Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   Konkurenca na preži
Za dobrim konjem se kadi
Ferrari, tačas verjetno najhitrejši dirkalnik v Formuli 1, je pod drobnogledom konkurence. Kot vsako leto se boj med ekipami odvija tudi izven dirkališč, kjer inženirji skrbno proučujejo vsako novost in podrobnost konkurence. Ko nekaj diši po nelegalnem, še posebej če gre za najmočnejši paket, pravniki hitro naslovijo vprašanja na organizacijo FIA. Tudi letos ni nič drugače.
Peter Žmak
3. maj 2018 | 14:33:12

Ferrari je pod drobnogledom že od sredine lanske sezone, ko so dvigali formo na stezi. Najbolj so razburjali upogljivo dno dirkalnika in dodatni oljni rezervoarji. Letos je tematika drugačna. Začelo se je že na zimskih testiranjih z nepojasnjeno veliko belega dima, vsakič ko so v vrtenje spravili Ferrarijev motor.  Komisarji FIA niso našli nič prepovedanega in razblinili Mercedesove dvome o legalnosti početja rdečih. Po pisanju Auto Motor und Sporta, pa so v zadnjih tednih padli novi sumi na legalnost dirkalnika s poskočnim konjičem. Spet je razlago zahteval Mercedes in sicer v zvezi z uporabo energije iz baterijskega sistema. Mercedes namreč predvideva, da bi lahko šlo za kršenje pravilnika o največji moči, ki jo je dovoljeno povleči iz baterij, kar bi lahko pomenilo dodatno nelegalno moč iz hibridnega dela motorja. FIA se je odzvala že v okviru dirkaškega konca tedna v Bakuju in vsem dobaviteljem motorjev poslala zahtevo k predložitvi natančnih diagramov moči, ki prikazujejo koliko energije se ustvari, kako se jo upravlja in kako je distribuirana. Poteza, ki nakazuje, da bodo komisarji  v naslednjih tednih podrobno preučili podatke proizvajalcev in jih primerjali z diagrami posameznih ekip.

Tu pa se zgodba še ne konča. Proti Ferrariju so pritožbo spisali tudi pri Red Bullu. Obregnili so se ob inovativna vzvratna ogledala, ki jih je ekipa Mattie Binotta spretno uporabila tudi kot aerodinamični element s funkcijo usmerjanja pretoka zraka v bočni zračnik. Inženirji pri Red Bullu menijo, da naj bi bil način vpetja teh ogledal neskladen s pravilnikom. Ko so na zadnji dirki novinarji o tem povprašali Charlieja Whitinga, je potrdil, da gre za kompleksno vprašanje, na katerega nima odgovora, saj gre menda za zapletene izračune in meritve, ki jih predvideva pravilnik v členu 3.5.4. Da se zgodba ne bi preveč razvnela, je Ferrari v Baku pripeljal modificirano vpetje vzvratnih ogledal, katerim so na zgornji strani dodali še tri zareze za generiranje vrtinčenja zraka. To pomeni, da je Binotto vedel, da plešejo po zelo tankem ledu. Rezultati v Bakuju kažejo, da te spremembe niso imele znaten vpliv na zmogljivost dirkalnika, so pa prav gotovo dodatno zaposlile tehnike v Maranellu.

Pritožbe v Fomuli 1 so vedno prihajale in bodo še prihajale s strani poražencev in so odraz dejstva, da le malokatera inovativna ideja, ki je v sivem ali temno sivem področju, ostane neopažena. Konec koncev ima vsaka ekipa v Formuli 1 zaposlene, katerih naloga je špijonaža konkurence v najmanjših podrobnostih. In vedno so na udaru najhitrejši. Je že tako. Za dobrim konjem se zmeraj kadi, letos pa se najbolj kadi za poskočnim.     

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Navijac
navijam za mercedes samo take obtožbe so otročje pa najsibo kdo rekel kaj čez trenutno najboljši dirkalnik... noben drugim ne brani da preidejo sivo območje pravilnikov samo ko bojo 1x ujeti pri kršenju le tega pol se bo šele pljuvalo. mercov primat je trajal dovolj dolgo naj jih zj sklati s trona al rb al ferrari men je vseen, še vedno bom za mercem.
3.5.2018 16:50:39
etilometer
Verjetno najhitrejši seveda so najhitrejši kdo bo pa na koncu prvak je pa drugo vprašanje sploh ko bi Ferrari zadnji dve dirki lepo zmagal pa sonekaj sami zajebali nekaj pa nesreča z VA.
4.5.2018 7:30:27

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija