EU birokracija in slovenski organi so zapovedali, da vam moramo povedati, da morate vedeti, da na naši spletni strani uporabljamo piškotke! Ja, imamo jih, pa tudi napolitanke in tiramisu. Lahko pa pridete tudi k nam na toplo mleko in Domačico ali pa mamin štrudl.

Če ostanete na naši strani, pomeni, da ste obveščeni in se s tem strinjate (če ne, pa si pojdite po piškotke drugam, v trgovino recimo).

Mimogrede, lačni otroci v Afriki nimajo piškotkov!!!!

Ugrizni in nadaljuj...
Članki   |   Vroča govorica
Sainz zaradi McLarna in Honde še letos k Renaultu
Ločitev med McLarnom in Hondo je v zaključena zadeva. Eno izmed ključnih vlog pa naj bi pri tem igral Carlos Sainz mlajši, ki naj bi iz ekipe Toro Rosso prestopil k Renaultu.
Bojan Vrbnjak
11. september 2017 | 7:50:12

Ločitev med McLarnom in Hondo, ki naj bi bila po mnenju mnogih že zaključena zadeva, dobiva tačas neslutene razsežnosti. Ker se McLaren želi na vsak način ločiti od Honde, so Britanci za Hondo poskušali najti drugo ekipo in ta je Toro Rosso. In kaj tiči v ozadju? Če bo Toro Rosso uporabil motorje Honde, se bo pri Renaultu sprostilo mesto za McLaren. Vendar do sem ni nič novega, kajti že na dirki za VN Italije v Monzi so se odgovorni McLarna sestali z Renaultom. Sedaj pa novost: Kolegi iz Autosport namreč poročajo, da naj bi pri tem trgovanju ključno vlogo igral dirkače ekipe Toro Rosso Carlos Sainz mlajši.

Kot je znano, naj bi se Renault že lep čas zanimal za španskega dirkača in tudi Sainz bi si želel iz aktualne ekipe prestopiti v tovarniško moštvo Renault. Vendar pa se je Red Bull do sedaj skliceval na upoštevanje pogodbe. Da bi ga predali v roke drugi ekipi brez plačila, to za svetovalca Red Bulla Helmuta Marka ne pride v poštev. "Naj nam plačajo toliko, koliko nas je stal," tako Avstrijec pred časom za kolege iz Motorsport-Magazin.com.

Toda sedaj se je vse skupaj obrnilo in očitno mora sedaj Red Bull narediti korak v smer Renaulta. Kajti Francozi ne želijo, da se jih potiska sem ter tja – kako bi si pač želele njihove partnerske ekipe. Če bodo prekinili pogodbo z ekipo Toro Rosso, želijo za protiuslugo dobiti Carlosa Sainza. Potem bi bila pot Honde do ekipe Toro Rosso prosta – in mogoče v bližnji prihodnosti tudi za Red Bull.

Če bo ta dogovor uspešno zaključen, bi lahko Carlos Sainz že v Maleziji postal moštveni kolega Hülkenberga. Jolyon Palmer, ki letos še vedno ni osvojil nobene točke, bi moral ekipo zapustiti. Namesto Sainza pa bi v Toro Rossu dirkal Red Bullov rezervni dirkač Pierre Gasly. 

Dolgoročno pa bo Honda v enega izmed dirkalnikov posadila rojaka Nobuharo Matsushita, ki tačas dirka v formuli 2 in tačas zaseda šesto mesto. Da bi si pridobil potrebne točke super licence, mora prvenstvo končati kot tretji. Matsuhita naj bi ključno vlogo igral tudi pri prvotnem poslu med Sauberjem in Hondo, ki pa so ga Švicarji prekinili.

Ločitev med McLarnom in Hondo pa bi lahko s tem sprožila pravi plaz. V finančnem pogledu bo britanska ekipa vsekakor utrpela škodo. Kajti odpadejo brezplačni motorji kot tudi največji sponzor na dirkalniku. Istočasno mora McLaren prevzeti plače obeh dirkačev. "Sprejeli bomo športno in ne finančno odločitev," tako direktor McLarna Zak Brown.

McLaren upa, da bo z menjavo dobavitelja motorjev pridobil boljšo športno perspektivo in je zaradi tega pripravljen globoko seči v žep. Na drugi strani pa se ekipa Toro Rosso s Hondo odpravlja v športnem pogledu na pot tveganja, na drugi strani pa bo njihova blagajna polna do vrha. Red Bull stoji v vrsti in Renault je dobil nekaj, za kar bi morali pošteno plačati – Carlosa Sainza. In slednji je dobil to, kar si je želel – Renault  namesto še ene sezone v Toro Rossu.  

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Fero
Ko bo tale vihar zaključen bi se smejal, če bodo Japonci do konca leta ali za drugo leto naredili dober preboj v zanesljivosti in zmogljivosti.
11.9.2017 9:22:03

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija