Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   Hamilton in Vettel jezna na odgovorne
Zakaj nihče ne vpraša dirkačev?
Nenehne spremembe pravil in upočasnjevanje formule ena gre zvezdnikom kraljevega razreda motošporta pošteno na živce. Sami si želijo pravico sodelovanja in so kritični zaradi nenehnih sprememb smeri.
Bojan Vrbnjak
14. maj 2018 | 9:10:19

Lewis Hamilton in Sebastian Vettel sta mnenja, da bi morali biti pri razvoju sprememb pravil močneje vključeni tudi dirkači. Kot so mnogi zvezdniki v okviru dirkaškega konca tedna VN Španije v Barceloni poudarjali, da bi se morale bolj upoštevati tudi povratne informacije aktivnih dirkačev. "Tudi mi bi morali sprejemati odločitve," pravi na primer Vettel.

To, kar dirkač Ferrarija meni, je sledeče: FIA, FOM in ekipe naj še naprej dodelajo predloge, vendar pa naj tudi prisluhnejo, kaj si o tem mislijo dirkači. "Seveda ne trdimo, da smo vsevedni in da nimamo nobenega pojma o tehniki dirkalnika. Ampak vemo, kako se to občuti pri dirkanju," pojasni Vettel. Tega pa šefi ekip, menedžerji in inženirji ne vedo. Ozadje njegovih izjav tiči v napovedi krovne organizacije FIA, da naj bi bili dirkalniki formule ena zaradi novih pravil aerodinamike v prihodnji sezoni počasnejši za poldrugo sekundo. O teh spremembah veljakov pravil in njihovih izjavah tehničnih šefov krovne organizacije FIA je Vettel izvedel šele v Barceloni, ko je bil na to temo nagovorjen na tiskovni konferenci.

Takšni komunikacijski spodrsljaji tehnikov in odgovornih FIA gredo Lewisu Hamiltonu pošteno na živce. Kakor tudi nenehno vrtanje po pravilih, da bi s tem na stezi dosegli večjo napetost in lažje prehitevanje. "V tem športu se na področju tehnike nenehno razvijamo, potem pa nas znova upočasnijo. Pri tem pa ni nobene razlike," se jezi zvezdnik Mercedesa, ki poda tudi svojo argumentacijo, da zaradi počasnejši krogov dirkanje ne bo samo po sebi boljše, medtem ko pa se v formuli ena stremi k temu, da se premikajo meje fizike. Zakaj se vedno porablja energija za upočasnjevanje dirkalnikov in vse to navijačem prodaja kot nekakšen patent? "Letošnje leto je bilo najbolj napeto v tem, da smo premagali določene rekorde," meni Hamilton.

Tudi Vettel je kritičen na to jadranje v cikcaku formule ena in spomni na to, da so varuhi pravil leta 2009 aerodinamiko oklestili – domnevno v korist večjemu številu prehitevanj -, leta 2017 pa znova uvedli hitre in spektakularne dirkalnike, ki dirkače postavljajo pod večje telesne obremenitve. "Vsi dirkači so se zahvalili. Sedaj pa želijo vse skupaj znova upočasniti. To je tako, kot da bi jadral iz Evrope v Ameriko in pri tem opravil 100 sprememb smeri."

Hamilton pa kljub temu poudari, da so neuspehi iz preteklosti pokazali, da bi se moralo premisliti o novem modeli odločanja. "Vedno gre za iste ljudi, ki sprejemajo odločitve in vedno dobimo pravila, ki niso vedno najboljša," tako Hamilton v dokaj diplomatskem jeziku. "Zakaj ne vprašajo nas, kaj je potrebno, da bomo imeli več prehitevanj?"

To velja očitno tudi za pnevmatike Pirellija, ki so v Barceloni znova postale predmet vročih debat. Vsi dirkači so se namreč pritoževali na domnevno trše zmesi njihovih produktov. "Ve, da so mehkejše, toda njihovo okno delovanja je sedaj veliko manjše kot v lanskem letu," je dilemo opisal Hamilton. Nove Pirellijeve pnevmatike so tudi po uporabi grelnikov in intenzivnejšem ogrevalnem krogu hladne in ne nudijo dovolj oprijema – tako kot bi se obnašala trša zmes pnevmatik. "V Monaku bomo po stezi dirkali s hladnimi pnevmatikami, ker jih tako ali tako ne bomo mogli ogreti," je bil glede prihodnje dirke sarkastičen Hamilton, začuden pa je bil tudi nad novo asfaltno površino steze v Barceloni. "Steze ni bilo potrebno na novo asfaltirati, toda očitno so imeli organizatorji dovolj denarja."

Želja Hamiltona in Vettla, da se v debato o spremembah pravil vključijo tudi dirkači, pa pri nekaterih ni naletela na odobravanje. Tehnični šef Williamsa Paddy Lowe verjame, da imajo dirkači dovolj pravice soodločanja. "Mnoge težave so takšne, ki zadevajo le inženirje. Kajti le-ti spoznajo in vedo, kaj zmorejo dirkači in kaj ne." Zaradi tega gre za to, da si pred tem priskrbiš podatke, na podlagi katerih lahko potem delaš.            

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija