Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   Mercedes opozarja
Ferrari v pogledu motorja na enakem nivoju
Pri ekipi srebrnih puščic so po zmagi Ferrarija v Melbournu previdni, kljub temu pa se na dirko v Bahrajnu odpravljajo z zdravim optimizmom.
Bojan Vrbnjak
6. april 2018 | 8:46:12

Kako nevaren je lahko Ferrari za ekipo Mercedes na drugi dirki sezone v Bahrajnu? V Avstraliji je bil zaostanek rdečih na kvalifikacijah ogromen, toda v puščavi Sakhirja bi lahko zadeva izgledala povsem drugače. Po mnenju Vettla Ferrari za Mercedesom tačas zaostaja za 0,3 do 0,4 sekunde, toda v taboru srebrnih puščic so po zmagi Scuderie v Avstraliji previdni.

"Ekipa je menila, da smo na kvalifikacijah v zadevi moči motorja na enakem nivoju," tako Lewis Hamilton, ki Ferrari vidi v višini oči z Mercedesom, kar pa se ne pokriva z videnim v tretjem delu kvalifikacij Melbourna. "Lahko rečem, da so dosegli zares močne izboljšave. Toda na dirki bi morali biti pred njimi, čeprav ne veliko," še doda aktualni prvak.

Tudi Vettel je prepričan, da je kljub zmagi v Avstraliji Mercedes tisti, ki je favorit in nesporna številka ena. Hamilton je v Melbournu od začetka dirke nadziral hitrost in na polno vozil le takrat, ko je moral. "Zagotovo je imel možnost dirkati hitreje," tako Nemec. Zato tudi ne čudi, da se je Britanec, ko je po fazi VSC izgubil svoje prvo mesto, zelo jezil. Obema stranema pa je povsem jasno, da se mora Ferrari za zmago na uvodni dirki zahvaliti sreči. "V ekipi imamo dovolj pametnih in sposobnih ljudi, ki vedo, da še nismo dovolj hitri," tako Vettel, ki ne želi ničesar slišati o tem, da se Ferrari nahaja na enakem nivoju kot Mercedes. "Mercedes je v tem trenutku hitrejši," tako Vettel.

Koliko hitrejši, pa tega ne moremo natančno opredeliti s številkami. "Težko je je to reči po eni dirki," meni tudi Hamilton in se pri tem naveže na to, da sta obe ekipi v Melbournu vozili z različnima modusoma pri gorivu. "na prihodnjih dirkah bomo mogoče že dobili bolj jasno sliko," še doda Britanec. Tudi njegov moštveni kolega Valtteri Bottas lahko le ocenjuje in tačas meni, da bo razlika v Bahrajnu približno enaka, kar pa ne pomeni, da odpisuje Ferrari. "V Melbournu so imelo dobro dirkalno hitrost in tukaj v Bahrajnu so bili v lanskem letu močnejši kot v Avstraliji. Zaradi tega bodo vsekakor nevarni in zelo blizu nas," tako Finec.

In Red Bull? Te se tačas pogosto pozabi, čeprav neupravičeno, sploh ko teče beseda o boju za zmago. Vendar ne pozabimo, da je Daniel Ricciardo v Melbournu dosegel najhitrejši čas dirke. To bo sedaj potrebno dokazati  tudi v Bahrajnu, čeprav Avstralec ponovno odmahuje: "Mercedesa bo zelo težko premagati." Da bi se Red Bull znašel v prvi štarti vrsti, bi moral Valtteri Bottas spet treščiti v ograjo, z nasmehom doda Avstralec. "Drugače ni nobenih možnosti. Če bosta Lewis in Valtteri dopeljala čisti krog, potem bosta na prvih nekaj dirkah sezone sama odločala, kdo bo prvi in drugi na kvalifikacijah," doda Ricciardo.

Če kaj jezi ekipo Mercedes, potem so to porazi. In izgubljena zmaga v Avstraliji je ekipo srebrnih puščic zelo zabolela. "Za nas je bilo težko," pripoveduje Hamilton. Celotna ekipa je po Melbournu sedela na letališču in razočaranje utapljala v pijači. "Vsi skupaj smo nekaj spili in bili neverjetno združeni. Vsi smo čutili isto bolečino," doda aktualni prvak, ki pa ne pozabi poudariti, da je za Bahrajn sveže motiviran in da se s pozitivno mislijo odpravlja na delo. "Zato je to sijajna ekipa. Tudi s težavami smo osvojili dobre točke in smo še vedno v boju. Karkoli se bo zgodilo, čutim, da smo pripravljeni." Pogled v lansko leto zadostuje: Tudi takrat je uvodno dirko sezone v Melbournu dobil Vettel, dva tedna pozneje pa je v Bahrajnu zmagal Hamilton.       

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
etilometer
Ferrari je dober samo da bi pa bil pogonski sklop na nivoju Mercedesa pa dvomim mogoče v samem strojnem delu motorja v hibridnem pa sigurno zaostajajo
6.4.2018 8:52:15
tadejkrze
Lani je v Bahrajnu zmagal Vettel
6.4.2018 11:19:00
andrej
tudi letos bo
6.4.2018 19:45:32

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija