Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   Kimi Raikkonen
Iceman s svojo biografijo
Kimi Raikkonen bo še pred koncem svoje kariere v formuli ena na trg prinesel svojo biografijo. Zvezdnik Ferrarija v zadnjem času skrbi za velika presenečenja.
Bojan Vrbnjak
12. februar 2018 | 8:48:02

Verjamem, da mnogi spadate med ljudi, ki se sprašujejo: Le kaj se je v tem zimskem času zgodilo s Kimijem Raikkonenom? Po presenetljivem vstopu Ferrarijevega zvezdnika v družabna omrežja (Instagram), je sedaj popularni Iceman svoje navijače presenetil z naslednjo čudovito vestjo. Finec bo namreč še tekom svoje kariere v formuli ena na trg prinesel svojo biografijo.

Verjemite, to ni nobena napaka avtorja, prav ste prebrali. Ravno Kimi Raikkonen, dirkač formule ena in finskega mesteca Espoo, ki je dolga leta veljal za zelo redkobesednega človeka, je naenkrat postal tako radodaren z besedami, kot nihče drug med njegovimi stanovskimi kolegi. Njegova knjiga se imenuje "Tuntematon", kar v finskem jeziku pomeni "Neznan", kar na drugi strani zelo odgovarja Kimiju Raikkonenu.

Seveda 38-letni dirkač Ferrarija te knjige ni pisal sam. Zato gre tudi za biografijo in ne avtobiografijo. Popularni Iceman je svoje spomine zaupal finskemu pisatelju Kariju Hotakainenu, ki je na finskem znan kot avtor romanov z ironičnim stilom in črnim humorjem. Verjetno je to tudi razlog, zakaj je Kimi svoje spomine zaupal prav temu biografu. Kimi se do sedaj še ni opredelil glede svojega knjižnega projekta. To nalogo je prevzela njegova soproga Minttu, ki je z objavo naslovnice knjige na Instagramu svet in seveda še bolj Raikkonenove navijače opozorila na to knjigo.

Minttu je zapisala, da je za 16. avgust načrtovan termin publikacije in da je poleg finskega jezika načrtovana tudi angleška izdaja. Gospa Raikkonen je ob tem zapisala: "Nekoliko je smešno, da se naredi biografija o nekem življenju, ki je šele na polovici svoje poti. Ampak prihaja čudovita zgodba od najbolj prestižnega finskega avtorja in najbolj slavnega atleta na Finskem. Najbolj mi je všeč glavni lik." Pred tem je založnik že izdal primerno sporočilo, ko je Raikkonenovo biografijo napovedal kot humoristično a hkrati tudi zelo čustveno knjigo, ki bo tudi za bralce, ki se ne zanimajo za motošport. Poleg Raikkonena bodo v knjigi svoje povedali tudi prijatelji in člani družine simpatičnega Icemana.

"Zame bi bila najbolj dobra stvar ta, če bi lahko dirkal v formuli ena, brez da bi me nekdo spoznal," je založnik navedel enega izmed citatov Raikkonena, ki ga lahko zasledimo v knjigi. Toda brez tega, da bi te nekdo spoznal, bi lahko kvečjemu vozil kakšno kosilnico ali dirkaško igračo, ne pa sedem milijonov vreden dirkalnik formule ena.   

Kdor je pazljivo spremljal Raikkonenove aktivnosti na družabnem omrežju Instagram, ta nad to izjavo verjetno ni bil pretirano presenečen. Že 5. januarja letos je Raikkonen objavil video posnetek, kjer smo lahko vdeli, kako sproščeno je Kimi ležal na domačem kavču, poleg njega pa je sedel avtor Hotakainen z diktafonom v roki. Ob tem je Kimi še zapisal: "Povedal ti bom svojo lastno zgodbo." In ta zgodba bo torej – v veliko veselje njegovih navijačev – naprodaj sredi letošnjega leta.            

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
matjazh
verjetno bo v njej napovedal tudi konec kariere...tako, da si bo prihranil še eno novinarsko konferenco
12.2.2018 9:18:12

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija