Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   Steze formule ena
Več asfalta, manj zabave in napetosti
Vprašanje, kako daleč lahko sežejo prizadevanja za varnost v formuli ena, se pogosto povezuje s sistemom Halo. Toda tudi ob pogledu na prilagajanja dirkalnih stez, so kritike vse glasnejše.
Bojan Vrbnjak
22. januar 2018 | 9:53:31

Skoraj vsi ljubitelji formule ena so si enotni: Najnovejši varnostni ukrep krovne organizacije FIA, dirkalnikov ne bo naredil lepših, prej nasprotno. Večina navijačev novi varnostni lok nad glavami drkačev, ki sliši na imeli Halo, vidi kot skazitev sicer zelo lepih dirkalnikov formule ena. Kljub temu pa bo ta kritiziran sistem halo v letošnji sezoni obvezen dodatek dirkalnikov. Iz varnostnih razlogov, kot se vedno znova ponavlja iz pisarne krovne organizacije FIA.

Kajti če bodo lahko s to zaščito kokpita rešili samo eno življenje, bo ta uvedba sistema Halo upravičena, se glasi argument pristašev tega svetniškega sija nad glavami dirkačev. Toda namesto da bi kritike prepričali v svoj prav, so odgovorni poskrbeli predvsem za to, da se je znova pojavila stara debata o vprašanju, kako daleč naj se vodijo prizadevanja za varnost v kraljevem razredu motošporta. In ta je zadnji čas zares vedno bolj intenzivna.

Pri tem pa se večina debat in razprav osredotoča na varnostni sistem Halo, toda to še zdaleč ni edino področje, pri katerem bi se moralo razpravljati o vprašanju sorazmernosti, je prepričan Karun Chandhok. Nekdanji indijski dirkač formule ena, ki tačas karavano kraljevega razreda motošporta spremlja kot televizijski strokovni komentator, je v intervjuju za kolege iz Autoweek pojasnil: "Bolj kot sistem Halo mene osebno zaposlujejo spremembe na stezah dirkališč."

In Karun postane konkretnejši: "Jaz nisem noben pristaš velikih asfaltiranih izletnih con, ki so tačas prisotne na vseh dirkališčih. Nasprotujem temu, da se povsod asfaltira in da morajo potem varuhi pravil naknadno odločati, ali je bil nek manever legalen in ali je nek dirkač prevozil belo črto, ki markira mejo steze." Namesto tega si Chandhok poleg steze znova želi več travnate površine in peščenih izletnih con. "Sem veliki pristaš peska in prave trave. Če zletiš s steze in tam obstaneš, se lahko zahvališ svoji lastni neumnosti. To je tvoja napaka," pojasni 34-letnik, ki je po svoji karieri v formuli ena presedlal v vzdržljivostne dirke in serijo WEC.+

"Celo v Le Mansu se vse spreminja," se pritožuje Chandhok. "Vsako leto je tam vedno več asfalta." In to ni samo na tej tradicionalni stezi. "Ko sem prvič dirkal v Spaju in z veliko hitrostjo peljal skozi Pouhon, je bila tam le ena bela linija in ogromna peščena izletna cona. Ta zavoj si moral opraviti z veliko natančnostjo in ko si ga prevozil, si lahko oddahnil."

Zaradi vse večjih posegov na stezah, ki niso več tako zahtevne, je med dirkači tudi vse manj zabave pri dirkanju, je prepričan Chandhok. "Menim, da dirkači nimajo več te napetosti. Sedaj si po prehodu enega zavoja mislijo: 'Na srečo sem jo odnesel brez kazni.' In to ne hudo narobe. Pri dirkanju ne bi smeli iti za to, da preprečiš morebitno kazen, temveč zgolj za to, da dirkaš na limitu. Zaradi tega sem prepričan, da tačas zelo trpi zabava ob dirkanju. In lahko povem, da so po mojem osebnem mnenju Spa v veliki meri uničili. Del zabave in napetosti se je na mnogih stezah izgubil."                

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
spartan
Najbolje da dajo dirkačem kar tanke in vsakemu 100 l dizla, pa se naj vozijo gor in dol po stezi.
22.1.2018 11:08:26

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija