EU birokracija in slovenski organi so zapovedali, da vam moramo povedati, da morate vedeti, da na naši spletni strani uporabljamo piškotke! Ja, imamo jih, pa tudi napolitanke in tiramisu. Lahko pa pridete tudi k nam na toplo mleko in Domačico ali pa mamin štrudl.

Če ostanete na naši strani, pomeni, da ste obveščeni in se s tem strinjate (če ne, pa si pojdite po piškotke drugam, v trgovino recimo).

Mimogrede, lačni otroci v Afriki nimajo piškotkov!!!!

Ugrizni in nadaljuj...
Članki   |   Ross Brawn
Tako bo formula ena rešila težavo prehitevanja
Ross Brawn si je na svojem seznamu nalog rdeče podčrtal: Naslednji dirkalniki formule ena morajo dirkačem olajšati nalogo, da se ob prehitevanju vržejo na tekmeca. In Britanec tudi pojasni, kako naj bi to izvedli.
Bojan Vrbnjak
19. december 2017 | 11:40:49

Formula ena ima vsekakor težavo s prehitevanjem. Aktualni svetovni prvak Lewis Hamilton pojasni: "Vse to je nekoliko povezano s specifiko steze. Toda če tvoj dirkalnik ni vsaj sekundo hitrejši od dirkalnika nasprotnika, potem je prehitevanje zelo težko."

Strokovnjaki iz proizvajalca pnevmatik Pirelli so izračunali, da so navijači v letošnji sezoni formule ena doživeli za 47 odstotkov manj prehitevanj kot v letu 2016. Italijani so našteli 435 prehitevalnih manevrov ali v povprečju 21,75 na posamezno dirko. Leta 2016 smo beležili 866 prehitevanj (sicer na dirki več), s povprečjem 41,23 na dirko. Leta 2015 je bilo na 19 dirkah 509 manevrov, s povprečjem 26,79 na dirko.

Dirkalniki s širšimi pnevmatikami in večjim podtlakom generirajo več tako imenovanega umazanega zraka, torej vrtinčastega zraka za dirkalnikom. Ta tekmecu od zadaj otežuje, da se nasprotniku pred seboj približa v zavetrje. Iz tega razloga si je Ross Brawn, v novem vodstvu formule ena zadolžen za tehniko in razvoj, zadal, da se podrobneje posveti tej težavi. Britanec obljublja, da bo s prihodnjimi dirkalniki tekmecu o zadaj lažje, da se "vrže" na nasprotnika pred seboj in sicer brez da bi uporabil pomoč, ki sliši na ime DRS.

Brawn je sestavil ekipo strokovnjakov, ki naj bi se posvetila učinkom zapletene in tehnično dovršene aerodinamike. Britanec je v ekipo pripeljal kompetentne ljudi, kot na primer nekdanjega šefa aerodinamike ekipe Williams Jasona Somervillea. Na začudenje oziroma veliko presenečenje pa so tudi ekipe izrekle pomoč pri tem projektu in so Brawnu in njegovi ekipi posredovale podatke iz CFD računalnika sezone 2017.

Brawn in njegova ekipa pa so poleg tega kupili tudi vse podatke in modele dirkalnika formule ena, ki naj bi v letošnji sezoni nastopil za ekipo Manor. Na žalost je ekipa v zimskem času zabredla v globoke težave in iz tega testa ni bilo kruha. Ross Brawn se zaveda, da Manor ne bi bil vrhunski dirkalnik prvenstva, toda to za njegov projekt tudi ni potrebno, kajti s svojo ekipo želi le raziskati učinke pravilnika sezone 2017.

Ross Brawn pove: "na podlagi podatkov modela Manorja in podatkov, posredovanih od ekip, lahko simuliramo, kako učinkuje pretok zraka nekega dirkalnika na zasledovalca. Z delom dobro napredujemo in prihodnjo pomlad bomo lahko že javno objavili prve rezultate našega raziskovalnega dela."       

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
2fast4y
Vseskozi se umetno generira dirkanje samo in umetno ustvarja izenačene pogoje dirkanja,kar sploh ni več dirkanje ampak je samo še dirka kdo bo bolje zaobšel prav ta komplicirana pravila,ki se vseskozi spreminjajo na slabše.
19.12.2017 13:45:53
ripmork
Česa ne razumeš? Od začetkov f1 se ves čas tehnični in športni pravilnik dopolnjujeta in spreminjata z namenom izboljšanja športa na vseh področjih. Zaradi skokovitega napredka aerodinamike so dirkalniki postali bistveno težji za prehitevanje, ker generirajo več umazanega zraka kot še nikoli, hkrati pa so aero-elementi s svojimi skrajno kompleksnimi oblikami izrazito obremenjeni in vsaka najmanjša sprememba (vožnja v zavetrju) povsem okrni vozne lastnosti. Letos se je število prehitevanj prepolovilo, spremembe so nujne. Ne mešat tega z DRS conami in dejanskimi umetnimi korekcijami, katerih se želi Liberty media v prihodnosti losati, ker so obliž na pomanjkljiv pravilnik.
19.12.2017 14:28:49
kimikaze
Dejansko prvi resen pristop v novodobni F1 da se analizira ideje in pravila še preden bi ta prišla v veljavo kar je samo za pozdravit. Tukaj jaz ne vidim nobenega umetnega generiranja pravil pač pa edini resen pristop z potencialom za rešitve ki bodo poizkušale razvozlati probleme novodobne F1 in morda tako odpravile potrebo po pravilih in pomagalih, ki dejansko uničujejo reputacijo F1.
19.12.2017 16:38:05
andrej
različne teže dirkalnikov in dovoljeno dolivanje goriva bi morda prineslo več prehitevanj ??
19.12.2017 16:56:06
GTI
Mogoče bi morali na zadku montirati nekakšne aerodinamične dodatke, ki bi zrak umirili - "zglancali", da dirkalnika zadaj nebi toliko oviral.
19.12.2017 20:53:10
qualia_magik
Statistika koliko prehitevanj na sezono je, je tako-tako. Ni vse samo v prehitevanju, enako ali še bolj pestro je spremljat duel dveh dirkačev, ki traja preko 20 krogov in samo čakaš ali bo prvi naredil napako, ali kaj bo on zadaj scopral, da bo prišel mimo. Ralf-Mihel v Kanadi (2001?) je en tak primer ... maybe its just me, ampak maratonski dvoboji > število prehitevanj. Ali drugače - kvaliteta uber kvantiteta.
20.12.2017 9:56:40
kimikaze
Se strinjamo da ni vse v prehitevenjih, a mislim da so se tokrat lotili tistega pravega problema. Ne gre se toliko za število prehitevanj kot to da se bo sploh dalo prehitevati in to morda celo brez pomagal, ker sedaj se brez njih sploh ne da, če napadalec nima konkretne prednosti v bolidu, materialu ali če napadani ne naredi kakšne napake. Če gremo še naprej po problemu,če hočejo da bo ta zgodba uspešna, morajo sem vsekakor biti vključene še spremembe pnevmatik in na splošno odprava potrebe po varčevanju, brez teh sprememb bo ta zgodba samo polovičen uspeh. Nedopustno je, da mora dirkač po enem resnem napadu 6-7 krogov počivati, ker mora počakati da pnevmatike pridejo k sebi ali pa mora varčevati z gorivom, ker je pri napadu porabil preveč.
20.12.2017 11:02:02
matt0
qualia, saj tudi to duela ne pride, če prehitevanje ni možno. za oboje je krivec dirty air, zato pa se vlačijo 2 sekundo za dirkalnikom pred njim. tako ne pride niti do dvoboja, niti do prehitevanja (razen drs in par izjem)
20.12.2017 11:59:41

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija