EU birokracija in slovenski organi so zapovedali, da vam moramo povedati, da morate vedeti, da na naši spletni strani uporabljamo piškotke! Ja, imamo jih, pa tudi napolitanke in tiramisu. Lahko pa pridete tudi k nam na toplo mleko in Domačico ali pa mamin štrudl.

Če ostanete na naši strani, pomeni, da ste obveščeni in se s tem strinjate (če ne, pa si pojdite po piškotke drugam, v trgovino recimo).

Mimogrede, lačni otroci v Afriki nimajo piškotkov!!!!

Ugrizni in nadaljuj...
Članki   |   Ferrari
Brez novega motorja v Monzi
Mercedes je v Spaju uporabil novi motor in si s tem najverjetneje pridobil prednost pred spremembo pravilnika. Sebastian Vettel pa pojasni načrte Ferrarija.
Bojan Vrbnjak
1. september 2017 | 10:48:41

Mercedes je na zadnji dirki v Spaju nekoliko presenetljivo uvedel novi motor. Sedaj je njihovo dejanje postalo razumljivo, kajti od dirkaškega konca tedna VN Italije bodo smeli motorji porabiti manj olja kot doslej. Medtem ko lahko srebrne puščice v svojem agregatu pokurijo 1,2 litra olja na 100 kilometrov, pa od Monze naprej velja za nove motorje meja 0,9 litra.

Potem ko se je Ferrari v Belgiji odrekel uvedbi novega motorja, je bilo nejasno, ali bodo Italijani novo nadgradnjo motorja pripeljali v Monzo. Po besedah Sebastiana Vettla pa temu ne bo tako. "Za ta konec tedna nimamo novega motorja. Zmogljivost motorja je vedno pomembna, kajti Monza je zelo hitra steza. To ni nobena skrivnost, toda pri nas to ni bil načrt."

Svet formule ena sedaj ugiba, ali si je Mercedes z uvedbo novega motorja v Belgiji v primerjavi s Ferrarijem pridobil pomembno prednost. Če bi Italijani novi motor uvedli v Monzi, potem bo lahko ta motor pokuril maksimalno 0,9 litra olja, medtem pa imajo srebrne puščica tukaj več manevrskega prostora. Dodatno olje v komorah za izgorevanje naj bi sodeč po govoricah prinašalo tudi večjo zmogljivost.

Zakaj tudi Ferrari ni v Spaju uvedel novo verzijo svoje pogonske enote, je tačas še nejasno – kakor tudi dejstvo, ali dodatno olje zares prinaša prednost. Motor z notranjim izgorevanjem in enoto MGU-H  bi lahko Ferrari pri Vettlu in Raikkonenu zamenjal brez kazni. Le pri turbo polnilcih sta oba dirkača že dosegla predpisano količini teh enot.  

Po besedah Vettla pa se Ferrari kljub napovedani spremembi nahaja v časovnem načrtu. "Imamo svoj načrt in jasno je, da se o tem ne razpravlja v javnosti. Amapk ravno v zadnjem času vemo, kaj je bilo načrtovano in kaj ne. In ta konec tedna vse poteka po načrtu. Novega motorja torej ne bo."

O spremembah v hiši Mercedesa pa je Vettel povedal: "Ne vem, ali so to že vnaprej načrtovali, ali reagirali ali pa ravnali pred načrtom. Seveda vemo, da od Monze naprej obstaja sprememba. Bilo bi zares neumno, da bi to zamudili za en teden. Zaradi tega menim, da se nahajamo v našem načrtu. Ne vem pa, ali je bil to njihov edini namen ali pa so imeli druge težave."

Mercedes lahko v Monzi in na prihodnjih dirkah porabi več olja. Šele, ko bo prišla nadaljnja nadgradnja motorja z notranjim izgorevanjem, potem bo tudi za srebrne puščice veljalo pravilo 0,9 litra olja na 100 kilometrov. V primeru nadaljnje menjave pa bi tako Hamilton kot Bottas prejela kazen, saj bi s tem že izčrpala kontingente motorja z notranjim izgorevanjem, turbo polnilca in enote MGH-U.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
hubertfast
Očitno bodo res te kazni odločile prvenstvo škoda. Velja za obe vodilni ekipi.
1.9.2017 11:59:51
2fast4y
Ferrari se ni odrekel uvedbi novega motorja, pac pa so se vsi proizvajalci dogovorili,da pred monzo ne pripeljejo novih agregatov,tako,da vsi proizvajalci štartajo po monzi z enakimi pogoji...seveda se merc ni držal dogovora.....
1.9.2017 13:39:21
andrej
motorji f1 v letu 2017 so na mešanico to jaz točim v kosilnico. no, to počneta samo mercedes in ferrari
2.9.2017 19:36:50
rokec
Upam da kaznujejo Mercedes, ali pa da Ferrari kljub temu dogovoru pripelje nov motor, ki bo pokuril več olja kot 0,9 litra Me zanima kaj bi potem Mercedes porekel na to....verjetno bi bil ogenj v strehi, če bi Ferrari storil isto....
5.9.2017 22:41:23

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija