Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   Novi načrti formul ena
TV grafike na sistemu Halo
Veljaki formule ena želijo, da bi se med prenosom dirk formule ena na televiziji, na sistemu Halo pojavile nove grafike. Prvo pokušino smo lahko videli že v Bakuju.
Bojan Vrbnjak
10. maj 2018 | 9:21:27

Formula ena želi grafike na sistemu Halo, ki so svojo premiero doživele na dirki v Azerbajdžanu, še bolj dodelati in navijačem ob televizijskih sprejemnikih prikazati dodatne informacije. Cilj je preprost: navijači naj bi naenkrat prejeli mnoge pomembne informacije, s katerimi bi bolje sledili dogajanjem na dirki in v posameznem dirkalniku. Zaščitni sistem Halo ima pri tako imenovanih Onboard posnetkih vedno večjo pomembnost in nudi dovolj prostora, da gledalcem vizualno posreduje različne podatke. Med njimi so hitrost, prestave, informacije motorja in prikaz zaviranja in pospeševanja.

Ampak to še ni dovolj, kajti formula ena želi k navedenim vizualno prikazanim podatkom oziroma informacijam dodati še nadaljnje elemente kot so na primer bočne sile. "Prišlo bo nekaj novega," tako Locke. "Imamo samo en kratek zimski premor in v tem času moramo opraviti celotno delo. Veseli nas, da lahko sedaj vgradimo nove elemente." Z novimi prikazi naj bi za gledalce ustvarili še bolj napeto doživetje. Poleg tega bodo izboljšali kvaliteto grafik na sistemu Halo. V Bakuju je namreč bilo preveč kritik na račun merilca vrtljajev, ki je bil zelo slabo viden. Da bi se grafike na sistemu Halo grizle z logotipi sponzorjev, je malo verjetno.

Locke, proizvajalec sistema Halo, je inspiracijo za svojo idejo dobil v različnih filmih in video igricah. Uvedba grafik se je prestavila, saj so morale ekipe najprej razviti aerodinamična prekritja za sistem Halo. Sedaj pa ima formula ena enkratno priložnost, da izkoristi področja, ki pred tem niso bila na razpolago. Že pred začetkom uvodne dirke sezone v Avstraliji je bilo povsem jasno, da bodo Onboard posnetki moteni s strani tega svetniškega sija, kot imenuje sistem Halo, zaradi česar je formula ena že takrat razmišljala tudi o grafikah. Vendar pa ideja takrat še ni bila dovolj zrela. "Vedno je dobro preizkušati nekaj novega," je povedal tehnični producent formule ena Justin Laurie.

"Ta prostor, ki se nam je ponudil, smo morali izkoristiti," doda Laurie. "Gre za mrtvo področje, katerega smo želeli obvezno uporabiti in to na zelo inovativen in kreativen način." Odziv na grafike sistema Halo je bil po premieri na dirki v Bakuju dokaj vsekakor pozitiven. Na podlagi tega želi sedaj formula ena nadaljevati z delom prikazov na tem varnostnem sistemu in jih korak za korakom izboljševati in nadgraditi.

Mnogi so mnenja, da gre za zelo dobrodošlo in všečno zadevo. S tem naj bi se nasprotniki in kritiki tega svetniškega sija nekoliko umirili, saj bi jih te grafike morda odvrnile od razmišljanja, da je na dirkalniku nameščeno nekaj, kar sovražijo in kar kazi DNK formule ena. Kakorkoli že, čas bo pokazal, ali bo temu zares tako. Velja pa zlato pravilo, da do dodatne informacije vedno dobrodošle, upati pa gre, da formula ena s tem ne bo zašla v področje pretiravanja.          

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija