Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   Sum goljufanja z baterijo
V Monaku protest proti Ferrariju?
Ferrari je pod sumom, da pri pogonu hodi v sivi coni ali celo korak dlje. Trik v področju baterije naj bi jim kratkoročno omogočil dodatnih 20 KM. Zaradi tega tekmeci do naslednje dirke v Monaku zahtevajo pojasnilo, drugače grozi protest, tako kolegi iz auto motor und sport.
Bojan Vrbnjak
15. maj 2018 | 13:59:42

Ferrari razvija na limitu in se pomika v sivi coni pravilnika. Včasih celo čez, sumijo njegovi tekmeci. FIA si je v zadnjih dveh tednih na dirkalniku ogledala več točk, ki ne odgovarjajo pravilniku ali pa so Italijani preveč velikodušno interpretirali tehnične direktive. Tako je moral Ferrari na prednjem koncu dna dirkalnika odrezati vertikalne usmerjevalce vetra in taisto je moral storiti tudi Haas, kar tekmecem ponovno vzbuja sum, da je sodelovanje med Ferrarijem in Haasom na področju aerodinamike tesnejše kot je dovoljeno. Ferrarijevo novo vzvratno ogledalo je sicer preživelo dirko v Španiji, toda v Monaku te novosti ne bomo več videli.

Veliko bolj resen pa je sum, da bi lahko Ferrari goljufal na področju pogona. Tukaj je govora o separatnem obtoku olja za turbo polnilo. Tam porabljeno olje naj ne bi štelo k 0,6 litru olja, ki ga lahko dirkalnik porabi oziroma skuri na 100 kilometrov, ker turbo puhalo ni motor. V tem primeru bi lahko govorili o sivi coni ali dlakocepstvu pri definiciji pravilnika. Tukaj bi lahko prišlo kot v primeru afere vzvratnega ogledala, kako bo to FIA interpretirala. Ker bi lahko taisto storili tudi pri Mercedesu, Renaultu in Hondi. Toda mnoge preiskave s strani FIA na dirkalniku Ferrarija -  glede dodatne porabe olja - so pokazale, da na tem ni nič. Tehniki krovne organizacije namreč niso našli nobenega dodatnega obtoka olja, prav tako tudi ne višje porabe le-tega.

Mnogo bolj zapleteni so sumi, da bi lahko Ferrari goljufal pri upravljanju z energijo. Tekmeci namreč sumijo, da naj bi Ferrari iz baterije v sistem dovajal več kot dovoljene štiri mega joule energije na krog. To naj bi se počelo mimo merilnega senzorja, manipulacije električnega upora v vodih in dveh izhodov iz baterije. Če bi temu bilo tako, potem bi to po mnenju strokovnjakov v kvalifikacijskem krogu kratkoročno prineslo dodatnih 20 KM.

Domnevno goljufanje je tako zapleteno, da bodo tehniki FIA imeli težko delo, da to sploh razumejo. Zaradi tega bo tudi težko dokazati kršitev. Po kontrolah v Bakuju je bilo izdelano poročilo, ki je še tajno. Naključne preiskave v Barceloni niso pokazale nič vpadljivega. Ali je mogoče, da je Ferrari med Bakujem in Barcelono kaj spreminjal? Skoraj neverjetno. Kajti celotna elektronika je zapečatena. V Vettlovem dirkalniku je sicer vgrajena že druga enota, toda to se je zgodilo že v Bahrajnu.

Sumljivo pa je to, da je Ferrari nazadnje soglašal z vsemi spremembami pravil, ki jih želi uvesti krovna organizacija FIA. Ali je to vse slučaj ali prehitra poslušnost? Naj si gre za aerodinamična pravila sezone 2019 ali pa motorje 2021 brez enote MGU-H, je Ferrari presenetljivo ravnal proti lastnim interesom in s tem naredil uslugo krovni organizaciji FIA in vodstvu formule ena. "V dobrobit športa in šova," se glasi iz Maranella. Tekmeci se bojijo, da bi si lahko Ferrari s tem kupil oprostilno sodbo. Ali gre tukaj samo za običajne teorije zarot ali pa se bo naredilo vse, da se prepreči nek škandal?

Mercedes se zavzema za pojasnilo in je predsedniku FIA Jeanu Todtu v Barceloni sporočil, da pričakujejo hitre odgovore za nepojasnjena vprašanja. "Ne more biti tako, da se tako dolgo razpravlja o sivih conah," se jezi Niki Lauda. "Vsaka dirka, na kateri se nič ne zgodi, je lahko izgubljena dirka. FIA mora ta odprta vprašanja rešiti do dirke v Monaku." Če se to ne bo zgodilo, potem grozi protest. Vendar verjamemo, da si Mercedes tukaj ne bo sam umazal rok, zato gre verjeti, da bo protest vložila ena izmed njihovih partnerskih ekip. Pod utemeljitvijo, da bi se morali ekipi Force India in Williams prav tako bati, da se v pogonskih enotah moštev Haas in Sauber dogajajo enake nepravilnosti kot pri Ferrariju.

Mnogi ne vedo, kaj si lahko mislijo o teh sumih in obtožbah na račun ekipe iz Maranella. Sploh ob dejstvu, da naj bi bili moštvi Ferrari in Mercedes skriti zaveznici oziroma upornika proti vodstvu formule ena. Na podlagi tega obstaja dvom, ali je to zavezništvo še živo. Mogoče gre pa le za to, da se Mercedes maščuje Ferrariju za njihov pristanek na nova pravila 2019 in 2021. Seveda pa ne gre izključevati tudi psihološke igrice, ki so v formuli ena nekaj vsakdanjega. In ker je Ferrari v Barceloni utrpel hud poraz in ker je Mercedes v Monaku vse prej kot glavni favorit, bi lahko rekli, da je treba jeklo kovati, ko je vroče ali pa poriniti prst v odprto rano. Nekaj pa je gotovo: Spričo vsega naštetega, kar naj bi bilo v nasprotju s pravilnikom, človek dobi občutek, da bi na Ferrarijevem dirkalniku težko našli kakšno legalno stvar…      

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
hubertfast
Drži, prst je treba globoko poriniti v odprto rano, vsaka čast, dober izraz 😂🤣😃
15.5.2018 14:15:47
etilometer
Možno je vse, ali pač Mercedes ni naredil boljšega avta in dirke dobivajo s pomočjo Pirellija ter jočejo Fiji:
15.5.2018 14:25:26
springfield
Seveda se Niki oglasa s sivimi conami. Ko pa jim Pirelli podari 3 dirke, je pa vse ok.
15.5.2018 14:35:42
newsman
Saj to je običajno v F1, da se gredo psihološke igrice z raznimi sumi, domnevami in natolcevanji. Ne glede na to, da tudi tožniki - kateri koli, da ne bo pomote - ni brez greha. Velja pravilo, ki je biblijsko: naj vrže kamen tisti, ki je brez greha. Prepričan sem, da metanja kamenja ne bi videli, saj se razumemo..
15.5.2018 14:49:01
2fast4y
Hubi na nivoju otroka z posebnimi potrebami.
15.5.2018 15:05:22
hubertfast
@2fast4y, ej a ja razumeš hec, samo ponovil sem besede avtorja članka, pač všeč mi je bila njegova fraza, ostalo pustimo 😁😂🤣
15.5.2018 15:27:13
head19
Saj zadnje 2 lete so skoz neki Mercedesa gledali, zdaj je čas da še mal Ferrarija gledajo....
15.5.2018 15:30:34
Soling
Nekaj je bilo narobe z avtom. Ta preusmeritev na obrabo gum je morda le Ferrarijeva taktika. Bomo kmalu videli pravo formo.
15.5.2018 15:52:41
Brumbrum44
To mineštro bomo sprobali po 2021 nič prej...
15.5.2018 16:03:01
Falcon
no...vedno je zanimivo videt, kako se hitro stvari obrnejo. lani je renault zahteval pojasnila in ukrepanje glede kurnjenja olja, pa je to prišlo v veljavo šele...v monzi? pred tem pa je mercedes preventivno lewisu namestil nov motor kar v belgiji, da so lahko do konca sezone bili pod starim pravilom glede porabe olja...kar je tudi bil nož v hrbet drugim ekipam, ki so se strinjale glede omejitve porabe olja in datuma kdaj pride to v veljavo (naj bi se tudi zmenili, da ne bodo poskušali narediti ovinka okoli tega s predhodno menjavo motorja). sedaj pa niki potrebuje čimhitrejšo klarifikacijo...zaradi občasnih 20KM. saj je logično da hočejo pojasnila, zanimivo pa je kako hitro se vloge spreminjajo lahko sicer pa-če se goljufa, bo pač treba dat kazen...
15.5.2018 16:06:15
Navijac
2fast4y, s svojo izjavo žališ vse osebe s posebnimi potrebami, vzdrži se tega.
15.5.2018 16:09:17
tamburello
no ja nič novega za Ferrari, ki ne more drugače zmagovati kot le z goljufijami...tako kot so spravili na vrh z goljufijami Schumacherja morajo sedaj Vettla
15.5.2018 17:38:09
springfield
Lol, ti pa si pacient. Po tej logiki smo imeli zadnjega postenega zmagovalca nekej v 50ih, ker so vsako leto obtozbe glede trenutno najhitrejse ekipe.
15.5.2018 17:55:36
Brumbrum44
Men se pa zdi to dokazovanje sam preobremenitev timov... S tem je nasprotni Tim v prednosti ker lahko razvija naprej brez dokazovanja resnice.... Take poteze so del f1 že kp časa...
15.5.2018 18:14:45
Soling
Po eni strani bi kar rad videl konkurenčnost Ferrarija skozi celo sezono in borbe na stezi, po drugi strani pa dvomim, da bo ta konkurenčnost še dolgo trajala. Kot, da se rdeči prehitro zadovoljijo s svojimi uspehi in jim nadaljna motivacija pade. Podobno je bilo lani. Zna se zgodit, da jih prehiti tudi RB.
15.5.2018 20:36:00
springfield
Lani je Vettel zmagal v Braziliji, tak da ne vem o kakem padcu forme ti govoris. So pa delali, predvsem Vettel, brezvezne napake v zadnjem delu sezone.
15.5.2018 21:57:09
hubertfast
Na današnjem testiranju je Vettel fural z starimi gumami in potrdil Pirellijevo odločitev. S starimi gumami bi bili še slabši, tako je rekel.
15.5.2018 22:35:56
gojzer
Več je pravil, več se jih krši. Itak pa nevem kaj vi gledate, da ste letos videli tako hiter ferarri! Bla je samo sreča prvi dve dirki, Merkl je še vedno za klaso močnejši od ostalih in tako bo tudi do 2021 zagotovo! Navijam za Vettla ampak mislim da ostali niso niti toliko razvili kot je imel Mercedes že 2014!
15.5.2018 22:57:57
spartan
Merca ne obrajtam; odvrgli so Schumacherja kot staro coto, čeprav sta z Brawnom aktivno delala na novem bolidu. Mislim, da bi moral takrat Merc pustiti Schumiju, da osvoji z dominantnim dirkalnikom še en naslov pravaka.
16.5.2018 7:05:29
Fero
Ne vem če je Šumi sploh imel željo še kar dirkat. To samo on ve...
16.5.2018 7:39:57
Zup
Evo vam vsem ki ste malo preveč pametni glede pirellija.. Svetujem vam branje tegale kjer Vettle objasni zadeve. Pa za v drugo se malo zamislite. https://www.crash.net/f1/news/896086/1/vettel-ferrari-would-have-been-worse-spain-normal-tyres
16.5.2018 7:52:18
zoki
Vettel pravi da bi bilo stanje slabše z "normalnimi" gumami. Ampak ne veš koliko slabša bi bila tudi Merc in RB s tistimi gumami, morda bi pa Ferrari takrat bil boljši od njiju.
16.5.2018 8:10:22

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija