EU birokracija in slovenski organi so zapovedali, da vam moramo povedati, da morate vedeti, da na naši spletni strani uporabljamo piškotke! Ja, imamo jih, pa tudi napolitanke in tiramisu. Lahko pa pridete tudi k nam na toplo mleko in Domačico ali pa mamin štrudl.

Če ostanete na naši strani, pomeni, da ste obveščeni in se s tem strinjate (če ne, pa si pojdite po piškotke drugam, v trgovino recimo).

Mimogrede, lačni otroci v Afriki nimajo piškotkov!!!!

Ugrizni in nadaljuj...
Članki   |   McLaren
Ločitev od Honde ni izključena
Dirkaški šef ekipe McLaren-Honda Eric Boullier meni, da je v vprašanju pogonske enote pri McLarnu vse mogoče in istočasno priznava težave pri sodelovanju med ekipo iz Wokinga in japonskim proizvajalcem.
Bojan Vrbnjak
2. junij 2017 | 9:25:52

Eric Boullier ne izključuje več možnosti, da bi se lahko McLaren in njihov motorni partner Honda po koncu letošnje sezone odpravila po ločenih poteh. Kot je dirkaški šef tradicionalne ekipe iz Wokinga v pogovoru za časnik La Derniere Heure pojasnil, je prihodnost sodelovanja odprta. "Vse je mogoče," pravi Boullier in govori o tem, da želi njegova ekipa priti v položaj, v katerem bi lahko počeli to, kar bi želeli. To bi lahko pomenilo, da v Wokingu iščejo izhod iz pogodb z japonskim proizvajalcem Hondo.

Sodeč po govoricah lahko slišimo, da v pogodbah obstajajo klavzule, vezane na rezultate, ki bi lahko McLaren odvezale od njegovih obveznosti oziroma dolžnosti, če se bo ta mizerija na stezi nadaljevala. Potem bi imel Zak Brown s svojo ekipo lahko delo. Da bi pa v nekem drugem primeru ubrali pravno pot proti Japoncem, to po besedah Boullierja ni želja McLarna. "Preden se bi obrnili na odvetnika, se bomo usedli za pogajalsko mizo in poskušali najti rešitev," doda Francoz.

Boullier prav tako podčrta, da je nadaljevanje sodelovanja s Hondo tudi v njegovem lastnem interesu. "Naša namen ni ta, da se ločimo. Toda na koncu te odločitve ne sprejemam jaz, temveč lastniki McLarna." In ti so državni investicijski form kraljevine Bahrajna, ki ima v lasti 50 odstotkov ekipe, potem so pa tukaj še skupina TAG in nekdanji prvi mož McLarna Ron Dennis – oba slednja solastnika imata po 25 odstotkov. In ti bodo na koncu odločili, ali se bo nadaljevalo sodelovanja s Hondo ali ne.

Ampak, dokler je prihodnost še odprta, bo Mclaren poskušal rešiti, kar se rešti da. "Nenehno potujem med Veliko Britanijo in Japonsko, da bi se vklopil v sodelovanje, toda to je zelo težko," zastoka Boullier o sodelovanju z avtomobilskim gigantom. Razlike v mentaliteti in jezikovne bariere to nalogo samo otežijo. "Evropejcem je že nasploh težko, da bi jih razumeli," tako Francoz o razmišljanju Japoncev. "Ampak za nekega motošportnika iz Evrope je ekstremno kočljivo."

V deželi vzhajajočega sonca in nasmeha ne pride v poštev, da bi kopirali pot, ki jo je na tehničnem področju ubral Mercedes. Gre za lastne rešitve. In te naj bi bile tako dobre in premetene, da bi dobili produkt, ki bi ga lahko težko kopirali. "Njihov začetni položaj v formuli ena je: Če gredo vsi na vzhod, potem gremo mi na zahod," pojasni Boullier. To načelo velja za celotno državo. "To je sicer nenavadno, očitno pa deluje, kajti japonska je še vedno velika svetovna sila."

Obstaja še druga prehodna rešitev, na kateri bi lahko McLaren delal v zakulisju. Kot se lahko sliši po paddocku formule ena, si je mogoče predstavljati, da bi McLaren od sezone 2018 naprej tako dolgo dirkal z drugimi motorji, dokler se Honda s svojo novo stranko, ekipo Sauber, ne bi spravila v dobro formo. K temu ustreza tudi nadaljnji namig Boullierja: "Namesto pričakovanih treh let, bi lahko sodelovanje razširili na šest ali sedem let. Vmes pa bi morali preživeti." Eventualno z Mercedesovimi motorji.

Čustveno stanje v Wokingu vsekakor namiguje na to rešitev. "Dokler bomo prepoznali napredek, je vse v redu. Toda ob pogledu nazaj je zadeva takšna, da bi bilo v ekipi zelo težko se motivirati in prepričati, da nam bo uspelo," meni Boullier, ki se navezuje na dejstvo, da so letošnje V6 hibridne pogonske enote Honde še bolj nezanesljive.

McLarnova prekinitev sodelovanja s Hodno pa bi lahko spodletela zaradi denarja. "Ne smemo pozabiti, da za motorje ne plačamo niti centa," pove Boullier. Prav nasprotno, Honda namreč subvencionira ekipo, medtem ko bi jim Mercedes za svoje motorje izstavil račun. Da je rok krovne organizacije FIA za imenovanje proizvajalca motorjev za sezono 2018 potekel že sredi maja, je to za McLaren bolj manjša ovira.    

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija