EU birokracija in slovenski organi so zapovedali, da vam moramo povedati, da morate vedeti, da na naši spletni strani uporabljamo piškotke! Ja, imamo jih, pa tudi napolitanke in tiramisu. Lahko pa pridete tudi k nam na toplo mleko in Domačico ali pa mamin štrudl.

Če ostanete na naši strani, pomeni, da ste obveščeni in se s tem strinjate (če ne, pa si pojdite po piškotke drugam, v trgovino recimo).

Mimogrede, lačni otroci v Afriki nimajo piškotkov!!!!

Ugrizni in nadaljuj...
Članki   |   Carmen Jorda
Formula ena za ženske?
Včeraj je bil svetovni dan deklet in to je morda razlog, da se še enkrat posvetimo z ženskami v motošportu in natančneje v formuli ena.
Bojan Vrbnjak
13. oktober 2017 | 11:02:06

Že dolgo ni več nobene ženske v kraljevem razredu motošporta. Sicer je lahko Susie Wolff pred nekaj leti nastopila na nekaterih prostih treningih, toda od 90-ih let naprej nobena ženska ni več nastopila na pravi Grand Prix dirki. In če smo povsem odkriti, tudi za v prihodnje ne kaže dobro, da bi lahko videli žensko na štartni vrsti karavane formule ena. Zato sedaj Carmen Jorda, ki je pred časom v ekipi Lotus zavzemala položaj razvojne dirkačice, zahteva lastno formulo ena za ženske, da bi s tem tudi dekleta imela možnost za dirkanje na najvišjem nivoju.

Spričo pomanjkanja izgleda, želja Carmen Jorde ni ravno presenetljiva. Sicer smo bili pred leti z njo, Susie Wolff ali Mario de Villoto priča majhnemu navdušenju, toda redko je šlo za športne razloge, če je katera ženska dobila sedež v dirkalniku formule ena – toliko odkriti moramo biti.

Ženske niso bile niti blizu kraljevega razreda motošporta. Kajti v seriji GP2 ali pa novi formuli 2 še ni dirkalo nobeno dekle. Najbližje je še Tatiana Calderon, ki dirka v seriji GP3, toda tam ni ravno uspešna. Red Bull je pred leti celo razmišljal o Nizozemki Beitske Visser, toda tudi njena pot navzgor je obstala. V formuli 4 za pozornost skrbi Sophia Flörsch, toda na zadnje bolj bol na drugih poteh.

V drugih športnih zvrsteh obstaja ločitev med moškimi in ženkami. Zakaj tega ni v motošportu? Vprašanje je, kakšne pozornosti bi bila deležna ženska formula ena. Brez zadržka lahko povemo, da zelo majhne. Celo v nogometu, svetovnemu športu številka ena, so ženske v primerjavi z moškimi deležne bolj posmeha kot navdušenja. Tenis je tukaj bolj izjema.

Iz tega razloga lahko trdimo, da bi bila ženska formula ena obsojena na neuspeh. Razen če bi imeli novi večinski lastniki iz Liberty Media pravo rešitev, kako bi lahko žensko formulo ena v paketu z moško najbolje prodajali oziroma tržili. Koliko bi to bilo zanimivo za sponzorje, organizatorje in tudi medije - predvsem televizijo -, pa je prav tako vprašanje, ki si ga moramo zastaviti.

Toda predlog Carmen Jorda je zelo hitro naletel na nasprotovanje. In to ravno od drugih žensk. Nekdanja dirkačica serije IndyCar in formule E Simona de Silvestro in Sophia Flörsch sta izrazili svoje neodobravanje temu predlogu.

Obe omenjeni dirkačici se želita pomeriti z najboljšimi in sta menja, da je narobe, če se ženske ne bi mogle pomeriti z močnejšim spolom. Najbolj pa ju moti, da je glas Španke dobil toliko pozornosti, le zaradi tega, ker nima več nobene vloge v formuli ena – ne glede na razloge. Tačas na družabnih omrežjih skorajda ne najdemo pozitivnih reakcij na predlog Jorde.        

      

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
avtodenis
v zimskem premoru za moško F1, se z istimi dirkalniki odpelje žensko prvenstvo. Po Abu Dhabiju ni itak več nobene koristi z dirkalniki, ki ostanejo Mogoče s samo 1 voznico na ekipo. Poleg tega bi moštva lahko nadaljnje razvijala določene dele za "moške" za naslednjo sezono...
15.10.2017 18:42:51

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija