EU birokracija in slovenski organi so zapovedali, da vam moramo povedati, da morate vedeti, da na naši spletni strani uporabljamo piškotke! Ja, imamo jih, pa tudi napolitanke in tiramisu. Lahko pa pridete tudi k nam na toplo mleko in Domačico ali pa mamin štrudl.

Če ostanete na naši strani, pomeni, da ste obveščeni in se s tem strinjate (če ne, pa si pojdite po piškotke drugam, v trgovino recimo).

Mimogrede, lačni otroci v Afriki nimajo piškotkov!!!!

Ugrizni in nadaljuj...
Članki   |   LEWIS HAMILTON
Pravilo treh motorjev je katastrofa
V prihodnji sezoni formule 1 bomo videli 21 dirk, eno več kot letos.
Manca Ravšelj
15. november 2017 | 16:22:35

Kljub temu so se pri Mednarodni avtomobilistični zvezi odločili, da bodo nekoliko spremenili pravila in še zmanjšali dovoljeno število motorjev in motornih elementov na dirkača.

Tako bo imel vsak dirkač v sezoni 2018 namesto štirih na voljo zgolj tri motorje (brez kazni), nekateri elementi – kot so MGU-K, kontrolna elektronika in deli za shranjevanje električne energije – pa bodo omejeni celo le na dve različici za celotno sezono.

Na to spremembo so se že odzvali tudi dirkači, najbolj glasen med njimi je bil novi svetovni prvak Lewis Hamilton. Ta je v Braziliji dirkal s povsem novim motorjem, ki bo moral zdržati zgolj še zaključek v Abu Dabiju. »To je bilo prvič letos, da sem lahko z motorjem tako pritiskal in vozil na zgornji meji zmožnosti. Po navadi moramo bolj paziti na motorje in ostale elemente. Velikokrat pride do tega, da nekoliko zmanjšam moč motorja in si jo želim znova povečati, pa si raje rečem ''ne'', bom pač moral to izgubo nadoknaditi nekje drugje. Verjetno je tu prisoten tudi strah, da se mi ne zgodi kaj podobnega kot lani v Maleziji,« je dejal Hamilton in dodal: »V dežju teh omejitev nimamo, zato so take dirke tudi bolj zanimive. Mislim, da bi gledalci raje videli več takih dirk, kot je bila lanska v Braziliji.«

Ob tem se boji, da bo zaostritev pravil pripeljala do še več taktičnega dirkanja, prav dirkanje na polno in na nož – brez varčevanja – pa je tisto, kar trenutno najbolj primanjkuje formuli 1. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
HondaAcura
Sej zato pa je formula nezanimiva, saj treba sam sparat pa sparat. Kjer koli sam sparajo, pazi na motorje, pazi na gume, pazi na bencin itd. Zato jih je pa Moto GP prehitel saj dirkajo skos na noz.
15.11.2017 18:18:24
sr1
Se strinjam. Takšni neumni pravilniki najbolj uničujejo F1. Sploh se pa nič kaj veliko ne prišpara, ker je treba ogromno več denarja vlagati v vzdržljivost.
16.11.2017 1:05:42

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija