EU birokracija in slovenski organi so zapovedali, da vam moramo povedati, da morate vedeti, da na naši spletni strani uporabljamo piškotke! Ja, imamo jih, pa tudi napolitanke in tiramisu. Lahko pa pridete tudi k nam na toplo mleko in Domačico ali pa mamin štrudl.

Če ostanete na naši strani, pomeni, da ste obveščeni in se s tem strinjate (če ne, pa si pojdite po piškotke drugam, v trgovino recimo).

Mimogrede, lačni otroci v Afriki nimajo piškotkov!!!!

Ugrizni in nadaljuj...
Članki   |   Na tržišču ni nobenega primernega dirkača
Kdo bo dirkal za Toro Rosso?
Ekipa Toro Rosso mora od Austina naprej Renaultu predati Carlosa Sainza. Pierre Gasly pa bi moral na željo Honde dirkati na finalni dirki Super formule v Suzuki. Sedaj moštvo na vse kriplje išče zamenjavo, katere pa ni lahko najti.
Bojan Vrbnjak
10. oktober 2017 | 10:56:02

Renault potrebuje peto mesto v konstruktorskem prvenstvu. To so namreč obljubili šefu koncerna Carlosu Ghosnu. Toda Renault za Williamsom, ki je tačas peti, zaostaja že 24 točk in z ničlo na dirki v Suzuki so padli celo na osmo mesto. Nico Hülkenberg te obljube šefu koncerna sam ne bo mogel izpolniti. In Jolyon Palmer je že pred časom izgubil zaupanje Francozov. Na Japonskem je pritisk na Britanca postal tako velik, da se je mladi dirkač predal. Sam pravi, da nima nobenega smisla voziti za ekipo, kateri je le v napoto. Predčasna prekinitev pogodbe s Palmerjem je Renault stala kar nekaj milijonov. Ampak le na ta način so lahko dobili mladega Sainza, ki naj bi skupaj s Hülkenbergom osvajal pomembne točke, s katerimi bi prehiteli Williams, Toro Rosso in Haas.

Ekipa Toro Rosso je nekoliko preuranjeno objavila dirkaški dvojec (Kvjat-Gasly) za dirko v Austinu. "To je bila napaka", je priznal Helmut Marko. Samo dan pozneje so pri Toro Rossu naredili korak nazaj. "Naš novi motorni partner Honda želi, da bi Gasly dirkal na finalni dirki japonske Super formule, ki je na sporedu isti konec tedna kot Austin. Te želje jim ne moremo odpovedati," razloži Marko.

Toro Rosso ima dejansko enak cilj kot Renault. Toda postavlja se vprašanje, kdo bo v Austinu zamenjal mladega Gaslya? Na trgu skorajda ni dirkača, ki bi bil primeren. Zaradi tega se v paddocku omenja ogromno imen, katerih nihče noče potrditi. Novinarji so predlagali kar nekaj imen: Takuma Sato, Robert Kubica, Sebastien Buemi, Sergej Sirotkin, Charles Leclerc, Natonio Giovinazzi, Paul di Resta. "Ne razbijate si glave. Kmalu bomo vedeli, do bo sedel v drugem Toro Rossu," tako Marko.

Dilema ekipe Toro Rosso pa je tudi težava formule ena. Kajti premalo je dirkačev s super licenco, z izkušnjami z dirkalniki sezone 2017 ali spoznanji v simulatorjih. Red Bull v svojih vrstah nima nobenih alternativ, razen Buemija, ki je do leta 2012 dirkal za Toro Rosso in je še vedno v njihovem kadru. Švicar tačas dirka v seriji WEC za Toyoto, v formuli E pa za Renault.

Omenjen je tudi Robert Kubica, toda njegov novi menedžer Nico Rosberg mu odsvetuje, da se poda v to avanturo. "Če te nekdo brez testa vrže v drug dirkalnik in s tem v mrzlo vodo, lahko samo izgubiš. Tega tudi sam ne bi storil. Zaradi tega bomo raje sledili poti Williamsa." Pri Kubici pa obstaja tudi težava z zavarovanjem. Kajti Poljak bi moral v primeru, da bo ponovno dirkal v formuli ena, vrniti že izplačano zavarovalnino za nesposobnost opravljanja dela. Tveganje bi se za Poljaka izplačalo le v primeru, če bi odpeljal celotno sezono.

Ali bo na koncu Liberty Media pokazala zanimanje, da na dirki v ZDA v kokpit posede znano veliko ime? Če sploh, pa bo tudi to težko izvedljivo. Dirkači serije Indy odpadejo že v samem štartu, ker še nikoli niso vozili dirkalnika sezone 2017. Najbližje temu je Josef Newgarden, ki ima vsaj 40 točk za super licenco. Ampak kako naj v prihodnjih dneh odpelje potrebnih 300 kilometrov v dirkalniku formule ena? Tudi Takuma Sato, zmagovalec dirke Indy 500, ne pride v poštev, kajti Japonec je že dlje časa izven dogajanja formule ena.         

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
matjazh
Button
10.10.2017 12:12:13
Fero
Mansell. :-)
10.10.2017 12:22:58
Gazibo2
Ali pa Palmer.
10.10.2017 12:55:16
Fero
Mislim da bo sam Gasly. Kot vem Honda želi da dirka v F1.
10.10.2017 13:03:43
andrej
palmer bi bil na voljo, bo pa žal najverjetneje gasly...
10.10.2017 18:58:53
Matevz96
Mogoče pa Sky spet posodi di Resto.
10.10.2017 20:51:36

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija