Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Članki   |   Dolgočasna dirka v Monaku?
Reakcija Rossa Brawna
Letošnja dirka v Monaku je bila, kot vedno, običajna procesija, in po koncu deležna veliko kritik. Sedaj je reagiral tudi Ross Brawn. Ali je rešitev predelava steze?
Bojan Vrbnjak
31. maj 2018 | 9:25:20

Dirka v Monaku 2018 ni bila nek presežek. Znova je glamurozni Grand Prix v celoti upravičil sloves procesije. Prehitevanja smo lahko našteli na prste ene roke, večina dirkačev pa je vseh 78 krogov vozila kot da bi bili nanizani na ogrlici iz biserov. Fernando Alonso je po koncu dirko označil kot "verjetno najbolj dolgočasno v zgodovini formule ena."

Tudi Lewis Hamilton je težko našel pozitivne besede. "Stezo moramo spremeniti, da bo še boljša," je zahteva zvezdnika ekipe Mercedes. "Ali pa tukaj potrebujemo drugačen format dirke. Da ne bi opravili samo enega postanka. Za navijače zagotovo ni razburljivo, zato je potrebno, da stvari nekoliko premešamo. V seriji NASCAR pri varnostni avto na stezo za vsako malenkost, da se polje znova spravi skupaj. Zagotovo je to najboljša steza, toda mogoče bi potrebovali dve dirki. Lahko pa rečem, da je bilo to 78 najdaljših krogov vseh časov."

Mnogi navijači so izrazili podobne kritike, ki pa niso ostale neuslišane. Športni šef formule ena Ross Brawn je reagiral takoj po končanem dirkaškem koncu tedna. "Drži, da dirka ni bila nabita z akcijo, predvsem zaradi tega, ker so pnevmatike igrale ključno vlogo. Ampak bilo bi naivno, da v Monaku pričakujemo mnoge dvoboje in prehitevalne manevre," tako Brawn.

Toda Britanec ne vidi le dolgočasne dirke. "To je v kontrastu z edinstvenim spektaklom kvalifikacij, kajti Monako je edini kraj, kjer se lahko tako približaš akciji, ko 20 dirkačev za običajne smrtnike z nepojmljivo hitrostjo drvijo mimo zaščitne ograje, ki se je včasih tudi dotaknejo." Zaradi tega športni šef formule ena zahteva nekoliko drugačen pogled na višek vsake sezone. "Monako je posebna dirka, ki jo ne moremo ocenjevati z istimi kriteriji kot ostale dirke. Vzdušje v paddocku in v mestu, ves glamur in blišč okrog nje jo naredi za edinstveno."

Vendar pa Brawn dodaja: "Eden izmed naših ciljev, ki smo si ga zadali za prihodnost formule ena, je tudi ta, da skupaj s promotorji in vsemi udeleženci delamo na tem, da zagotovimo, da bodo nove steze nudile več možnosti za prehitevanje in da se aktualne steze izboljšajo."

Ali bo dirko v Monaku rešil predlog Hamiltona, da se steza predela?  "Mnenja dirkačev so dobrodošla in naša vrata so jim vedno odprta. Ampak v Monaku bi morali narediti novo površino, v morju, da bi lahko storili kaj takega. In to definitivno ni odvisno od nas." Ampak to bi lahko v prihodnosti postala realnost, kajti v kneževini ob Azurni obali razmišljajo o dveh kvadratnih kilometrih zemljišča, ki bi ga pridobili z umetnim otokom. Ampak to se ne bo končalo pred letom 2025. Ali bi se spričo tega lahko izboljšala dirkalna steza, pa je tačas še nejasno.  

Kakorkoli že, za puriste formule ena je dirka ob Azurni obali nezanimiva in je ne bi pogrešali na koledarju formule ena. Spet drugi jo obožujejo, pa ne zaradi procesije na stezi, temveč za vzdušje, blišč in glamur, ki vlada okrog. Ne nazadnje tudi zaradi tradicije in zgodovine. Slednja se lahko pohvali s svojim kraljem Monte Carla, legendarnim Ayrtonom Senno. V neki meri je potrebno Brawnu pritrditi: dolgočasne dirke so bile in bodo. In to ne samo v Monaku. Poglejmo si samo letošnjo uvodno dirko sezone v Melbournu. In redko se zgodi, da bi se prva trojica na odru za zmagovalce pritoževala nad potekom dirke ali pa da bi zmagovalec po njej bentil, da je na primer zmagal na dolgočasni dirki.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
zoki
To ravno ne gre primerjat z Montrealom. Tam 4s počasnejši Ricciardo sigurno ne bi zmagal, tukaj pa imaš občutek da bi s fičekom zmagal, če bi štartal s prvega mesta. Katastrofa od steze, ne vem kaj vidijo na tem, razen da mangupi zapravijo ogromno denarja.
31.5.2018 9:36:30
newsman
@zoki - Zadnji stavek vse pove. Če za navijača zmaga nepravi dirkač, je dirka za Qurac, če zmaga njegov idol, je odpeljal vrhunsko in oh in sploh. Da pa je steza katastrofalna, pa se ne strinjam. Vprašaj fotografe, tudi našega maestra Vida - ali pa si vsaj oglej njihove fotografije - kaj si oni mislijo o stezi, ko lahko dirkalnike v objektive ujamejo v zares neverjetnih položajih. Ampak, kot rečeno: Vsake oči imajo svojega malarja...
31.5.2018 9:42:44
cosword99
Sem gledal simulacijo vožnje po novi stezi v Miamiju in stari to sploh nebo oska ulična steza ampak pravo dirkališče z dvema zares 180 stopinjskima zavojima kjer bo hitrost cca 20-30kmh
31.5.2018 10:06:26
ripmork
Meni je Monako že od nekdaj taka sladko/kisla zadeva: prizorišče je legendarno in steza nekaj posebnega, dirke same pa v glavnem procesija...
31.5.2018 11:03:18
zoki
@newsman, saj scena je res fenomenalna, ampak da se en 4s počasneje vozi z okvarjenim dirkalnikom na vodilnem mestu, pa se ne da niti poskusiti prehiteti, je nekaj zelo narobe s stezo in dirkalniki. Pa nima veze kdo je zmagal.
31.5.2018 11:06:45
springfield
Monako bi morala biti one-off dirka v sezoni, ki ne bi stela za skupni sestevek, ampak samo za promocijo. Bodimo resni, 90%, ki so bili v Monaku prejsnji vikend, je bilo gladko vseeno za F1. Prisli so se malo pokazat, kaj vse si lahko privoscijo, se malo podruzit z zvezdniki, se nastavit forografom in je to to.
31.5.2018 11:24:20
hubertfast
Vsaj mala predelava da se štartna ali ravnina skozi tunel podaljša. Vprašanje če je to izvedljivo.
31.5.2018 11:33:59
springfield
Za tunelom je nekoc bilo ravno, oz rahel ovinek v levo, ampak vprasanje kako je z varnostjo.
31.5.2018 11:59:40
GTI
Ena od rešitev je premakniti termin na bolj deževno obdobje.
31.5.2018 12:16:12
Mitja Bonča
Proga je super, ampak ne za tako hitra vozila kot so F1.
31.5.2018 12:30:27
travca
F2 in formula renault 2.0 imata veliko več prehitevanj na tej stezi in tu ne gre toliko problem aerodinamike ampak so preprosto hitrosti tam manjše. Verjetno bi se delo ravnino pri tunelo podaljšati na obeh koncih. Prvi vhodu se dodata dva ovinka in se pridobi 100m ravnine, na koncu pa bi se teoretično lahko šikana premaknila skoraj do Tabaka. Seveda pa je tu še vprašanje varnosti...
31.5.2018 13:41:09
hubertfast
@GTI, dobro si rekel. Grem korak dlje, umetno naj jo namočijo. Naj speljejo cevi ob robovih iz katerih naj voda počasi curlja. Zunaj za bejbe lepo sonce, dirkači pa se bodo lepo prehitevali 😂
31.5.2018 14:26:25
dbench
Pomoje bi tudi pomagalo če bi izven tunela ostala ravnina kar do Tabaca, brez tiste šikane. Kajti v dosti primerih jim ravno malo zmanjka za prehitevalni manever. Je pa res da tam na koncu ravnine praktično ni prostora za kakšno izletno cono... če bi počilo, bi ornk počilo.
31.5.2018 14:58:13
matt0
dbench, pri šikani vsaj včasih pride do prehitevanja, v tabac pa se garant ne bi kaj zgodilo, ni noben tako nor
31.5.2018 15:20:14
Gazibo2
Naj pa prehitevajo ne pa vozijo v koloni.
31.5.2018 19:31:26

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija