Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   Charles Leclerc – Intervju
Vedno poskušam dati vse od sebe
Pred jutrišnjo dirko, ki bo zanj prav gotovo nekaj posebnega, smo pokramljali s trenutno edinim Monačanom v F1.
Peter Žmak
26. maj 2018 | 19:14:36

V prostorih, kjer Alfa Romeo Sauber gosti pripadnike sedme sile in ki je resnici na ljubo od lanskega leta precej zrasel in se moderniziral, smo Charlesa Leclerca, ki je rojen v Monte Carlu in je prve monaške dirke gledal kar iz domačega balkona nad ovinkom St.Devot, povprašali o dogajanju na današnjih kvalifikacijah in pričakovanjih glede jutrišnje dirke.

AmA: Charles, čestitam za odlično odpeljan krog. Je bil to maksimum ?

Charles: Pravzaprav sem bolj zadovoljen s krogom v drugem delu kvalifikacij, kjer sem končal kot sedmi. V tretjem delu sem v prvem poskusu naredil napako in poskušal še enkrat, kar mi je sicer uspelo, vendar so se očitno ostali v tretjem delu našli še nekaj več časa. Naša glavna težava je premalo oprijema. Sicer smo od četrtka uspeli avto precej izboljšati, tako da sem glede tempa na dirki kar optimističen.

AmA: Pri zaviranju v St.Devot ste skoraj oplazili ograjo. Kako blizu je bilo?

Charles: Za volanom je zgledalo precej bolj nedolžno. V prejšnjem poskusu sem naredil manjšo napako, zato sem poskušal dati vse od sebe. Pri zaviranju v St.Devot sem blokiral kolesa in se nato še moral umakniti ograji. Šele na posnetku sem videl, da je bilo res blizu.

AmA: In jutrišnja dirka? Kaj pričakujete?

Charles: Dirka bo naporna, vendar stezo dobro poznam. Hypersoft gume bodo zdržale dolgo zato bomo imeli fleksibilno strategijo. Želim si dobrega rezultata, napovedovati pa nočem.

AmA: Kot vemo boste za dirko imeli novo specifikacijo motorja. Bo to kaj pripomoglo k boljšemu rezultatu?

Charles: Steza ne spada med tiste,kjer je motor igra veliko vlogo, seveda pa je vsaka dodatna moč dobrodošla.

AmA: V tednu pred dirko smo vas videli testirati Alfa Romeove dirkalnike iz 30tih let. Ste uživali?

Charles: Res je. Vedno sem si želel preizkusiti tak dirkalnik, pa čeprav samo za nekaj krogov. Kljub temu, da je razlika v hitrosti skozi ovinke proti današnjim ogromna, nudijo ogromno zabave. Ko preizkusiš kaj takega dobiš še večje spoštovanje do tistih, ki so dirkali s takimi bolidi na enostavnem sedežu brez kakršnekoli zaščite.

AmA: Kaj pa Sauberjev dirkalnik? Ste se nanj že privadili?

Charles: Po prvih treh dirkah sem začel razumevati, kako je treba delati z njim. Sedaj je že mnogo lažje, pa tudi zaupanja je vedno več. 

AmA: Charles, veliko sreče na dirki!

Pogovor je potrdil občutek, da gre za zelo odprtega in skromnega dirkača, ki je kljub 20tim letom izkusil že vrsto življenskih in dirkaških izkušenj. Skozi cel konec tedna je opaziti, da mu kot novincu ni težko prisluhniti željam številnih oboževalcev, ki se želijo z njim slikati ali dobiti podpis.  Z leti in uspehi ta vnema ponavadi upada in velika verjetnost je, da se bo to zgodilo tudi Charlesu Leclercu, saj ni naključje, da je varovanec Ferrarijeve akademije.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
2fast4y
Charles je eden prijetnejših fantov v F1....
26.5.2018 20:38:35

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija