Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   Po nesreči Ferrarija v Bahrajnu
So postanki v boksih prenevarni?
Ali bolje rečeno, ali so postali preveč nevarni. V Avstraliji je ekipa Haas zaradi spodrsljajev v boksih izgubila zelo dragocene točke, v Bahrajnu pa jo je hudo skupil Ferrarijev mehanik. Šef ekipe Haas Steiner si pri tem postavlja neprijetna vprašanja.
Bojan Vrbnjak
13. april 2018 | 7:35:23

Postanek dirkalnika v boksih je koreografija, ki se izvaja po najvišjim časovni pritiskom in pod precizno perfekcijo. Tako nekako bi lahko opisali tisti kratek čas, ko se dirkaču zamenjajo kolesa. V okrog dveh sekundah mehaniki snamejo vsa štiri kolesa, namestijo nova in jih pričvrstijo. Proces, ki je v preteklosti vodil do mojstrskih potez, a včasih tudi do dramatičnih trenutkov. Kajti velja temeljno pravilo, da se čas ne pridobiva le na stezi, temveč tudi v boksih.

Od leta 2015 so najhitrejši postanki nagrajeni s posebno nagrado, toda uvežbana gibanja modernih postankov so šele v zadnjem desetletju zamenjala kaotične in nenapovedane menjave koles. Leta 1993 so na dirki za VN Belgije izmerili postanek Benettonovega dirkača Riccarda Patreseja, ki je trajal 3,2 sekunde. In to s senzorji, ki so bili nameščeni na obesah. Ta postanek je veljal za najhitrejšega v 90-ih letih. Ker pa so leta 1994 znova dovolili dolivanje goriva, so postanki v boksih znova trajali dlje.

Tako so dirkači v boksih ponovno stali od osem do dvanajst sekund. Toda po številnih nevarnih pripetljajih, še posebej po ognjeni nesreči Josa Verstappna leta 1994 ali pa pripetljaju Heikkija Kovalainena in Kimija Raikkonena leta 2009 v boksih Brazilije, so dolivanje goriva v sezoni 2009 znova prepovedali.

Časi postankov so znova padli na okrog 4 sekunde, toda ekipe so hitro opazile igralno površino za izboljšanje in prihranek na času. Na dirki za VN ZDA leta 2013, je Red Bull z Markom Webbrom prebil znamko dveh sekund. Kajti mehaniki so postanek opravili v 1,92 sekunde. Leta 2016 je ekipa Williams ta rekord izenačila na dirki v Azerbajdžanu.

Zato ne čudi, da ekipe investirajo vedno več denarja in osebja za optimiranje svojih postankov. Leta 2011 je Mercedes kot prva ekipa nasploh uvedla sistem, ki je deloval na helij. Ta plin je redkejši in lahko na pnevmatsko pištolo prenaša večji tlak, s tem pa se poveča tudi navor. Ampak samo sezono pozneje so varuhi pravil ta tehnični trik srebrnih puščic prepovedali. Kajti postanek v boksih naj bi bil v veliki meri opravljen s človeškimi rokami. Pravila predpisujejo, da se mora dirkalniki dvigniti s pomočjo človeka in da pnevmatsko pištolo upravlja mehanik. Ko je kolo pričvrščeno, mora vsak mehanik ob svojem kolesu na pnevmatski pištoli pritisniti gumb, da s tem odda signal, da je gotov. Edino področje postankov, kjer je tehnika v začetku tega desetletja zamenjala človeka, je znameniti "Lollipop-Mann", ki ga je nadomestil sistem semaforja.

V uvodu omenjena koreografija okrog 20-ih mehanikov, trije na posamezno kolo plus dodatno osebje, zahteva ogromno treninga, da se izvede v želeni perfekciji. Ekipi Haas na dirki v Avstraliji to ni ravno uspelo. Račun za to slabo početje v boksih so hitro dobili na stezi. Dvakratni spodrsljaj oziroma zatajitev tehnike je pomenilo dvojni odstop.

Skrivoma pa so ekipe prepričane, da je mogoče postanek v boksih opraviti v 1,7 sekunde. Letos je najhitrejši postanek opravil Red Bull v Avstraliji, kjer so jim izmerili čas 2,15 sekunde. Vendar pa se mora v tem kratek času vse ujemati. Pri Ferrariju na dirki v Bahrajnu to ni bil primer. Pri postanku Kimija Raikkonena to ni bil primer, saj se je huje poškodoval njihov mehanik.

Slišati je vprašanja, ali so v letošnji sezoni postanki v boksih prehitri in zaradi tega prenevarni? "to je težko odgovoriti, a to dirkam daje posebno začimbo," meni Günther Steiner, šef ekipe Haas. "Človek naredi napako in to se je zgodilo nam." Tveganje je del tega športa, je še prepričan Steiner. Po dirki v Avstraliji so v ameriškem moštvu občutno povečali treninge postankov in v Bahrajnu niso imeli več težav. "Če bi zares postalo nevarno, bi si to seveda morali ogledati. Toda naš šport ne nevaren."

Po mnenju Steinerja, mora element postanka v boksih v svoji trenutni obliki še naprej ostati kot je. "Če bomo vse avtomatizirali, potem lahko okrog dirkalnika uporabimo robote." Včasih se pač zatakne pri kolesu ali pa kakšno kolo ni prav pričvrščeno. "In kdo ima zaradi tega posledice? Tisti, ki so ga napačno montirali."

Zaradi pripetljaja ekipe Haas v Avstraliji in še posebej Ferrarija v Bahrajnu, naj bi FIA premišljevala o tem, da pod drobnogled vzame pnevmatske pištole ekip in morda tudi tukaj uvede nek predpis, ki jim bo onemogočal, da na tem področju ustvarjajo znanstveno fantastiko. Ampak konkretnih predlogov in stališč s strani varuhov pravil še ni bilo slišati.                 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
GTI
Pa kaj ne morejo uvesti npr. 4-sekundni postanek za vse dirkače in se nebi ubijali za tiste stotinke!
13.4.2018 9:47:02
qualia_magik
To pa res zgubi na celem DNKju dirkanja @GTI.
13.4.2018 12:04:01
GTI
Aja, rajši reskirat enega mehanika, saj jih je na zalogi. Naj se DNK raje odraža na stezi.
13.4.2018 17:02:56
ASUSfan
DNK dirkanja se odraza povsod, vkljucno z postanki v boksih. Poleg tega je tu slo za to, da so avto prehitro spustili, ko leva zadnja ekipa se ni koncala dela. 4 sek min dvomim da bi kaj resil, ker bi vse ekipe delale na tem da bo postanek 4.00 in ne =<4.01. Potem bo spet zatajila matica, minile 4 sekunde, avto bo speljal in spet zbil mehanika. Ne bi bilo pevec drugace tu, Kimijev postanek bi bil (ce bi ga izvedli pravilno) med 5-7 sekund (sprostit matico, avto nazaj gor, odvit matico, snet kolo, novo kolo gor, privit matico, avto spet dol).
13.4.2018 18:53:38

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija