EU birokracija in slovenski organi so zapovedali, da vam moramo povedati, da morate vedeti, da na naši spletni strani uporabljamo piškotke! Ja, imamo jih, pa tudi napolitanke in tiramisu. Lahko pa pridete tudi k nam na toplo mleko in Domačico ali pa mamin štrudl.

Če ostanete na naši strani, pomeni, da ste obveščeni in se s tem strinjate (če ne, pa si pojdite po piškotke drugam, v trgovino recimo).

Mimogrede, lačni otroci v Afriki nimajo piškotkov!!!!

Ugrizni in nadaljuj...
Članki   |   Max Verstappen in njegove frustracije
Odhod k Ferrariju?
Pet odstopov na zadnjih sedmih dirkah. Dosedanjo sezono Maxa Verstappna lahko brez ovinkarjenja označimo kot katastrofo. V Spielbergu so se okrepile govorice, da bi lahko mladi Nizozemec pobegnil v Maranello.
Bojan Vrbnjak
11. julij 2017 | 9:34:24

Max Verstappen po dirki v Avstriji, ki je v njegovem primeru trajala le do prvega zavoja, ni pobegnil pred sedmo silo. V Azerbajdžanu je še šprical obligatorne novinarske konference, saj je znova dirko konča predčasno. Zaradi tega mu je krovna organizacija FIA naložila denarno kazen. V Spielbergu je mladi Nizozemec ponovno izpadel, petič na zadnjih sedmih dirkah. Na dirki za VN Avstrije na Red Bull Ringu je dirko, po trčenju, ki ga je povzročil Daniil Kvjat, dirkač ekipe Toro Rosso, končal že po prvem zavoju, torej le po nekaj sto metrih. Kljub temu pa se je, verjetno tudi zaradi kazni FIA po Bakuju, postavil pred novinarje in odgovarjal na vprašanja. In 19-letnik pri tem ni deloval tako frustrirano, kot bi drugače pričakovali.

"Ne razmišljam več o naslovu prvaka, temveč na to, da odpeljem dobre dirke. Poskušam ostati pozitiven in osvajati točke, toda tačas ne vem natančno, kaj naj si sploh mislim. Trenutno imam veliko smole, toda nadaljevati moramo s svojim delom," tako mladi Nizozemec. Najbolj mu je bilo v Avstriji žal za številne rojake, ki so na tribunah v prvem zavoju v neposredni bližini doživeli, kako je njihov idol odstopil.

Še posebej grenak občutek za Verstappna je tudi to, ker njegov moštveni kolega Daniel Ricciardo stalno kaže na to, kako dober je dirkalnik Red Bulla in kaj bi lahko teoretično dosegel tudi Verstappen. In poleg tega je potrebno dodati, da je Max vselej hitrejši od Avstralca, ki pa s 107 točkami tačas zaseda četrto mesto med dirkači. Verstappen je trenutno sedmi, saj je zbral le 45 točk.

"Da mora prenesti peti odstop, to je zanj zelo hudo. Vendar je Max tip človeka, ki lahko vse to odmisli," je povedal šef ekipe Red Bull Christian Horner, ki pa v isti sapi tudi poudari, da pogosto pozabimo, kako mlad je še Verstappen. "Seveda to boli, če vidiš, da je drugi dirkalnik pristal na odru za zmagovalce. Potem meniš, da bi lahko sam stal na tem odru. To je hudo. Vendar pa sem prepričan, da se bo kmalu obrnilo v njegovo korist in da bo beležil dobre uvrstitve. Če bo vse potekalo gladko, potem lahko brez težave osvoji tudi tri dirke zapored," še meni Horner.

Na drugi strani pa je razočarani Verstappen pojasnil: "Dejansko si zaradi rezultatov mojega moštvenega kolega sploh ne belim glave. Če sem odkrit, iz dirke v dirko čutim manjši pritisk." Verstappnovo sproščenost v Spielbergu so mnogi povezovali tudi s tem, da bi lahko mladi Nizozemec kmalu pobegnil k Ferrariju. Čeprav je predsednik Ferrarija Sergio Marchionne poudaril, da se Scuderia ne zanima za mladega Nizozemca.

Horner pa pri tem pojasni: "Max ima z ekipo veljavno pogodbo do konca leta 2019 in šele po tem letu bo prisoten na trgu dirkačev." Tudi Jos Verstappen, oče Maxa, je povedal: "V prihodnjem letu bomo definitivno ostali pri Red Bullu." Zanimivo bo slišati popularnega 'Josa the Bossa' v primeru, če bo njegov sin odstopil še na kakšni prihodnji dirki in če bo Ricciardo spet žarel s svojim nasmehom na odru za zmagovalce.               

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija