Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   Samo 5 prehitevalnih manevrov uvodne dirke 2018
Šefi FOM so za spremembe pravilnika
Uvodna dirka je bila v neki meri dobra, tudi deloma napeta, s čimer pa se seveda mnogi ne bodo strinjali. Kajti prehitevalne manevre celotne dirke smo lahko prešteli na prste ene roke. Šefi formule ena želijo sedaj spremembe.
Bojan Vrbnjak
29. marec 2018 | 9:44:37

Formula ena je imela z uvodno dirko sezone 2018 veliko sreče in to zaradi sreče Sebastiana Vettla, ki je bil, to je treba priznati in kar tudi sam poudarja, presenetljiv zmagovalec dirke. Ampak to je bilo tudi vse, kar se razburljivosti oziroma napetosti dirke tiče. Če odmislimo fazi VSC in varnostnega avta, potem moramo čestitati Maxu Verstappnu, za katerega je bila dirka živi dolgčas. Brez teh faz varnostnih avtov bi gledali pravo nedeljsko procesijo. Statistiki, ki ob dirki niso zaspali, so našteli 5 pravih prehitevalnih manevrov – od tega so tri od Bottasa, ki vemo kateri dirkalnik uporablja. Zanimivo je tudi, da smo na uvodni dirki prvič v zgodovini formule ena imeli celo tri DRS-cone, tri mesta, kjer naj bi se prehitevalo kot po tekočem traku.   

Športni šef formule ena Ross Brawn je bil po dirki zamišljen: "Manjkal je bistveni sestavni del. Dejansko je bilo na prvi dirki zelo malo prehitevanj. Pomembno je, da se lahko dirkači borijo tesno kolo ob kolesu." Je po dirki povedal tudi športni šef formule ena Ross Brawn. "Če med dvema dirkalnikoma obstaja le majhna razlika v hitrosti, je za dirkača za tekmecem skorajda nemogoče, da se približa kolegu pred seboj in da pripravi manever za napad," še pojasni Brawn. Primerov iz letošnje Avstralije je kar nekaj, med drugim tudi Verstappen proti Alonsu, kjer mladi Nizozemec nikakor ni mogel mimo Španca, čeprav je bil hitrejši.

Zaradi kompleksne aerodinamike dirkalnikov formule ena nastaja tako imenovani umazani zrak, torej vrtinčasti zrak za dirkalnikom, zaradi katerega tekmec, ki je za tem dirkalnikom, izgublja podtlak in tudi zmogljivost, saj njegova aerodinamika zaradi tega ne deluje tako kot bi morala. "To smo videli v primeru Hamiltona in Vettla, Verstappna in Magnussena, Verstappna in Alonsa, ter Ricciarda in Raikkonena," našteje Brawn problematične primere uvodne dirke za VN Avstralije. "Samo predstavljajmo si, koliko zanimivih dvobojev kolo ob kolesu bi lahko videli," še doda Brawn.

Za Britanca v tem primeru obstaja otežujoča težava: "Dokler ne bomo našli strukturnih zasnov za to težavo, ne bomo opravili nobenega pravega napredka." Toda skupaj s kolegi na FOM in v sodelovanju s FIA so tačas zaposleni s tem, da bodo v bodoče pravila zasnovana tako, da bo prehitevanje zopet bolj enostavno. Toda slaba vest je ta, da to trajalo še kar nekaj časa, saj bo pravilnik do leta 2021 ostal dokaj stabilen. "Takrat pa želimo imeti dirkalnike, ki bodo dirkačem omogočali, da se na stezi borijo drug proti drugemu," doda Brawn. Pravilnik šasije bi lahko spremenili že prej kot pa je to v pogledu motorjev, toda po veliki spremembi leta 2017, ekipe niso ravno pripravljene, da sedaj znova vse skupaj obračajo na glavo.

Prvič je lastnik komercialnih pravic pod vodstvom Rossa Brawna  na noge postavil tudi lastno ekipo, ki lahko izvaja testiranja v vetrovniku in CFD simulacije. FIA in Liberty Media se želita s tem odvezati od ekspertiz ekip formule ena, kajti ekipe niso ravno toliko zainteresirane za šport, koliko so za lastne interese. "Potrebujemo obliko dirkalnika, ki bo imel podobne zmogljivosti kot sedaj, vendar bo dopuščal dvoboje kolo ob kolesu," imenuje Brawn največjo težavo. Dirkalniki z občutno manjšim podtlakom ne bi imeli težave z umazanim zrakom, vendar pa bi bili veliko počasnejši. Toda kdo si pa to želi?

Težava aktualnega pravilnika je prednje krilce, ki ne generira le podtlaka na prednji osi, temveč usmerja tudi pretok zraka za preostali del dirkalnika. Če pretok zraka na krilce ni pravilen – prednje krilce je najbolj na udari vrtinčastega zraka -, potem nič več ne deluje. V tem primeru dirkalnik ne izgubi le podtlaka na prednji osi (in to ekstremno), temveč tudi v zadnjem delu. S tem dirkalniki podrsavajo in pnevmatike se pregrevajo. Skratka, nastane začarani krog.

Zaradi tega Brawn zahteva: "Navijači želijo videti boljši šov in prehitevalni manever je najbolj razburljiv in spektakularen element, ki ga lahko vidimo na stezi. Skupnost formule ena si mora prizadevati, da doseže ta cilj oziroma se posveti tej zahtevi, kajti navijači so naša največja dobrina."

Avstralija je za nami, prihaja Bahrajn, kjer bi lahko videli veliko več prehitevanj kot v Melbournu. Na lanski dirki so namreč statistiki našteli 32 prehitevalnih manevrov. Torej…         

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
ripmork
Dobro povedano - vožnja v zavetrju ne pomeni le izgubo podtlaka spredaj, ampak je celoten oprijem dirkalnika slabši. Ne vem, zakaj že pred leti niso s pravilnikom dosegli poenostavitve oblike prednjih in zadnjih krilc, kar bi znalo precej omilit situacijo. Boki dirkalnikov so od 2009 naprej brez kakršnihkoli izrastkov in malih krilc, očitno se z dobro spisanimi pravili da zajezit divji razvoj.
29.3.2018 9:55:34
RenaultF1
Se strinjam ripmork, poenostavitev prednjih krilc bi morala precej pomagati pri odpravi the tezav z vrtincenjem zraka, zal pa tudi aero stabilnost pade. Potrebno bo delati se na mehanskem oprijemu, dejansko bi morale biti gume mehkejse (ceprav bi se bolj obrabljale, ali pa tudi ne).
29.3.2018 10:55:29
hubertfast
No, drugo pride Brawn nazaj v Mercedes, da jim pove kako zaobiti nov pravilnik 🤣
29.3.2018 11:05:12
spartan
In kdo bo čakal do 2021?
29.3.2018 12:07:42
krjolca
Kaj pa, ce bi enostavno zaceli projektirati steze, ki bi bile bolj prijazne do prehitevanj?? Kratke ravnine, ozke steze, ozki vhodi in izhodi iz ovinkov,.... V Melbournu ali Hungaroringu ti ne pomaga nobena sprememba aerodinamike.
29.3.2018 15:29:39
matt0
krjolca, je lažje spremeniti vsaj dirkališča? S temi avtomobili prehitevanje ni mogoče trenutno nikjer
29.3.2018 15:41:54

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija