EU birokracija in slovenski organi so zapovedali, da vam moramo povedati, da morate vedeti, da na naši spletni strani uporabljamo piškotke! Ja, imamo jih, pa tudi napolitanke in tiramisu. Lahko pa pridete tudi k nam na toplo mleko in Domačico ali pa mamin štrudl.

Če ostanete na naši strani, pomeni, da ste obveščeni in se s tem strinjate (če ne, pa si pojdite po piškotke drugam, v trgovino recimo).

Mimogrede, lačni otroci v Afriki nimajo piškotkov!!!!

Ugrizni in nadaljuj...
Članki   |   Digitalne platforme namesto televizije?
Formula ena kmalu po stopinjah Netflixa?
Novi večinski lastnik formule ena Liberty Media tačas preverja televizijske prenose, saj želijo to dirkalno serijo prikazovati na digitalnih medijih. Bodo navijači kmalu plačevali kot pri Netflixu? Formula ena le še na plačljivi televiziji?
Bojan Vrbnjak
7. junij 2017 | 9:49:14

Formula ena pod novim lastnikom išče nove možnosti trženja in zato naj bi v bodoče stavili več na digitalne vsebine, katere je nekdanji prvi mož najhitrejšega cirkusa na svetu močno zanemarjal. Ecclestone je želel v času svoje vladavine črpati denar predvsem od dobičkonosnih televizijskih pogodb, toda novi lastnik Liberty Media želi zakrpati luknjo do digitalnih medijev in pravim navijačem formule ena nuditi dodatno vrednost – ampak proti plačilu.

Podobno kot pri platforma kot je Netflix, naj bi navijač plačal določen znesek in za svoj denar dobil dodatno vrednost. "To je ena izmed strašno pomembnih možnosti," je povedal prvi mož formule ena Chase Carey. Kraljevi razred motošporta naj bi bil s številnimi podatki in informacijami dobesedno namenjen za digitalne vsebine. "Iz tega vidika imamo sposobnost, da sestavimo edinstvene pakete," še doda Carey.

Tačas se v Liberty Media ukvarjajo s tem, da izvedo, kako naj bi ta produkt izgledal in kaj bi lahko današnje navijače formule ena motiviralo, da za ogled formule ena tudi plačajo. "Tačas smo še pri tem, da bi razumeli navijača, ki želi imeti globlji vpogled v šport in dogajanja na sami stezi. Za enkrat še nismo določili cene, toda na primer za deset evrov na mesec bi si lahko zagotovili dostop do tega paketa," pove Carey.

Seveda bi imel ta prehod v digitalni svet tudi učinek na aktualne televizijske pogodbe. Tudi te so tačas na preverjanju in naj bi v bodoče bile na novo dorečene. Aktualnih pogodb ni mogoče kar tako prekiniti, toda po izteku le-teh naj bi ustvarili nove okvirne pogoje. Na primer s krajšim rokom trajanja pogodb bi zagotovili večjo fleksibilnost.

V Sloveniji, kjer ni več prenosa formule ena, navijači lahko dirko spremljajo na nemškem kanalu RTL ali avstrijskem ORF, ki sta zastonj – ali pa preko spleta. V veliko primerih po svetu pa se je formula ena že preselila na plačljive televizijske kanale. Mnoge pogodbe s televizijami, ki navijačem gledanje formule ena ne zaračunavajo, potečejo po koncu letošnje sezone. Odgovorni Liberty Medie so nazadnje napovedali, da bo v bodoče na brezplačne televizije prišel le del dirk posamezne sezone – tako kot je tačas primer pri MotoGP.

Američani vedo, da se trend vrhunskega športa pomika v smeri Pay-TV, toda "želimo sprejeti prave dogovore, ki bi bili povezani z nekaterimi prenosi na brezplačnih televizijah in to je nekaj, kar zelo cenimo," je povedal Carey. Liberty Media želi najti uravnoteženost, da na eni strani generira kar se da največji možen doseg, na drugi strani pa zagotoviti, da so gledalci in navijači cenjeni za formulo ena.

Zato naj bi digitalni trg kmalu pravim navijačem nudil možnost, da se intenzivneje udeležujejo pri dirkalni seriji. Tačas se nahajajo šele na začetku, kajti najprej je potrebno doseči, da navijači in gledalci spremenijo navade. Zaradi tega je na preverjanju tudi prenos dirk. Američani želijo formulo ena narediti še bolj atraktivno, da bi s tem povečali tudi zanimanje gledalcev – tudi za nove digitalne platforme.

"Ravnokar smo šele pričeli s trženjem formule ena," pove Carey. "Prav tako smo pričeli s tem, da navijače dosežemo na področjih kot so digitalne platforme. Menimo, da bomo v prihodnjih ustvarili pravo gibanje in energijo, ki bo privabila navijače. Zagotoviti moramo, da storimo več kot pa le prehod iz brezplačne televizije na plačljivo. To je digitalni svet in gre za to, da navijače v širokem spektru iz brezplačne televizije privabimo na plačljive in na digitalne platforme."         

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
tadejkrze
Za 10-20€ pa odprto tudi za IPje iz Slovenije, takoj vzamem. Samo se bojim, da ne bo tako lepo
7.6.2017 11:11:38
hubertfast
Jaz dam 10 ali 20 za celo leto. Takih bi pa itak bilo samo 10% navijačev, brez veze.
7.6.2017 11:25:27
newsman
Sicer bi Liberty Media s tole digitalno platformo nudil več, toda očitno se ne razlikujejo od Ecclestonea, ki je želel F1 prenesti na Pay-TV. Očitno bomo v bodoče morali za gledanje F1 plačevati - razen nekaj dirk, ki jih bodo za pokušino dovolili prenašati na brezplačni TV. Bojim se, da bodo s to dodatno ponudbo, za katero pa se bo moralo plačati, navijače oziroma gledalce prej izgubili kot pa pridobili...
7.6.2017 12:15:38
zoki
Če je live timing 27e na leto... pod 100e prenos ziher ne bo.
7.6.2017 12:49:25
hubertfast
Ma 10 e na dirko je daleč predrago, nič ne bo iz tega
7.6.2017 13:37:14
Dynisco
Sicer ne vem kako dela Netflix, je pa 10e na mesec, kot omenja Carey, malo sfaljen pavšal za ogled F1. Ni to fuzbal, kjer je po par deset tekem na mesec.
7.6.2017 14:52:03
Tadejkrze
Jzt sm pozabu pripisat na mesec ja ma za prenose tipa skysportsF1 mi ne bi blo škoda 200€ na leto.
7.6.2017 15:37:11
duss
Se strinjam. Od kar sem našel stream od SKY-a ne gledam nič drugega. Uro pa pol pred dirko in ravno toliko po njej je programa, pa res zanimivo za gledat. Za takšen program takoj odštejem 10€ na mesec in verjamem, da bi še kdo. Večina ljudi ima v mislih prenose na POPu in Alešiče in pa razmeroma dolgočasen dirke. Sky pa te s svojimi prispevki in programom bistveno bolj "pritegne" k stvari.
7.6.2017 16:47:06
Navijac
ko se bo to zgodilo si ne bom mogu privoščit tega luxuza. že tako nisem naročnik netflixa pa da bi plačal še 10€ na mesec se raje odpovem gledanju f1
7.6.2017 20:29:48
dbench
Če bi le lahko v shemi programov ki jo plačujem, zamenjal 150+ kanalov katerih niti povoham ne, za en sky sports (mimogrede, ali ga sploh kateri od SLO tv ponudnikov ponuja?).....
8.6.2017 9:52:07
hubertfast
Za hec sem si probal kupiti sky za preko neta , vendar pri nas ni na voljo. Me pač rešuje vipbox in to kvalitetno, edino pogrešam HD kvaliteto.
8.6.2017 11:49:18
Senna4Ever
Dejansko bi lahko naši TV operaterji ponudili kak Sky Sports paket, podobno kot ponujajo HBO, Pink ipd. Tistih par €/mesec bi za kvaliteten prenos odštel tudi sam.
8.6.2017 13:24:04
macolar
Duss, z predprogramom vseeno ne moreš prikriti dejstva da je v 80tih %tih potem absolutno dolgočasna dirka, zaračunavanje takih "storitev" je pa banalno, hinavsko in požrešno. Vsak prenos ima bolj ali manj nekega glavnega sponzorja, potem bi pa še morali doplačevat? To ni F1 80tih, 90tih in na začetku tisočletja.
8.6.2017 16:30:16

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija