EU birokracija in slovenski organi so zapovedali, da vam moramo povedati, da morate vedeti, da na naši spletni strani uporabljamo piškotke! Ja, imamo jih, pa tudi napolitanke in tiramisu. Lahko pa pridete tudi k nam na toplo mleko in Domačico ali pa mamin štrudl.

Če ostanete na naši strani, pomeni, da ste obveščeni in se s tem strinjate (če ne, pa si pojdite po piškotke drugam, v trgovino recimo).

Mimogrede, lačni otroci v Afriki nimajo piškotkov!!!!

Ugrizni in nadaljuj...
Članki   |   Novi koledar dirk formule ena
40 prošenj novih interesentov
Marketinški šef formule ena Sean Bratches je pojasnil smer za novi koledar dirk formule ena in izdal, da so prejeli 40 prošenj za izvedbo dirk, toda kraljevi razred želi postati proaktiven.
Bojan Vrbnjak
8. september 2017 | 10:42:31

Očitno je vstop Liberty Medie v formulo ena dosegel pozitiven učinek, kajti zanimanje za kraljevi razred motošporta se znova dviguje. Po besedah marketinškega direktorja Seana Bratchesa so od prevzema večinskega deleža formule ena pred sedmimi meseci dobili okrog 40 prošenj potencialnih prirediteljev dirk. "Te je zelo spodbujajoče," zadovoljno pove Bratches.

Toda Američan v isti sapi pove, da želijo v formuli ena v pogledu prirediteljev dirk prej reagirati proaktivno, da bi našli kar se da najboljše opcije in da ne nameravajo čakati, da bodo prošnje prišle v njihovo pisarno. Ni skrivnost, da se želijo novi večinski lastniki okrepljeno osredotočati na centre najbolj pomembnih držav, v katerih bi lahko na dirkališča privabili velike mase navijačev.

Posebej izgrajene steze v puščavah in močvirjih, ki so v preteklih letih našle pot na koledar dirk, po besedah Bratchesa v prihodnosti ne gre več pričakovati. "Opravili bomo razdelitev med uličnimi dirkami, tradicionalnimi in zgodovinskimi dirkališči in novimi stezami. Naš naslednji fokus leži na nadaljnjih uličnih dirkah, ker menimo, da je to iz naše perspektive zelo atraktiven načrt."

Če smo že pri razdelitvi: V bodoče naj bi bile dirke v koledarju formule ena bolje razdeljene tudi po regionalni plati. To pomeni, da formula ena v bodoče ne bo več sredi evropske sezone na enkrat potovala v Kanado in potem znova nazaj, kar bi pomenilo prihranek na transportnih stroških. "Tačas nepremišljeno skačemo po celotnem globusu," tako Bratches, ki bi si želel, da bi imeli evropski, azijski in ameriški blok dirk.  

To ne bi imelo le logistične prednosti, temveč tudi pozitivno plat za navijače. "Lahko rečemo nekemu navijaču, da mora v prihodnjih dveh ali treh mesecih zgodaj vstati, da si bo ogledal dirko formule ena. Naslednja dva meseca bodo dirke potem opoldan in potem zvečer. Za navigacijo navijačev je to dokaj zanimivo," pojasni Američan. In tudi za sponzorje, ki so na primer aktivni le v Evropi, bi se lahko takšno ustvarjanje blokov dirk zelo izplačalo.

Liberty Media mora sedaj poskušati, da izdela kar se da najboljši možen koledar dirk. Če bodo prišli novi prireditelji, morajo zaradi tega odpasti nekateri stari, čeprav je vedno znova govora o 25 dirkah na leto. "Mi imamo radi vse naše otroke," tako Bratches, ki uradno ne vidi nobenega aktualnega prireditelja, ki bi se mu majal stolček. "Toda če pogledamo na regionalno porazdelitev, bodo nekateri odpadli in nekateri bodo dodani. Zaradi tega želimo tudi povečati število dirk."

Če je na strani interesentov za prireditev dirke formule ena tačas velika gneča, pa je povsem drugače pri novih ekipah. Predsednik FIA Jean Todt je povedal, da v bližnji prihodnosti ne gre računati na več kot deset ekip. Sicer krovna organizacija meni, da je mogoča tudi številka dvanajstih moštev, toda tačas na obzorju ni nobenega interesenta. "Tačas ni nič resnega," tako Francoz, ki s tem meni, da tudi projekte kot so StefanGP ne gre jemati resno.

Kljub temu pa so potencialnim interesentom vrata krovne organizacije FIA na široko odprta. "Če bomo videli, da obstajajo določene resne ponudbe, potem ja," tako Todt na vprašanje, ali je povečanje polja formule ena mogoče. Pri tem omeni ekipo Haas, ki je v formulo ena vstopila v lanskem letu in je pred tem izrazila svoje zanimanje. "Videli smo, da obstajajo resna zanimanja, zaradi česar smo tudi objavili razpis," še doda Francoz.     

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija