EU birokracija in slovenski organi so zapovedali, da vam moramo povedati, da morate vedeti, da na naši spletni strani uporabljamo piškotke! Ja, imamo jih, pa tudi napolitanke in tiramisu. Lahko pa pridete tudi k nam na toplo mleko in Domačico ali pa mamin štrudl.

Če ostanete na naši strani, pomeni, da ste obveščeni in se s tem strinjate (če ne, pa si pojdite po piškotke drugam, v trgovino recimo).

Mimogrede, lačni otroci v Afriki nimajo piškotkov!!!!

Ugrizni in nadaljuj...
Članki   |   Nemir v krovni organizaciji FIA
Kje bo pristal Marcin Budkowski?
Tehnični direktor Marcin Budkowski je s takojšnjim učinkom zapustil krovno organizacijo FIA. Njegov odhod je bil sprva le pripomba ob robu, toda sedaj pri ekipah skrbi za veliki nemir. Obstaja namreč bojazen, da bo pristal v eni izmed ekip.
Bojan Vrbnjak
29. september 2017 | 8:39:01

Vest o njegovem odhodu je bila celo za krovno organizacijo FIA presenetljiva. V ponedeljek pred dirkaškim koncem tedna VN Malezije je namreč njihov tehnični direktor Marcin Budkowski sporočil, da s takojšnjim učinkom odstopa s položaja. 40-letni Poljak je bil desna roka Charlieja Whitinga in mnogi so ga videli kot njegovega naslednika.

V letošnjem letu je Budkowski prevzel tehnični del Whitingovih nalog. V njegovi pisarni so pristale prošnje ekip z novimi deli. V zimskem premoru pred letošnjo sezono je dodobra pospravil tehnični pravilnik in ga na novo strukturiral. On dobro ve, kaj ekipe načrtujejo za sezono 2018 in Poljak je bil najožji zaupnik Jeana Todta v zadevi vprašanj okrog pravil. Budkowski pozna aktualne dirkalnike vse do najmanjših detajlov.

In ravno to v cirkusu formule ena skrbi za največji nemir. Mnogi se namreč sprašujejo, kaj je Budkowskega vodilo do tega, da je odstopil. Ker uradno ni nobene utemeljitve oziroma obrazložitve, smo sedaj priča okrepljenim špekulacijam. In skoraj vse namigujejo na to, da bi lahko možakar z obsežnim znanjem in vedenjem o tehniki dirkalnikov pristal v taboru ene izmed ekip. In to že od 1. januarja 2018.

Presenetljivo je namreč dejstvo, da njegova prepoved delovanja v drugem okolju traja le tri mesece. Švicarsko delovno pravo očitno ne dopušča daljše mirovanje. Pogodbe o delu sodelavcev FIA so registrirane v Ženevi. "Če bo Marcin odšel v eno izmed ekip, ima FIA veliko težavo z zaupanjem. Ekipe bodo postale previdnejše v pogledu delitve svojih skrivnosti z ljudmi krovne organizacije. Bridkowski ima namreč toliko znanja, da bi lahko bil koristen za vsako ekipo," se glasi skupni imenovalec paddocka.

Prihodnost nekdanjega McLarnovega aerodinamika je tačas postala najpomembnejša kadrovska zadeva v formuli ena. Eric Boullier, šef ekipe McLaren, pove: "Ljudje v njegovem položaju bi morali dejansko počivati vsaj eno leto. Če bo v januarju pristal v eni izmed ekip, bo zaupanje v FIA močno okrnjeno." Nek neimenovan predstavnik ekipe pa opozarja: "Posledica bi lahko bila ta, da na sedež FIA ne bomo posredovali vseh tehničnih podatkov naših dirkalnikov." Iz tega razloga je šest ekip, zastopanih v strateški skupini formule ena, v okviru VN Malezije na kratkem sestanku v Williamsovem bivalniku sklenilo, da bodo to temo obravnavali na prihodnjem sestanku strateške skupine.

FIA "dezerter" se zagotovo ne bo vrnil k nekdanjemu delodajalcu McLaren. V kateri ekipi pa bi lahko pristal? Sodeč po izjavah prvih treh ekip to zagotovo ne bodo Mercedes, Ferrari ali Red Bull. Seveda obstaja vprašanje, ali lahko zaupamo njihovim trditvam. Nek strokovnjak je tvegal napoved in pravi: "Sam stavim na Renault." Sodeč po informacijah kolegov iz auto motor und sport, bi lahko Budkowski v francoski tovarniški ekipi prevzel vodilno vlogo v menedžmentu. In tekmece jezi dejstvo, da se bo tja odpravil z vsem svojim vedenjem in znanjem.  

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
hubertfast
Tuji mediji pravijo da ima Mercedes prste vmes.
29.9.2017 11:18:22
hubertfast
Sicer eni drugi res pravijo da ima že podpisano za Renault od 01.01.2018, zato pa sedaj odpoved da odsluži 3 mesečni odpovedni rok. Definitivno gre v eno ekipo, ki je najverjetneje fajn odprla mošnjo. Podatke, ki jih ve je pa dal naprej že sedaj.
29.9.2017 14:40:13
hubertfast
Sicer Red Bull teži z nekimi pritožbami. Vendar je tukaj očitno pravo na drugi strani. Vprašanje kaj bi bilo, če bi šel k njim ☺️. Fia bo očitno morala v svoje pogodbe zaposlenim dodati anekse in višjo plačo. Banalna fora, res. To bo še zanimivo, kar ima človek v glavi in na usb ključu mu noben ne more vzeti.
29.9.2017 14:54:39
andrej
sigurno prekratek odpovedni rok
29.9.2017 16:57:07

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija