Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   Pojasnjena napaka Mercedesa
Offline-orodje je krivo
V podrobni analizi po dirki v Melbournu, je ekipa Mercedesa v svoji tovarni izvedela, zakaj je moral Lewis Hamilton vodstvo na dirki predati Sebastianu Vettlu.
Bojan Vrbnjak
29. marec 2018 | 12:33:18

Ekipa srebrnih puščic je pri podrobni analizi, ki jo je opravila v Brackleyu, našla razlog oziroma krivca za poraz Hamiltona na uvodni dirki sezone v Melbournu. Pri tem pa ne gre za programsko opremo strategije, kot se je prvotno domnevalo, temveč veliko bolj za Offline-orodje, ki so ga pred tem napolnili z napačnimi podatki. To orodja se uporablja za izračunavanje tako imenovanih delta časov, tore na primer situacij kot so: kolikšni maksimalni zaostanek lahko ima naš dirkač, da bi prešel v vodstvo, če dirkač, ki pravkar vodi na stezi, v času VSC pride v bokse.

Mercedes je za ta scenarij izračunal delta čas 15 sekund in inženirji so bili v kritičnem trenutku dokaj sigurni, kajti Lewis je za Vettlom zaostajal le 12 sekund, ko se je pričela faza rumene zastave. "Dejansko pa je bila delta manj kot 13 sekund," je pojasnil Andrew Shovlin, šef inženirjev pri Mercedesu. Odločilnega pomena je bil vnos napačnih podatkov v to Offline-orodje. Konkretno gre tukaj za časovno razliko - tekom faze VSC – med dirkalnikom, ki je na stezi in drugim dirkalnikom, ki v fazi rumene zastave opravi svoj postanek v boksih.

Prav je, da ponovimo, kaj pomeni VSC. Pomeni to, da se mora dirkač na stezi v vsakem tako imenovanem Marshal-sektorju (en krog je razdeljen na okrog 20 takšnih sektorjev) pomikati v predpisanem minimalnem času. Seveda se poskuša, da se vozi kar se da bližje temu minimalnemu času, da s tem držiš varnostne predpise, istočasno pa ne želiš izgubljati časa. Če pa nek dirkač v času VSC faze pride na postanek v bokse, potem veljajo minimalni časi samo do prve linije varnostnega avta. Med to linijo varnostnega avta in vhoda v bokse (kjer je hitrost omejena na 60 km/h), je lahko Vettel prosto pospeševal. Pr tem gre za nepomembno razdaljo, kajti linija varnostnega avta se nahaja pred zadnjim zavojem, vstop v bokse pa šele potem.

Na prostih treningih večina ekip zaposli svoje mehanike, da te delta čase merijo ročno s štoparicami. "Tukaj nikoli ne gre za natančno znanost, ker ne veš, kako hitro nek dirkalnik pelje v smeri boksov," tako Shovlin. Očitno je Vettel opravil izvrstno delo. Ti podatki, ki so jih izmerili ročno, se potem shranijo v to Offline-orodje. Programska oprema strategije na komandnem pulti pa potem v vsakem času dirke izračuna, ali je vodstvo varno ali ne. In pri Hamiltonu je v Melbournu očitno gorela zelena luč varne prednosti.

"V tem našem Offline-orodju smo našli hrošča, zaradi česar smo imel pred seboj napačne številke," pojasni Shovlin. "Zato smo menili, da smo na varni strani. Prav tako smo menili, da smo imeli še nekaj rezerve, toda potem smo videli rezultat. Na stezo smo prišli kot drugi. Od tu naprej nam ni uspel preboj na prvo mesto, ker je bilo zelo težko nekoga prehiteti."

Še posebej je grenak občutek, ker bi lahko Mercedes, če bi seveda na komandnem pultu vedeli, da je zaostanek za Vettlom večji, Hamiltonu naročil, da naj pospeši, kar bi Britanec lahko z lahkoto tudi opravil. "Ker pa smo bili sigurni, Lewisu nismo naročili, da naj pritisne na plin," z grenkobo pove Shovlin. "To je tudi največja frustracija, ki smo jo odnesli iz Melbourna. Imeli smo dirkalnik, s katerim bi lahko zmagali."

Kar se tiče sedaj napak v orodjih strategije, mora sedaj Mercedes razumeti vse, kar je šlo narobe. "Zbrati moramo vse podatke, kajti redko gre le za en dejavnik. Zagotovili bomo, da izračunamo večjo rezervo, da z njo pokrijemo izjemno hitre kroge Vettla ali na nenavadno hitre postanke," še zaključi Shovlin.       

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
spartan
Pa dajte dajte no...to ni več ničemur podobno, še manj pa dirkanju.
29.3.2018 12:48:42
newsman
@spartan - se kar strinjam s teboj... še malo, pa bodo imeli programsko opremo za vsakega dirkača posebej, če tukaj omenjajo Vettla, na katerega bodo sedaj prilagodili svoj program z malo večjo rezervo..
29.3.2018 13:26:51
GTI
Da pa bo sedaj na razpolago še računska moč z umetno inteligenco ni treba poudarjati. Praktično za vsakega dirkača izdelan profil in scenariji kaj bo, če bo...
29.3.2018 13:32:15
ripmork
Se popolnoma strinjam, tole je že bizarno,... če bi šlo za izgubo naslova na zadnji dirki bi še razumel hype okoli tega. Zakalkulirali so se, kot že marsikatera ekipa v preteklosti, se bodo že Wolffu in Lewisu sčasoma solze posušile.
29.3.2018 13:36:24
matt0
no, saj vidite, zakaj se tole uporablja... računalnik se ne zmoti
29.3.2018 13:58:42
rovokopac
Samo komplicirajo. Pri naši vladi imajo že pripravljene vse kalkulacije v Excel tabeli. Naj kar to vzamejo.
29.3.2018 14:24:26
ripmork
lol, pol se bojo šele zakalkulirali
29.3.2018 14:29:37
sanda
Glede kam vodi vso to dirkanje je najboljše da še prometne znake za omejitev postavijo pred vsak ovinek.
29.3.2018 14:36:35
gojzer
Se tudi strinjam s spartanom. Mislim da so s temi rečmi pokvarili smisel F1. Mislim da bi bilo bolj zanimivo brez vseh komunikacij razen tabel na ciljni ravnini, pa naj sam dirkač odloča kaj in kako bo tiščal. Dirkači so tako iz mačo voznikov postali lutkice.
29.3.2018 17:13:37
matt0
gojzer, saj so radio prepovedali, pa gledalcem spet ni bilo ok. Kaj so simulacije uničile točno? Ni več napak? Očitno so.
29.3.2018 17:34:28
Jon
Tudi meni ni vsec vse tole...pa napredek gor ali dol...naslednje leto bo ze über vozil??
29.3.2018 22:00:55
dbench
Pač uporabljajo vse možne reči s katerimi si lahko pomagajo, saj je Brawn podobne stvari delal že 20 let nazaj, samo on je to pač imel v glavi
30.3.2018 8:12:11

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija