Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   Pirelli
Po napadih odpovedan test z McLarnom
Pirelli je po napadu na svoje mehanike v Braziliji odpovedal test z McLarnom na stezi v Interlagosu, ki je bil načrtovan za ta teden.
Bojan Vrbnjak
14. november 2017 | 7:47:05

Italijanski proizvajalec Pirelli je po napadu na svoje mehanike v nedeljo zvečer po dirki v Braziliji odpovedal načrtovan test pnevmatik z ekipo McLaren, ki naj bi se odvijal danes in jutri na stezi v Interlagosu. Italijani trdijo, da po več napadih na moštvene kombije v okviru dirkaškega konca tedna VN Brazilije ne morejo zagotavljati varnosti svojih sodelavcev. "Po poskusu ropa našega kombija na poti iz Interlagosa v Sao Paulo, katerega so nevtralizirali Pirellijevi varnostniki, in potem, ko so se zgodili tudi ostali podobni primeri, smo se odločili, da načrtovani test z ekipo McLaren, ki je bil načrtovan za danes in jutri, odpovemo," tako Pirelli. "Odločitev, skupaj z ekipo McLaren, FIA in vodstvom formule ena, je bila sprejeta v interesu varnosti osebja McLarna in Pirellija, ki bi sodelovali na tem testu," še dodajajo pri Pirelliju. Po nedeljskem napadu na ekipo Pirellija zahvaljujoč varnostnikom italijanskega proizvajalca nihče ni bil poškodovan in ekipa je lahko pobegnila.

Enako velja za napad na mini avtobus ekipe Sauber, ki se je pripetil dan prej. "Pred nas je zapeljal nek avtomobil, ki nas je hotel s pomočjo drugega ustaviti," je na twitterju zapisala strateška inženirka ekipe Ruth Buscombe in vse ostale opozorila, da kljub povečani varnosti pazijo pri zapuščanju dirkališča. Varnost pa se je povečala šele potem, ko je dan pred napadom na Sauber v javnost prišla vest o napadu na kombi ekipe Mercedes, kjer pa so bili tatovi uspešni. Z orožjem so osebje ekipe prisilili k temu, da so morali predati tudi osebne vrednosti. Moštveni kombi pa so tatovi dobesedno izpraznili. Na srečo pa tudi v tem primeru ni bilo poškodovanih.

Vendar pa povečana prisotnost policije po napadu na kombi ekipe Mercedes v središču revne četrti mesta Sao Paulo ni imela učinka, kar dokazujeta napada na Sauber in Pirelli. "Izboljšati moramo varnost za vse ekipe. Kar se je zgodilo v okviru letošnjega dirkaškega konca tedna, je povsem nesprejemljivo. Tukaj smo vedno priča fantastični dirki, z enkratnim vzdušjem in zaradi tega moramo najti pot, da bomo zagotovili varnost vseh vpletenih," je po dirki za britanski Sky pojasnil Ross Brown.

Seveda te težave s kriminalom v Braziliji in še posebej v Sao Paulu niso nič novega. Dirkače že lep čas na dirkališče vozijo v blindiranih avtomobilih. Pred leti je bil žrtev oboroženega napada tudi Jenson Button. Svetovni prvak iz leta 2009 je ta napad prestal v šoku in utrpel materialno škodo.

Tudi ob povratku dirke v Mehiki leta 2015, so obstajali pomisleki glede varnosti v glavnem mestu Mexico City. V lanskem letu smo bili tam priča podobnemu primeru s sodelavci ekipe Mercedes. Vendar pa je področje okrog mehiške steze – v nasprotju od Sao Paula – zelo dobro varovano s strani lokalne policije.    

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
hubertfast
Res sramota za državo, da 1x na leto ne morejo poskrbeti za varnost. Ekipe morajo za to same skrbeti in imajo dodatne nepotrebne stroške. Liberty bi jim moral za drugo leto dati ultimat.
14.11.2017 11:31:35
nimam_pojma
Res sramota za Avtomanija ekipo, da ne obstaja gumbek, ob vsaki osebi, s katerim bi lahko blokiral njegove neumne komentarje (mene bi pac vsi blokirali in bi se pogovarjal sam s seboj, j*b*g*). Posledicno bi izboljsali varnost uporabnikov portala, saj ne bi vec prihajalo do nestrpnosti med uporabniki in zaljenja (metanje telefonov in racunalnikov v steno...). Sedaj morajo uporabniki sami skrbeti za "spregledovanje" dolocenih komentarjev in tako imajo dodatno nepotrebno delo. Skupnost uporabnikov portala, bi jim morala za prihajajoce leto dati ultimat. #malasala
14.11.2017 12:29:50
Aichi
še dobro, da imamo pet členov, po katerih talamo te "blokade", ena je tudi komentiranje našega dela brez nekih argumentov.
14.11.2017 12:41:40
sr1
@Aichi Joj, kam pa hočeš bolj temeljito argumentiranje. Upam, da ni potrebna doktorska dizertacija, da se nekomu dopove da so na komentarjih koristni trije gumki: +, -, prijavi neprimerno vsebino. Malo samokritike včasih ne škodi.
14.11.2017 23:31:33
nimam_pojma
Aichi, ce nisi opazil, sem priredil v hecu hubijevo besedilo, ki se mi je zdelo smešno in sem se malo pohecal. Ne me resno vzeti, čeprav se je nekaj obljubljalo pred sezono, da bo portal dobil nekaj osvežitev in nisem opazil ničesar. Hubi pa očitno pričakuje, da bo C. Chase hodil po spalnicah ekip in preverjal, da ni kakšnega gosta hotela, ki tam ne bi smel biti . In sem se malo pošalil na ta račun. Aja, pa če vpišeš v komentar enojni narekovaj, ti ob pošiljanju komentarja vrže ven error #justsayin
15.11.2017 11:11:59

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija