EU birokracija in slovenski organi so zapovedali, da vam moramo povedati, da morate vedeti, da na naši spletni strani uporabljamo piškotke! Ja, imamo jih, pa tudi napolitanke in tiramisu. Lahko pa pridete tudi k nam na toplo mleko in Domačico ali pa mamin štrudl.

Če ostanete na naši strani, pomeni, da ste obveščeni in se s tem strinjate (če ne, pa si pojdite po piškotke drugam, v trgovino recimo).

Mimogrede, lačni otroci v Afriki nimajo piškotkov!!!!

Ugrizni in nadaljuj...
Članki   |   Po navezi Sauber-Alfa Romeo
Bomo priča navezi Haas-Maserati?
V formulo ena bi se lahko vrnila še ena italijanska tradicionalna znamka. Sodeč po navedbah medijev, bi lahko Maserati v prihodnjem leti sodeloval kot imenski sponzor ekipe Haas.
Bojan Vrbnjak
8. december 2017 | 10:40:04

Ali bi se lahko po Alfi Romeo v formulo ena vrnila naslednja italijanska tradicionalna znamka avtomobilov? Pred nekaj dnevi je švicarska ekipa Sauber objavila sodelovanje z Alfo Romeo, blagovni znamki, ki spada v koncern Fiat-Chrysler. Alfa bo pri Sauberju delovala kot imenski sponzor, partnerstvo pa se bo odvijalo na tehnični, strateški in komercialni plati. 

Sedaj bi lahko predsednik Fiata in Ferrarija Sergio Marchionne v formulo ena vrnil še eno kultno znamko. Kot poročajo nekateri italijanski mediji, naj bi bili v prihodnjem letu podobnemu sodelovanju med ekipo Haas in Maseratijem.

Povezave med Sauberjem in Haasom so očitne. Obe ekipi tesno sodelujeta s Ferrarijem. Američani predvsem stavijo na tehnične usluge Maranella in zaradi tega od Ferrarija dobivajo mnoge tehnične komponente . koliko je pač dovoljeno. Sauber pa se je na drugi strani neuradno razvil v Ferrarijevo ekipo mladih dirkačev. Charles Leclerc bo v sezoni 2018 pri Švicarjih dobil stalni sedež, Antonio Giovoinazzi pa bo uradni rezervni dirkač. Povrhu pa bo Sauber od Ferrarija prejel aktualne pogonske enote.

Očitno Marchionne okrepljeno stavi na sinergijo med formulo ena in običajnim dnevnim poslom. Alfa Romeo se je v zadnjem času ubadala s krizo, zaradi tega se Marchionne nadeja, da bo z vrnitvijo blagovne znamke v formulo ena  povečal prodajne številke. Pri Maseratiju pa to ni potrebno. V lanskem letu je bilo namreč prodanih preko 42.000 avtomobilov te znamke. Ferrari jih je prodal le 8.000.

Po navedbah medijev, naj bi tačas potekala pogajanja med Marchionnejem in ekipo Haas, toda do tega trenutka ameriška ekipa o tem še ni dajala izjav. To pa ne velja za Marchionneja: "Videli bomo. Čas bo pokazal svoje. O tem resno razmišljamo, toda tačas še ni bila sprejeta nobena odločitev," tako Marchionne.

V formuli ena je Maserati v zgodnjih letih od 1950 do 1957 v kraljevem razredu motosporta nastopal kot tovarniška ekipa. Dosegli so devet zmag, devet pole positionov in 39 uvrstitev na stopničke. Najbolj uspešen in najbolj znan dirkač ekipe Maserati je bil seveda Juan Manuel Fangio, ki je z blagovno znamko trizoba osvojil tudi dva naslova prvaka, čeprav je leta 1954 sredi sezone prestopil v Mercedes. Konec leta 1957 je Maserati zapustil formulo ena kot tovarniška ekipa, do leta 1960 pa so dirkalniki nastopali le še na zasebni ravni.

Do leta 1969 je Maserati v formuli ena ostal kot dobavitelj motorjev. V tem času jim je uspelo osvojiti še dve zmagi: John Surtees v Mehiki leta 1966, leto dni pozneje pa je Pedro Rodriguez z motorjem Maseratija zmagal na dirki v Južni Afriki.    

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
jurica
Marchionne je pameten, če se bo to zgodilo bo imel Ferrari tri ekipe in veliko moč pri dogovarjanju pri novem pravilniku o motorjih..... in o tem ali bodo ostali ali ne. Tako da bo Ferrari znova potegnil kak € več pri pogodbah...
8.12.2017 12:50:57
rovokopac
Zdej pa še Fiat Wiliams?
8.12.2017 15:31:38
zoki
Prej Lancia
8.12.2017 15:35:45
Aichi
Lancie ne boš videl, ker je ni več praktično.
8.12.2017 18:07:43
ripmork
Točno to, še fiat Williams pa Force India Chrysler manjkata, pa bo reklama popolna! Le pri avtomobilih teh znamk mora bit potem zraven opozorilo, da pri nakupu Ferrarijev re-branded motor ni vključen v ceno
8.12.2017 18:27:49
macolar
Odkar je vajeti prevzela Liberty Media Ferrari nima več takšne moči kot jo je imel prej...glej ga zlomek zdaj bodo naenkrat imeli tri ekipe - kot je napisal jurica, da bodo lahko vplivali na potek odločanja o pravilih...Očitno res ne znajo funkcionirat v tem športu brez da ni po njihovo.
8.12.2017 19:05:10
zoki
@Aichi, vem, ker je trenutno prioriteta Alfa da se postavi nazaj na svoje noge. Za tem pa pričakujem da bodo reševali Lancio. Korak po korak. Če jim seveda uspe z Alfo najprej.
9.12.2017 10:07:35
macolar
Lancio so fentali sami, me prav zanima kdo je podpisu dizajne in obliko zadnjih modelov...
9.12.2017 11:48:30
aichi
@Zoki, ne bodo reševali Lancie, to je končana zgodba, je Marchionne povedal že pred par leti, ko so ugasnili znamko.
10.12.2017 16:20:58

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija