EU birokracija in slovenski organi so zapovedali, da vam moramo povedati, da morate vedeti, da na naši spletni strani uporabljamo piškotke! Ja, imamo jih, pa tudi napolitanke in tiramisu. Lahko pa pridete tudi k nam na toplo mleko in Domačico ali pa mamin štrudl.

Če ostanete na naši strani, pomeni, da ste obveščeni in se s tem strinjate (če ne, pa si pojdite po piškotke drugam, v trgovino recimo).

Mimogrede, lačni otroci v Afriki nimajo piškotkov!!!!

Ugrizni in nadaljuj...
Članki   |   Ferrari 2019
Kdo bo nasledil Kimija Raikkonena?
Kimi Raikkonen je pri Ferrariju dobil novo enoletno pogodbo, tako da bo tudi v sezoni 2018 dirkal ob Vettlu. Konec leta 2018 bo Finec dopolnil 38 let. Postavlja se vprašanje, kdo bi ga lahko takrat zamenjal?
Bojan Vrbnjak
7. september 2017 | 10:13:44

Ko se je Kimi Raikkonen leta 2012 vrnil v formulo ena, so ga novinarji vprašali, zakaj je pri Lotusu podpisal le enoletno pogodbo. Njegov odgovor se je glasil: "Kdo ve, kako dolgo še bom dirkal v formuli ena in kdo me bo sploh želel imeti."                 

Sedaj smo že v poznem poletju leta 2017 in popularni Iceman je še vedno tukaj. Ferrari je z njim podaljšal pogodbo – glej – za eno leto, tako da bo tudi v sezoni dirkal ob prijatelju Sebastianu Vettlu. Predsednik Ferrarija Sergio Marchionne in šef ekipe Maurizio Arrivabene sta pri tem cenila tri elementarne prednosti, ki jih lahko ponudi Kimi: čeprav bo v prihodnjem letu dopolnil 38 let, je Raikkonen še vedno zelo hiter. Njegove ogromne izkušnje pomenijo, da dirkalnike pripelje v cilj in za ekipo zbira pomembne točke. Da ne omenimo, da skupaj s Vettlom sodeluje pri razvoju dirkalnika. Ko je McLaren pred leti sodeloval z Michelinom, je francoski proizvajalec pnevmatik vztrajal, da sodelujejo z Raikkonenom, ker so njegove povratne informacije zelo natančne. In Kimi je pravo nasprotje političnega dirkača, ki v ekipi skrbi za dobro vzdušje, poleg tega pa se odlično razume in sodeluje z moštvenim kolegom Sebastianom Vettlom. Zato je bilo podaljšanje pogodbe s Fincem logična poteza Ferrarija.

Konec leta 2018 bo le Michael Schumacher tisti, ki je za Ferrari odpeljal več dirk kot Kimi. Schumacher jih je zbral 180, Kimi je trenutno pri 123, Felipe Massa pa je v rdečem dirkalniku odpeljal 139 dirk. Podaljšanje pogodbe s Kimije je "da" za stabilnost v ekipi in "ne" za tveganje. Frakcija znotraj Ferrarija, ki se je zavzemala, da bi ekipa že v prihodnjem letu v drugi dirkalnik postavila mladega dirkača iz lastnega tabora, ni uspela.

Omembe vredno je dejstvo, da je Ferrari pred in po Felipeju Massi 2006 (Brazilec je bil takrat star 24 let) v novi dobi formule ena vedno stavil na izkušene dirkače in nikoli na mladost. Pogodbe so sklepali večinoma z dirkači, ki so se lahko pohvalili s stopničkami, zmagami ali pa naslovi prvaka.

Šef ekipe Maurizio Arrivabene ne izključuje, da bomo nekega dne v dirkalniku Ferrarija videli mladega dirkača: "Naši mladi dirkači rastejo in pridobivajo na izkušnjah. Seveda je naš cilj, da jih pripravimo do tega, da nekega dne sedijo v naših dirkalnikih. Ampak pred tem morajo dokazati, da si ta sedež zaslužijo," tako Italijan za kolege iz crash.net.

Eden, ki je dokazal, da si zasluži ta sedež, je Daniel Ricciardo. Avstralca vedno znova povezujejo z ekipo Ferrari. V okviru dirkaškega konca tedna VN Belgije je dirkač Red Bulla o nenehni temi Ferrari dejal: "Vedno znova sem deležen vprašanj, kaj se dogaja med menoj in Ferrarijem. Imam vtis, da to zanimanje prihaja od navijačev ali predstavnikov medijev ali pa celo od Ferrarija. Mogoče bi me nekateri ljudje radi videli v Ferrariju, toda ali si to želijo tudi ljudje, ki vodijo ekipo in odločajo, tega ne vem. Do leta 2019 se ne bo nič zgodilo in to je daleč vstran, da bi si zaradi tega razbijal glavo."

Od dveh obetavnih mladih dirkačev Ferrarija, je Charles Leclerc vsekakor v boljšem izhodišču kot Antonio Giovinazzi. Zato je skorajda gotovo, da bo mladi Monačan v prihodnji sezoni dirkal za ekipo Sauber-Ferrari. V letu 2019 pa bi lahko postal novi moštveni kolega Vettla. Za Giovinazzija v Sauberju ni mesta oziroma sedeža. Bolj verjetno je, da bo Giovinazzi v prihodnjem letu ostal tretji dirkač Ferrarija in opravil nekaj prostih treningov za ekipo Haas – z izgledom, da bi si lahko za sezono 2019 zagotovil stalni sedež pri ameriški ekipi.     

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
andrej
mark webber
7.9.2017 16:23:43
xrenaultx
Ricciardo, ne bo pri Ferrariju, dokler bo tam Vettel. Vettel se predobro zaveda, da ga Ricciardo premaga v istem materialu in zato tega ne bo nikoli pustil.
7.9.2017 18:31:51
Stiffmeister
Kimija bo nasledil sam Kimi. Saj je podpisal pogodbo, v kateri piše, da lahko čez 1 leto spet podpiše še za 1 leto, v kolikor ne bo premagoval Vettla.
7.9.2017 19:11:30
raptile
renault si srečen?
7.9.2017 21:55:27

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija