EU birokracija in slovenski organi so zapovedali, da vam moramo povedati, da morate vedeti, da na naši spletni strani uporabljamo piškotke! Ja, imamo jih, pa tudi napolitanke in tiramisu. Lahko pa pridete tudi k nam na toplo mleko in Domačico ali pa mamin štrudl.

Če ostanete na naši strani, pomeni, da ste obveščeni in se s tem strinjate (če ne, pa si pojdite po piškotke drugam, v trgovino recimo).

Mimogrede, lačni otroci v Afriki nimajo piškotkov!!!!

Ugrizni in nadaljuj...
Članki   |   Ferrari v Maleziji z novo izboljšavo
Dodatno hlajenje za novi motor?
Ferrari je v boju z Mercedesom v Malezijo pripeljal nove aerodinamične izboljšave, ki pa namigujejo na to, da bi lahko Scuderia uporabila novi motor.
Bojan Vrbnjak
28. september 2017 | 10:05:44

Borba za letošnji naslov prvaka med Ferrarijem in Mercedesom gre sedaj v pravem pomenu besede v vročo fazo. Kajti v Maleziji ni na sporedu le za dirkače najtežja dirka sezone, temveč tudi za material in to inženirje postavlja pred veliki izziv.

Ferrari je že danes v Sepangu pokazal nekaj zanimivih novosti. Tako lahko sedaj vidimo dve dodatni odprtini na tako imenovanem Airboxu. Levo in desno od glavne odprtine sta zrasli ušesi. Optično ta zadeva spominja na Lotusov dvojni DRS izpred nekaj let. Postavlja se vprašanje, ali sta ti dve dodatni odprtini nameščeni le zaradi vročih pogojev na tej dirki. Kot je znano, naj bi Ferrari v zaključku sezone v borbi proti Mercedesu prinesel novo specifikacijo motorja.

V nasprotju od glavnega tekmeca Mercedes, Italijani na področju motorja še niso porabili svojega zadnjega strela. Predvsem pri motorju z notranjim izgorevanjem in komponenti MGU-K lahko Ferrari opravi zamenjavo brez kazni. Pri turbo polnilcu in komponenti MGU-H je Kimi Raikkonen že pri četrti in s tem zadnji dovoljeni komponenti, Vettel pa je svoj kontingent porabil le pri turbo polnilcu. Z novim motorjem bi se lahko ujemalo tudi novo hlajenje. V moderni formuli ena se v varnostnem loku ne vsesava le sveži zrak za izgorevanje, temveč se tam nahajata tudi hladilnik za olje menjalnika ali pa hibridni sistem – odvisno od namestitve pogonske enote.

Vseeno kdaj bo Ferrari uporabil svojo zadnjo verzijo motorja, bodo v borbi z Mercedesom kljub temu v podrejenem položaju. Kajti od Monze naprej velja stroga omejitev porabe olja oziroma kurjenje olja v motorju z notranjim izgorevanjem, kar posledično vodi do večje zmogljivosti. Ker FIA verjame, da nekateri proizvajalci namenoma dovajajo olje v področje izgorevanja, so zaradi tega uvedli maksimalno porabo.

Za motorje, ki so se uvedli še pred dirko za VN Italije, velja limit 1,2 litra olja na 100 kilometrov. Od Monze naprej pa lahko novi motorji porabijo le še 0,9 litra. Mercedes je svojo zadnjo verzijo motorja uvedel v Belgiji, samo teden dni pred Monzo. Vendar pa proizvajalci kategorično zanikajo, da bi namenoma dovajali olje k bencinu. V prihodnjem letu pa bodo varuhi pravil dodatno k maksimalni porabi olja uvedli ukrepe, ki bodo v celoti preprečili takšna ravnanja.         

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija