EU birokracija in slovenski organi so zapovedali, da vam moramo povedati, da morate vedeti, da na naši spletni strani uporabljamo piškotke! Ja, imamo jih, pa tudi napolitanke in tiramisu. Lahko pa pridete tudi k nam na toplo mleko in Domačico ali pa mamin štrudl.

Če ostanete na naši strani, pomeni, da ste obveščeni in se s tem strinjate (če ne, pa si pojdite po piškotke drugam, v trgovino recimo).

Mimogrede, lačni otroci v Afriki nimajo piškotkov!!!!

Ugrizni in nadaljuj...
Članki   |   Ferrari z zmogljivejšo pogonsko enoto
Do 15 konjev več na kvalifikacijah
Če ste se čudili občutno boljši predstavi dirkalnikov ekipe Haas v Spielbergu, tukaj je odgovor zakaj. Kajti ameriška ekipa je v Avstriji testirala drugo nadgradnjo pogonske enote Ferrari. V Silverstoneu bo ta motor uporabila tudi tovarniška ekipa.
Bojan Vrbnjak
9. julij 2017 | 18:10:25

Sebastian Vettel, ki je na današnji dirki zasedel drugo mesto, se lahko veseli prihodnje dirke v Silverstoneu, saj bo imel, predvsem na kvalifikacijah, močnejšo in zmogljivejšo pogonsko enoto. Kot so kolegi iz Motorosport-Total.com izvedeli, sta v dirkalnikih ekipe Haas na današnji dirki v Avstriji tičali novi izboljšani verziji pogonske enote iz Maranella. Ti sta pripomogli, da sta dirkača Grosjean in Magnussen kazala odlične predstave. Francoz je danes osvojil celo šesto mesto. Govori se pa o dodatni moči 15 konjev.

Te dodatne konje bosta lahko dirkača odpoklicala v posebnem kvalifikacijskem modusu, kar so do sedaj poznali le pri Mercedesu. Prednost srebrnih puščic na kvalifikacijah je rdečim iz Maranella že lep čas skrbela za glavobole. Očitno so inženirji iz Scuderie v zakulisju delali na podobni rešitvi, ki je sedaj zrela za stezo.

Ferrari je želel izboljšano verzijo pogonskega sklopa najprej testirati v drugi šasiji, predvsem kar se tiče zanesljivosti. S tem bi svoje dirkalnike v borbi za naslov prvaka opremili s preizkušenim materialom. Do sedaj ni bilo nobenih pripomb oziroma težav, kajti Grosjeanova okvara na kvalifikacijah ni imela opravka z motorjem, temveč z elektroniko. In še dodatna prednost: Italijani bodo za teden dni prestavili uporabo novih komponent.

Kajti Sebastian Vettel uporablja že četrti turbo polnilec. Od petega naprej sledi kazen pribitka desetih mest na štartni vrsti. Tudi Kimi Raikkonen ima vgrajen že tretji turbo polnilec. Če bo ta komponenta spadala med izboljšave, bi to bila za Ferrari dragocena in tvegana zadeva. Če izvzamemo enoto MGU-H (vettel je v Avstriji uporabljal tretjo komponento), se Scuderia povsod drugod nahaja na začrtani poti in bi lahko na polovici sezone v Silverstoneu v idealnem času osvežila svoj pogonski sklop.

Kot kaže pri tekmecih  - vsaj za zdaj – ne želijo reagirati na potezo Ferrarija. Kot poročajo kolegi iz auto motor und sport, naj bi Mercedes na dirko za VN Velike Britanije v Silverstoneu sicer pripeljal izboljšave, vendar pa do sedaj še ni jasno, ali bo šlo v njihovem primeru pri novi nadgradnji pogonske enote za izboljšave pri zanesljivosti ali pa bodo tudi srebre puščice dobile več konjev.

Renault in njegov vrhunski partner Red Bull sta ravno sedaj poskrbela za večjo zanesljivost. Francozi bodo morali za večjo zmogljivost motorja svoje inženirje najprej poslati nazaj za risalno desko. Novosti Honde za partnerja McLaren, pa bi lahko poskrbele za naslednjo zgodbo okrog naveze, katero je letos zajela še prav posebna kriza. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija