EU birokracija in slovenski organi so zapovedali, da vam moramo povedati, da morate vedeti, da na naši spletni strani uporabljamo piškotke! Ja, imamo jih, pa tudi napolitanke in tiramisu. Lahko pa pridete tudi k nam na toplo mleko in Domačico ali pa mamin štrudl.

Če ostanete na naši strani, pomeni, da ste obveščeni in se s tem strinjate (če ne, pa si pojdite po piškotke drugam, v trgovino recimo).

Mimogrede, lačni otroci v Afriki nimajo piškotkov!!!!

Ugrizni in nadaljuj...
Članki   |   Porsche vse bližje formuli ena
Potrjeno zanimanje za formulo ena
Zanimanje Porscheja za vstop v formulo ena je v Monzi pridobilo na konkretnosti, kajti finančni direktor nemškega proizvajalca Lutz Meschke se je v Italiji sestal z vodstvom Liberty Media.
Bojan Vrbnjak
5. september 2017 | 12:57:50

Porsche je okrepil svoje morebitno zanimanje za vrnitev v formulo ena kot dobavitelj motorjev pod novim pravilnikom 2021. Finančni direktor nemškega proizvajalca Lutz Meschke se je namreč udeležil dirkaškega konca tedna VN Italije v Monzi, kjer se je sestal z večinskim lastnikom Liberty Media, največ časa pa je prebil z Rossom Brawnom.

Vrata v formulo ena so se za Porsche odprla s tem, ko je nemški proizvajalec oznanil, da bo po koncu letošnje sezone izstopil iz serije WEC. Sicer so v omenjeni seriji slavili številne športne uspehe, toda na področju marketinga in PR-a je uspeh manjši kot so se nadejali.

Porsche namerava za prihodnost v motošportu postaviti nove smernice. Medtem ko bodo v seriji WEC nadaljevali dirkanje v razredu GTE-Pro z dirkalnikom 911 RSR, bodo v sezoni 2019/2020 kot tovarniška ekipa vstopili tudi v formulo E. Poleg tega pa bi lahko začeli tudi s programom formule ena, toda sprva le kot dobavitelj pogonskih enot. Šef ekipe Porscheja razreda LMP1 Andreas Seidl se je nazadnje udeležil sestanka o novih pogonskih enotah formule ena 2021.

"Formula ena bi lahko bila za nas pravo mesto", je potrdil Meschke v pogovoru za kolege iz Motorsport-Total.com. Z aktualno smerjo v povezavi z bodočimi pogonskimi elementi so zadovoljni. Motorji formule ena naj bi bili leta 2021 bistveno manj zapleteni in istočasno tudi cenejši. "Menim, da imamo sedaj dobre pogovore v povezavi z novimi motorji," tako Meschke. "Vsi vemo, da je formula E za nas sedaj zelo pomembna tema. Ampak tudi formula ena je vedno nekaj, o čem velja razmisliti," meni 51-letnik. Kot smo že poročali pred meseci, pa Porsche tačas ne razmišlja o tem, da bi v formulo ena vstopil kot tovarniška ekipa, veliko bolj so naklonjeni modelu Honde. Torej postati partner ene izmed vrhunskih ekip.

In če smo že pri ekipah, tačas obstaja veliko špekulacij o tem, katera ekipa pa naj bi prejemala njihove motorje. Tukaj se v prvi vrsti omenja Red Bull, takoj za njimi pa Williams. Favorit je vsekakor Red Bull, ki ima že dolgoletno tesno povezanost z blagovnimi znamkami koncerna VW. Med drugim so že dlje časa sponzor Audija v seriji DTM, njihov logotip pa smo lahko videvali na VW Polotih serije WRC.

"Izgradili bomo platformo in okolje, ki bo v formulo ena privabilo več proizvajalcev motorjev, blagovnih znamk in ekip. Za vse potencialne kandidate bo to predstavljalo tudi zanimivo poslovno opcijo," je povedal poslovni šef formule ena Sean Bratches. "Zame osebno, ki sem zadolžen za marketing in blagovno znamko formule ena, bi bilo angažiranje takšnega tradicionalnega proizvajalca kot je Porsche, zelo velikega pomena."   

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Aichi
Na koncu bo Zak Brown sanjal o Mclaren TAG Porsche
5.9.2017 13:28:06
newsman
Mislim da na Porsche, če bo vstopil kot dobavitelj motorjev, bolj računajo pri Red Bullu. Toda tudi ta opcija obstaja, ki jo navajaš...
5.9.2017 14:10:56
2fast4y
Ja enostavni motorji...pa so zreven,zdej si ne upajo.
5.9.2017 23:24:54
Senna4Ever
Red Bull je v drugih (moto)športih povezan z marsikom, ne le s Porschejem. V prvi vrsti mislim na Hondo, tako, da je tudi to ena izmed opcij. Torej Porsche k Mclarnu in Honda k Red Bullu. Seveda leta 2021, ko bo Honda (morda) naredila konkurenčen motor. Je pa seveda tudi tista prva opcija možna (Porsche k Red Bullu), drugega moštva pa ta hip ne vidim.
6.9.2017 8:35:05

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija