.2017 15:14:37
tadejkrze
Ne, zgornja slika kaže, da Vettel sledi idealni liniji
15.5.2017 15:24:35
König
@Gazibo, ko ti bo spustilo, poglej položaj Vetllove leve roke in s tem volana
15.5.2017 16:49:24
hubertfast
Vettel ga je očitno počasi izrinjaval ven, sreča da ni peska, ko si ga nekateri želijo. Tako je prvenstvo fer in živo.
15.5.2017 19:43:41
PeterM
Sem navijal za Vettla, ampak to kar so naredili pri mercedesu z Bottasom je povsem logična poteza. Je pa zanimivo kako je na štartu Bottas dobesedno spustil hamiltona naprej (zaviral je nenavadno zgodaj) ...tako da je že bilo očitno pred dirko določeno gdo bo absolutni No.:1
15.5.2017 20:01:52

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija